Ador muzica…

Ador muzica. De ce? Pur şi simplu mă relaxează şi câteodată mă scoate din problemele de zi cu zi. Închid ochii, visez şi pentru o clipă mă transpun în sunetele melodioase ce le ascult.Când eram mai mică, adoram să o ascult pe Mariah Carey.Mă prefăceam în faţa oglinzii că sunt ea şi îmi era ciudă că nu pot avea vocea ei. Poate pentru unii dintre voi nu este o mare voce în lumea muzicii, dar eu( la acea vreme) credeam că este unică. Mai târziu am descoperit-o pe Belinda Carlisle, Roxette, Ace of Base ( doamne ce nebunie era în anii 1993) şi mulţi alţii.Chiar dacă unii au cam dispărut de pe marile scene îi ascult în continuare.
Odată cu trecerea anilor, am tot sărit de la un gen de muzică la altul.A fost o perioadă când ascultam la nesfârşit opera cântată de Pavarotti.Un mare om, cu o forţă în glas nemaiîntâlnită. „Nessun dorma” e partitura mea favorită.Mă simt de parcă aş zbura, mă relaxează şi îmi dă o senzaţie de putere.
Pe lângă operă îmi place să vizionez musicaluri.Le ador şi trăiesc fiecare melodie în parte de parcă aş fi acolo.Am făcut un mic top cu câteva musicaluri care mi-au plăcut.
Pe locul 1, West Side Story. Un musical excelent,10 premii Oscar la activ. „I feel Pretty” este partea favorită din musical.
Pe locul 2 îl avem pe Gene Kelly cântând „Singin in the rain”. Superb!
Pe locul 3 o avem pe Anne Hathaway. M-a impresionat performanţa ei din „Les Miserables”.
Pe locul 4, Olivia Newton John şi John Travolta în „Grease” din 1978. Un duet destul de reuşit, nu? Astea ar fi primele musicaluri din cele preferate de mine. Vouă vă plac? 
Dacă aveţi sugestii, aştept să le citesc cu mare drag!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...