Importanţa domeniului propriu…

Mă ocup de blogging de 3 ani de zile, din februarie 2012. În ultimul an, articolele mele sunt mult mai apreciate, am evoluat considerabil şi de ceva timp primesc aceeaşi întrebare : pe când un domeniu propriu? Am ezitat mereu să dau un răspuns concret pentru că îmi era teamă că nu sunt pregătită pentru acest nivel. Cu timpul, prietenii din blogosferă mi-au dat sfaturi şi mi-au explicat cât de important este să ai domeniu propriu dacă doreşti să fii un blogger profesionist şi m-au motivat să fac acest pas. 
Chiar dacă pentru mulţi bloggeri cu potenţial partea tehnică de administrare a unui site profesional pare destul de înfricoşătoare, nimic nu este imposibil şi nimeni nu îţi taie capul dacă întrebi sau ceri ajutorul cuiva. Înregistrarea unui domeniu web este destul de simplă, îţi alegi un nume potrivit pentru website-ul tău, verifici disponibilitatea şi comanzi propriul tău domeniu web. 

Dacă îţi doreşti să ajungi printre cei mai citiţi bloggeri, să dai dovadă de profesionalism şi să fi căutat pentru diverse colaborări, trebuie să faci pasul decisiv în cariera ta de blogger. O mulţime de avantaje te-ar motiva să mergi mai departe :

* multă implicare din partea cititorului 
* indexarea mai bună în motoarele de căutare
* posibilitatea de a participa la programele de afiliere avantajoase
* audienţă mai crescută
* posibilităţi de mai multe colaborări, sponsorizări

Chiar dacă blogul tău nu va deveni cunoscut la fel ca marile brand-uri, este foarte important să dai dovadă de profesionalism. Domeniul propriu are o grămadă de beneficii, este mult mai credibil şi uşor de ţinut minte de cititorii tăi. Singurul dezavantaj pe care îl văd în achiziţionarea unui domeniu web este lipsa banilor, dar dacă eşti foarte interesat să faci pasul către „credibilitate” poţi găsi soluţii şi pentru bugetul tău. Este o investiţie pe termen lung, deosebit de importantă pentru blogul tău şi cu beneficii ce se vor vedea în viitor. Dacă eşti blogger începător, cere sfaturi, caută informaţii exacte despre avantajele unui domeniu web sau despre hosting. Sunt sigură că cineva te va ajuta în evoluţia ta de la un simplu hobby la un website profesional, în spatele căruia se găseşte un om pasionat de ceea ce face.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...