Asigurarea de sănătate- Speranţă până dincolo de hotare

Pentru fiecare dintre noi, sănătatea este prioritară. Poţi să ai case, maşini, bani care-i întorci cu lopata, dacă nu ai sănătate degeaba. Cunoaştem în ce ape se scaldă sistemul sanitar, nu? De câte ori ai fost nevoit să-ţi faci o grămadă de programări pentru a afla un diagnostic corect, de câte ori ai fost trimis de colo-colo pentru că nu ai nu ştiu ce document care să ateste statutul tău de asigurat?
De câte ori nu ai auzit printre cunoscuţi ” păi, noi ne ferim de boală ca tămâia” sau ” prefer să mă tratez acasă” ? Ce faci atunci când, într-o bună zi, te loveşte soarta? 
-Păi, am asigurare de sănătate la stat. Nu mă lasă ăştia să mor!
Dacă mergem pe această premiză, cu siguranţă nu îţi va fi bine. Chiar dacă ai asigurare de sănătate la stat sau un abonament medical, acest lucru nu îţi garantează că vei beneficia de toate facilităţile sistemului medical. De multe ori, serviciile medicale de care ai nevoie, nu sunt acoperite de asigurarea de sănatate plătită de tine. Scoţi bani din buzunar şi te întrebi la ce mai foloseşte, nu? Ce faci atunci când eşti obligat prin natura serviciului tău, să pleci des din ţară? Cauţi altă soluţie? 
Când am fost însărcinată, am fost trimisă în scop de afaceri în Germania, pentru o perioadă de doi ani. Eram îngrozită, sarcina era aproape la termen şi eram disperată că voi fi pusă în situaţia să mă întorc urgent în ţară, pentru a da naştere băieţelului meu. Deja îmi imaginam o scenă bizară, multă agitaţie, persoane speriate şi eu născând într-un avion la cinci minute de la decolare. Cu două săptămâni înainte de plecare, Valentina m-a întrebat dacă mi-am făcut asigurare de sănătate internaţională. Este contabila firmei la care lucrez şi mereu este la curent cu toate noutăţile. M-am uitat la ea buimacă.
-Valentino, nu mă mai plictisi şi tu. Ăsta mic dă din picioare zici că-i la maraton, mă dor oasele, sunt mega-obosită şi tu mă întrebi de asigurare? Ce-ţi veni? Normal că am asigurare…
-Nu te ambala aşa, lasă asigurarea medicală de stat. Vorbesc despre o asigurare de sănătate privată sau internaţională, care-ţi va oferi protecţie oriunde te-ai afla, indiferent că eşti în ţară sau nu. În cazul tău, vei fi plecată destul de mult…ai avea nevoie. Mai ales pentru cel mic, draga mea. De ce să vii în ţară pentru a naşte când o poţi face şi acolo? 
Am început să o ascult cu atenţie. Mi-a explicat de ce este nevoie de o asigurare de sănătate internaţională, cum să o alegi pe cea potrivită şi care sunt beneficiile relevante unui astfel de plan. A pomenit de MediHelp Internaţional, un important furnizor de asigurări private de sănătate şi asigurări medicale internaţionale, unde consultanţii lor sunt pregătiţi să te ajute să alegi  produsele cele mai potrivite nevoilor şi bugetului de care dispui. Planul de asigurare de sănătate oferit de MediHelp Internaţional îţi oferă posibilitatea să accesezi orice spital din lume, iar dacă acesta nu se afla pe lista lor, se intermediază plata facturilor către asigurator fără nici o problemă.
-De ce aş alege MediHelp Internaţional, draga mea? Există atâtea companii de unde pot să aleg, nu? Ce are în plus faţă de celelalte?
Planurile de asigurări de sănătate oferite de MediHelp Internaţional îţi oferă accesul la orice spital şi clinica din Europa (planul MediHelp Healthcare Plan) sau din întreaga lume , valoarea maximă asigurată/an/membru fiind de peste 1 mil. EUR. 

-Eu deja mi-am ales MediHelp Superior Plan, peste 3 luni mă mut în Scoţia pentru o perioadă de timp şi nu concept să plec fără această asigurare de sănătate. Familia mea mă urmează, la fel şi părinţii mei şi ştii vorba aia „Paza bună, trece primejdia rea”, nu? Fiecare plan este personalizat şi caracteristicile principale ale planului de asigurare de sănătate internaţională MediHelp îţi satisfac toate nevoile.  Ai limita de acoperire a poliţei până la 2,5 milioane de euro, îngrijire maternitate (exact ce îţi trebuie şi ţie), tratament ambulatoriu, centru de urgenţă şi asistenţă disponibilă 24/7, acoperire internaţională oriunde în lume la cele mai bune centre medicale şi să nu uităm că poţi beneficia de consultaţii la medici specializaţi, 100% acoperire pentru spitalizare, inclusiv cheltuieli cu operaţiile şi beneficii în cazul unui transplant de orice fel de până la 250.000 Euro. 
– Sună destul de interesant, Valentina. Acoperă şi costurile de spitalizare în cazul bolilor cronice? Cât timp stau în Germania, vreau să-mi chem şi eu părinţii aici pentru o lună- două de zile. Sunt destul de bolnavi şi nu vreau să treacă prin clipe de coşmar dacă ai nevoie de asistenţă medicală.
-Desigur, draga mea. MediHelp Internaţional oferă prin asigurările de sănătate spitalizare şi tratament adecvat chiar şi pentru boli cronice sau din cele mai grave : cancer, transplant de ţesut ş.a.m.d.
-Este minunat, e chiar ciudat că până acum nimeni nu mi-a spus de ei. Oricum este bine să investeşti în aşa ceva, chiar dacă eşti sănătos, niciodată nu ştii când ai nevoie de servicii de calitate.
-Întradevăr, draga mea. MediHelp este o investiţie pe termen lung, dar se merită din plin. Beneficiezi de servicii de înaltă clasă, iar tu şi familia ta, vei fi protejată în cazul unor probleme de sănătate. 

I-am mulţumit pentru sfaturile primite şi a doua zi am mers hotărâtă să-mi fac asigurarea de sănătatea internaţională. Nu aveam timp de pierdut, sănătatea mea şi a familiei mele este pe primul loc. Pentru voi cât de importantă este această asigurare de sănătate? În ce context aţi accepta un plan de asigurare de sănătate? 

Acest articol participă la proba nr #9 din cadrul competiţiei SuperBlog 2104.
Sursă foto: pagina fb MediHelp şi MediHelp.ro

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...