Călătorie legendară în Corfu !

Corfu o insulă cu frumuseţi nemaiîntâlnite, care a reuşit să farmece inimile poeţilor dar şi a regilor din vremuri de apus.Cu o istorie bogată în spate, cu o natură spontană şi romantică dacă vizitezi Corfu ai să îl găseşti de-a dreptul fermecător. O destinaţie exotică care continuă să fie una din cele mai fascinante locuri din Europa şi mai ales petrecând o perioadă de timp în acest tărâm de basm vei simţi cum îţi vei activa simţurile pe care probabil nici nu ştiai că le ai, îţi vei reîmprospăta mintea şi îţi vei încărca „bateriile” cu o energie a unui copilaş de 5 ani.

Corfu vă oferă ceva mai mult decât o vacanţă pe plajă iar dacă doriţi să exploraţi fiecare colţişor v-aş sfătui ca popasul vostru pe aceste meleaguri să dureze mai mult de o săptămână. Spaţii de cazare moderne, taverne tradiţionale greceşti, biserici bizantine, sate medievale, copaci de măslin şi poteci înguste sunt numai câteva opţiuni din numeroasele variante pe care le aveţi la îndemână să le vizitaţi pe îndelete.
Pentru început îţi recomand Glyfada, una din cea mai populară şi renumită plajă. Un loc de basm înconjurat de dealuri acoperite cu măslini şi pini şi-o apă ca de cristal. Poţi înnota toată ziua şi dacă cumva stai până după-amiaza târziu te vei bucura de un apus de soare sublim.
Următoarea oprire o vom face la Paleokastritsa una dintre cele mai frumoase sate, format din şase golfuri superbe înconjurate de păduri verzi. Aici vom găsi taverne locale unde putem delecta papilele gustative cu delicioşi homari capturaţi chiar de localnici. Nu vom uita să trecem în itinerariul nostru o mănăstire datată din 1228 unde vom găsi cadouri pentru cei dragi şi suveniruri create handmade.
Să nu omitem nici frumoasa clădire cu grădini pitoreşti cu vedere la mare numit Sissi’s Palace sau Achilleon. Această majestuoasă construcţie a fost ridicată în 1890 pentru Elizabeth împărăteasă a Austriei ca mângâiere a sufletului ei.Cu un aer imperial acest palat este cu siguranţă un loc pentru aparatul de fotografiat… Şi..

Scuză-mă te ascult şi parcă mă văd deja acolo… vacanţă Corfu… hmmm. Ce zici iubita mea merită? Spuse el aruncând ocheade logodnicei lui.
-Sigur că da, eu de abia aştept să văd cu ochii mei spusele domnişoarei.Ne puteţi însoţi ca ghid în această călătorie domnişoară?

-Desigur că putem face şi asta. Agenţia de turism Paralela 45 pe care o reprezint vă poate asigura plecarea cu Charter Corfu cu plecare chiar din Bucureşti.
-Noi suntem un grup de zece persoane plus că ne gândeam să luam şi copii prietenilor noştri, sper că nu este nici o problemă că suntem mai mulţi.
-Nu este nici o problemă domnule, vă asigur că o să petreceţi clipe de neuitat alături de cei dragi..
-Vacanţă Corfu… excursie Corfu.. plajă.. începu doamna să murmure. Mă uitam la ea uimită că nu ştiam ce vrea să zică. Noroc că domnul m-a luminat imediat:
-Staţi liniştită doamnişoară, nu muşcă ci doar aşa face când este entuziasmată de ceva. Ce să îi fac, ăsta e micul ei defect că începe să intre în transă când are emoţii. Da o iubesc şi aşa.”

Mă uitam la ei şi mă gândeam să nu îmi facă vreo figură de-asta când va vedea frumuseţile Corfului.
Bietul om, ce-o păţi săracu când o duce pe zăpăcita asta în faţa altarului…

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...