Pe urmele lui Cristofor Columb – Vacanţe speciale pe tărâm cu piraţi

Amestec de culoare, lumini de oraş viu, extravaganţă. Mulţime de oameni veseli, distracţie, nopţi pierdute, prietenii legate şi experienţe folositoare în viaţă. Vacanţa cu Work and Travel mi-a adus emoţii, momente pe care nu le voi mai trăi vreodată şi un bagaj bogat de informaţii, despre locurile pe care le-am văzut şi le-am admirat în fiecare secundă. Prietenia cu CND Turism mi-a schimbat opinia despre călătoriile eşuate de până acum, pentru că au ştiut de la început care este oferta ideală pentru mine, iar misiunea lor este să transforme un simplu sejur într-o vacanţă specială, cu amintiri plăcute şi unice, păstrate-n ipostaze inedite în sufletul meu şi într-un aparat foto. Vara a trecut atât de repede şi nu înţeleg…aud voci, sunt atât de multe.

-Work and Travel…Work and Travel!

-Good morning, lady Aguritza. How are you today?

-Your shift starts in 10 minutes, be ready!

-Aloooooo! Băi, Aguritzo! Iar vorbeşti în somn? Trezeşte-te, femeie. Las-o naibii de treabă, de 3 ore te căutăm şi tu dormi la soare. Frumos din partea ta, frumos…

Privesc buimăcită spre cel care urlă vorbeşte cu mine. Într-o secundă îmi dau seama că peisajul locului m-a furat atât de mult încât am adormit în sunete de mare, pescăruşi şi acorduri cayman-iene. Un paradis al veseliei, oază de linişte, o destinaţie exotică preferată de cei tineri aflaţi în luna de miere. Mă aflu pe o plajă tropicală în inima insulelor Cayman, în companiei trupei de „nebuni” pe care i-am cunoscut în timpul programului „Work and Travel” şi am petrecut  clipe preţioase. Prietenia dintre noi s-a legat rapid şi pentru că timpul s-a scurs atât de repede, am hotărât să mai prelungim vacanţa.

Ne-am hotărât rapid şi faptul că suntem încă tineri şi dornici de explorarea necunoscutului, ne-a împins „păcatul” să alegem insulele Cayman. M-am simţit ca o războinică din trecut şi la un moment dat aveam impresia că merg pe urmele lui Cristofor Columb. Comorile acestui paradis tropical le găseşti la tot pasul. În plimbările pe plajele cu nisipul fin, în apa limpede ca cristalul, în fiecare piatră a peşterilor pline de secrete, în recife de corali multicolori, în inima şi sufletul localnicilor…

Ce este de văzut şi neapărat de vizitat? Să vă spun sincer, nici nu ştiu de unde să încep. Dacă îţi doreşti într-adevăr să ai vacanţe de vis, nu ocoli grădina botanică Elisabeta II unde toată fauna şi flora insulei te ameţeşte, îţi fură ochii, te îndeamnă să visezi. Parcul botanic este foarte renumit, iar un rol important în toată splendoarea ei o au specia rară de iguane albastre. Am admirat curioasă şi temătoare, plante carnivore sau otrăvitoare care sperau să muşte o bucăţică din „savoarea” românească. 

Ferma de ţestoase Cayman m-a făcut să mă simt o copilă ştrengară, care descoperă pentru prima dată micuţele luptătoare cu carapace. Ferma adăposteşte peste 15.000 mii de broaşte ţestoase de mare, iar unele exemplare sunt de-a dreptul uimitoare ajungând la greutăţi de până la 250 kg.

Dacă eşti pasionat de scufundări, insulele Cayman sunt locul ideal pentru o nebunie ca asta. Dacă ajungi la centrul Sting Ray City vei avea ocazia să iei lecţii de scufundări…asta dacă nu suferi cu inima, aşa cum sunt eu. Nu am avut curajul să mă arunc în paradisul acvatic, în schimb mi-am purtat paşii pe zidul de piatră din Baden Town. Un zid pe o lungime de 6 km, construit pentru a apăra locuitorii de atacurile repetate ale piraţilor neînfricaţi. La un moment dat, entuziasmaţi şi plini de curaj, ne-am imaginat că suntem atacaţi de piraţi. Ne-am înarmat cu arme banane delicioase şi câteva fructe de mango şi-am pornit în nimicirea duşmanului. 

În fiecare seară ne-am delectat cu specialităţi culinare locale. Deşi în marea majoritate a restaurantelor găseşti orice deliciu internaţional, am preferat să savurăm bucătăria tradiţională. Am degustat tocană cu carne de broască ţestoasă, peşte gătit 100% în stil cayman-ian asezonat din abundenţă cu ceapă şi ardei verde. Deliciul suprem a fost o prăjiturică făcută din rădăcină de cassava(folosită mai des în prepararea de tapioca) şi îndulcită cu zahăr.

Insulele Cayman sunt o destinaţie specială, iar o senzaţie de neuitat, ciudată de altfel, a fost când am încercat să înot alături de pisicile de mare. Mi-am imaginat că sunt o sirenă, am vorbit cu ele deşi sunt sigură că nu au înţeles o iotă din ce vorbeam, dar senzaţia că facem parte din acelaşi univers acvatic mă urmăreşte şi azi. Piesa de rezistenţă a acestui loc o constituie o serie de festivităţi care se ţin lanţ, una după alta. Spectaculoasă şi deosebit de distractivă este „Săptămâna Piraţilor” unde de la mic la mare, indiferent de vârstă, toată lumea se costumează în haine de piraţi fioroşi şi înarmaţi cu papagali vorbitori pe umăr, distracţia este maximă. O mare parte din vacanţă ne-am petrecut-o şi pe plaja uriaşă Seven Mile Beach. Culoarea albastră cu reflexe turcuoaz a oceanului m-a încărcat cu energie pozitivă, m-a făcut să uit de probleme, stres şi mai ales de una din regulile insulei. Cum adică ce regulă? CND Turism suntem noi prieteni, dar aşa ceva…

Păi cum e posibil să mă trimite-ţi într-o destinaţie exotică, unde topless-ul este strict interzis? Data viitoare o să aleg alte oferte turistice, aşa că până atunci îmi voi clăti ochii pe amintirile captate de aparatul de fotografiat. Iar voi dragi cititori, unde aţi petrece o vacanţă specială? Aţi alege o destinaţie nouă sau deja aveţi câteva locuri minunate unde reveniţi cu drag? 

Acest articol participă la proba nr #11 din cadrul competiţiei SuperBlog 2014.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...