Cremoşani- Competiţia Familiilor Brânzoase!

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au luptat brânzoşeşte vitejeşte pentru a-şi procura hrana. Aşa se întâmplă şi în statul Delaco-şenia, oraş Brânzoşi, comuna Cremoşani. Eu sunt primăriţa comunei, numele meu este Aguritza CevaFin şi vă pot garanta că locuitorii comunei pe care o conduc sunt oameni harnici, oneşti şi gospodari fără pereche.  Avem câteva cazuri brânzo-sociale care ne cam dau bătăi de cap, dar sperăm să rezolvăm aceste probleme în scurt timp. Ne mândrim cu oameni de valoare, brânzoşi din tată-n fiu şi de ce să nu recunosc, fiecare familie din această comună are cu ce se lăuda. Fiecare cu temperamentul lui, cu calităţi şi defecte, aduc comunităţii noastre un farmec aparte. Familii înstărite sau modeste îşi aduc aportul în cel mai mare show brânzoşenesc, prezentat live de televiziunea locală Aperifrais Tv.
Nu ştiu ce brânza mea căutaţi pe acilea, dar dacă tot mă ţineţi de vorbă o să vă prezint caracteristicile fiecărei familii participante la cea de-a 10 ediţie a show-ului „Sendviş a la Cremoşeni”. 
Familia pretenţioasă
Ăstora nu le ajungi cu prăjina la nas. El este fiu de senator, ea este fiica marelui designer Brânzoski. Au 1 copil răsfăţat, 3 bichoni şi un conac cu 23 de camere. Călătoresc mult, cumpărăturile şi le fac doar cu cardul DelacoGold sau FanBrânzăPlatium. Sclifosiţi de când lumea, la orice masă copioasă găseşti sendviş-uri bogate. Primul strat, cremă de brânză cu somon. Asezonat din abundenţă cu rucola şi andive proaspete. Câteodată, rucola este înlocuită de baby-spinach şi un sfert de ananas, tăiat felii subţiri sau portocale roşii de Sicilia. Ce să-i faci? Ea este mereu la dietă, iar el îşi mănâncă menţine tinereţea alături de brânzo-divoşenia de nevastă-sa. 
Familia lacomă
Ăştia când se pun pe mâncat, se bat turcii la gura lor. Zici că-i fugăreşte cineva, domnule! O familie semi-modestă, cu un salariu de toată brânza şi cu poftă mare de mâncare. El este brânzo-cofetar, ea casnică, mamă a 3 copii supraponderali. Pentru că ea a fost amărâtă şi a crescut pe străzi, cu foamea-n brânză glandă zi şi noapte, a preferat să-şi hrănească copilaşii  din 3 în 3 ore. Meniul unei zile normale este format din sendviş-uri cât Casa Poporului, unde găseşti cremă de brânză cu smântână, 4 felii de slană crocantă, varză roşie, parizer, măsline felii, ceapă verde şi 2 ouă tari ca piatra. Cică aşa se cresc copii sănătoşi, roşii-n obrajori şi cu delacoşenii la subţiori.
Familia kitroasă
Nu ştiu de ce participă, dar să nu zică lumea că fac discriminare, o să le accept înscrierea. Familie destul de înstărită, fără copii, zgârciţi şi plini de brânzo-fiţe. Amândoi s-au cunoscut pe scările tribunalului, fiecare în prag de divorţ. Şi-au jurat că nu vor mai repeta brânzoşeniile greşelile din trecut şi că se vor iubi la nebunie…o dată pe lună, că răruţ e mai drăguţ şi nici unul nu are chef să-i suporte celuilalt transpiraţia brânzoasă. Nu suportă actele de caritate, nu dau nici brânza de sub unghii pe ce vorbeşte lumea despre ei şi îi doare-n cot de încălzirea globală. Ca să nu facă gaură-n buget, frigider sau cămară, sendvişurile lor sunt sărăcăcioase, unse cu cremă de brânză natur(doar 0,2 mm), 2 frunze de pătrunjel şi un sfert de măslină şi jumătate de frunză de salată. Ca să vedeţi câtă kitroşenie au în sufletul ălă brânzos, aflaţi că o cutie cu Cremă de brânză natur le ajunge 3 luni şi jumătate. 
Familia modestă, normală
Cu ăştia merg până-n pânzele albe. Familie cu 5 copii, el lucrează ca brutar, ea este lăptăreasa satului. Oameni simpli, cu frică de cele sfinte, gospodari. Nu sunt pretenţioşi la mâncare, vor mânca şi frunze de brânză în caz de calamitate, ţânţari la tigaie şi orice brânzoşenie comestibilă fără să strâmbe din bot. Ăla mic este Fan Brânză de când la adus mumă-sa pe lume. Toţi ştiu că munca-i brăţară de aur, aşa că pentru a prinde puteri la munca câmpului, fiecare membru al familiei savurează zilnic sendvişuri delicioase, cu ceapă roşie din abundenţă sau un fir de praz, cu măsline negre şi cremă de brânză cu usturoi din belşug. Opţional, peşte afumat. Ce dacă le miroase gura? Sănătate şi-un praz verde!
După cum aţi observat, comunitatea noastră este formată din familii destul de diversificate. Pe lista înscrierilor mai avem o familie emo, dar din păcate, din cauza tâmpeniilor delacoşeniilor pe care dumnealor le consumă, ne vedem nevoiţi să le respingem brânzoşenia înscrierea. Dacă tot m-aţi ascultat până la final, vă anunţ că înscrierile la mega-show-ul televizat, continuă până în ajunul Crăciunului. Vă aştept pe toţi, poate vă mutaţi acilea în Cremoşani. Avem nevoie de familii cu brânza-n sânge şi cu chef de viaţă. Ce ziceţi, vă băgaţi? 
Articol participant la proba nr #6 din cadrul competiţiei SuperBlog 2014! 

2 Comments

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...