Intel – RoboCompanion pentru cei singuratici

Singurătatea este cea mai rea „pedeapsă” a unui om. Asociată cu bătrâneţea sau cu depresia, această etapă a vieţii este destul de traumatizantă. Situaţie devine cu adevărat dramatică atunci când persoana în cauză are rude, copii, cunoştinţe sau nepoţi care nu îşi mai dau interesul faţă de ei şi atunci, „bătrânii” noştri se simt inutil societăţii, neputincioşi, „expiraţi”  şi foarte puţini reuşesc să treacă mai departe. Un om abandonat în singurătate se revoltă şi deseori, schimbările stărilor emoţionale duc în mod tragic la suicid. Ştiu, este greu să ne imaginăm aşa ceva. Este greu să vorbim despre acest subiect delicat şi lumea din jurul nostru parcă nu are răbdare să-ţi asculte păsurile, problemele sau să se gândească pur şi simplu la semenii lui. 
Să nu uităm un lucru, nu suntem nemuritori. Fiecare vom trece prin aceste etape ale vieţii şi depinde numai de noi cum ne trăim singurătatea, cum ne detaşăm de ea şi cum reuşim să trăim frumos până la finalul vieţii. O soluţie ar fi să cauţi un animal de companie de care să ai grijă sau să găseşti un centru special unde poţi socializa, lega noi  prietenii sau pur şi simplu, dacă nu eşti „bătut” de soartă să încerci să intri în contact cu oamenii fără ai şantaja emoţional. O altă idee ar fi să ai alături un  RoboCompanion. Cine e? O nouă inovaţie pe piaţa mondială pe care am inventat-o în timp ce survolam rafturile virtuale ale unui magazin online în căutare de oferte SSD Intel sau oferte HDD cât mai avantajoase pentru buzunarul meu. 
(foto: creaţie personală)
RoboCompanion va fi unic pe piaţă, ideal pentru oamenii singuri, persoanele trecute de tinereţea a doua ş.a.m.d. De ce va fi unic şi special? Pentru că va contribui la liniştea psihică a persoanei care îl va avea în custodie şi pentru că „bătrânii” noştri nu se vor mai simţi uitaţi de lume, le va îmbunătăţi starea de spirit. Din fişa „postului” a unui RoboCompanion spicuim următoarele : 
Nume : RoboCompanion sau la cerere se poate personaliza după caz cu aprobarea inventatorului şi plata drepturilor de autor
Descriere tehnică RoboCompanion: Pătrăţos, alimentare la 220W, baterii no limit incluse pentru vacanţele lungi. Update maxim : creier cât cuprinde carcasa, Procesor Intel Core i3-4160 , inimă de 5* SSD Intel Seria 525 2.5 mSATA 30GB 25nm MLC (OEM), sistem vizual ireproşabil cu Gigabyte GeForce GTX 980 4GB GDDR5 256-bit, placă de sunet ASUS XONAR-D2 pentru auz fin ca-n tinereţe. Dotare cu senzori anti-scurtcircuit(pentru momentele în care neîndemânaticii varsă paharul cu placa dentară pe el sau ciorba fierbinte) şi senzori antidust. 
Vârsta : necunoscută, forever young
Culori disponibile : roşu, corai, albastru, galben, verde turbat, mov  sau posibilitatea de a schimba culorile după dispoziţia stăpânului
Studii : top secret, acces denied
Pregătire şi experienţă : abilităţi extraordinare în comunicare şi negociere, rezistenţă la stres, calificare ireproşabilă în domeniul „singuraticilor”, abilităţi organizatorice, atitudine pozitivă
Responsabilităţi
Să nu părăsească „postul” fără aprobarea directă a stăpânului, să dea dovadă de responsabilitate şi vigilenţă în timpul „serviciului”, seriozitate. RoboCompanion va avea obligaţia să te trezească dimineaţa cu micul dejun adus la pat, iar între timp acesta va recita citate motivaţionale ce te vor indemna să începi ziua cu zâmbetul pe buze. Te va anunţa când să-ţi iei la timp medicamentele, îţi va face masaje de relaxare, acupunctură. Te va ţine la curent cu toate ştirile din mediul online şi offline, îţi va citi cărţi comice, cărţi de rugăciuni(pentru persoanele credincioase), iar pentru masculii cu spirit mereu tânăr va fi dotat cu cărticele uşurel erotice sau pentru cei curajoşi şi fără probleme cardiace, cărţi cu povestiri adevărate din ciclul „Dincolo de moarte”. Va tunde iarba din grădină, îţi calcă gogoşarii rufele, va alege filme bune la ceas de seară şi obligatoriu te  scoate afară din casă pentru minim 30 minute de sport în aer liber. Ocazional(pentru a avea mintea ageră în continuare)  te va ajuta să completezi integrame, va juca şah, table sau poker cu pedepse minore. 
O dată pe lună are responsabilitatea să organizeze mici petreceri invitând persoane singure şi dornice de socializare, alături de muzica bună, mâncare fină (fără E-uri) şi ceai verde pentru îmbunătăţirea formei fizice. În nopţile cu insomnii este dotat cu cântece de leagăn(nani, nani puişor) sau mici monologuri cum ar fi : Costică, dormi? 
Sub nici o formă nu va uita de ziua ta onomastică sau de zilele în care trebuie să te prezinţi să-ţi ridici pensia, ajutorul social. Pentru timpul liber va oferi lecţii de creativitate în croşetat, mărgelit, traforaj şi grădinărit. 
Valabilitate : nelimitată
Atuuri pentru a achiziţiona un RoboCompanion: nu cere apa sau mâncare, nu te ceartă(nici măcar când faci pipi pe colacul vasului de toaletă), loial, ascultător, nu năpârleşte ca Azorel, Pisi, Grivei şi nu cere bani pentru sesiuni de shopping. 
Minusuri : vorbeşte mult, exagerat de grijuliu cu persoanele din jurul lui. 
Super invenţie, super inteligenţă. Pe mine personal m-ar încânta un astfel de roboţel şi m-ar ajuta să-mi duc „bătrâneţile” liniştită, fără să bat câmpii sau să-mi creez personaje imaginare cu care să vorbesc de nebună. Un ajutor pentru singuratici, pentru perioada în care eşti dat uitării de semenii tăi, un aliat loial care te va ţine activ până la sfârşitul vieţii tale…
Acest articol participă la proba nr 8 din cadrul competiţiei SpringSuperBlog.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...