Thursday Plantation – Tea Tree Oil review

Bună, dragii mei cititori! Despre produsele celor de la Thursday Plantation am aflat din diferite review-uri citite pe la colegele mele din blogosferă, dar anul acesta în iarnă am făcut primul pas să îi „cunosc” mai bine folosind unul din produsele lor şi anume: Tea Tree Witch Hazel Toner – loţiune tonică cu arbore de ceai şi hamamelis. Un produs extraordinar de bun pe care îl recomand cu drag, mai ales că poate fi folosit zilnic în tratamentul de îngrijire pentru o piele sănătoasă şi în special celor care au probleme cu acneea. De câteva săptămâni am intrat în posesia unei sticluţe marca Thursday Plantation cu ulei 100% pur de arbore de ceai – Tee Tree Oil
Considerat „trusa de prim ajutor”, uleiul din arbore de ceai este un ulei esenţial extras din frunzele de Melaleuca alternifonia, cunoscut pentru proprietăţile sale antiseptice şi antifungice. 
CARACTERISTICI ŞI BENEFICII ( descrierea oficială) :
Conține ulei 100% pur din arbore de ceai ( Tea Tree Oil), un antiseptic natural puternic.
Proprietăți uleiul din arbore de ceai ( Tea Tree Oil): antiseptic, anti-microbian, antiviral, bactericid, balsamic, cicatrizant, expectorant, fungicid, insecticid, stimulent, sudorific natural.
Este folosit in tratarea rănilor precum: tăieturi, arsuri, zgârieturi, coșuri, mușcături si înțepături de insecte, pentru ciuperca piciorului, candidoze vaginale, infecții fungice sau afecțiuni ale tractului respirator (daca se folosește un vaporizator).
Acțiuni benefice in  infecții virale, bacteriene sau fungice.
Il regăsim in componenta numeroaselor produse dermatocosmetice precum: șampoane anti-mătreața (Tea Tree Shampoo For Dandruff), creme recomandate in tratamentul acneei (Gama de anti-acnee de la Thursday Plantation), săpunuri (Tea Tree Organic Soap) si paste de dinți (Tea Tree Toothpaste) etc
Conținut scăzut de para-cymene pentru a reduce posibilele iritații ale pielii.
Are un miros plăcut, aromatic şi fresh.
Conține 36% terpinen-4-ol, ingredientul activ principal.

Am folosit acest produs în curăţarea părului şi a foliculilor acestuia, adăugând circa 5 picături de ulei de arbore de ceai într-o cantitate de şampon necesară pentru o singură spălare. Este extraordinar de eficient mai ales dacă aveţi părul uscat şi puteţi folosi acest produs în şamponul sau balsamul pe care îl folosiţi ( 5-10 picături în şampon sau balsam şi lăsaţi produsul combinat să-şi facă efectul circa 10-15 minute apoi clătiţi bine). Tee Tree Oil are foarte multe modalităţi de utilizare. Se aplica direct pe tăieturi, arsuri, zgârieturi, coșuri, mușcături sau înțepături de insecte sau se diluează cu ajutorul unui ulei vegetal, ulei de măsline sau ulei de cocos. 


Pentru revigorarea corpului şi o piele fresh, am folosit câte 10 picături de Tea Tree Oil în cada cu apă caldă. Vă garantez că oboseala va trece rapid! Se mai poate utiliza în probleme cu acnee, eczeme, dermatite, carii, igiena personală, mătreaţă, negi, bronşită, herpes, răni de decubit, băşici şi calozităţi, reumatism ş.a.m.d. 
RECOMANDĂRI OFICIALE: (http://thursdayplantation.ro/)
– acnee rozacee si acnee juvenilă;
– ten gras, încărcat, cu tendințe acneice;
– leziuni ale pielii;
– mătreață, scalp cu probleme;
– abces cutanat, infecții localizate;
– erupții cutanate, mai ales în zona scutecelor;
– piele supra infectată si plăgi;
– dezinfectarea lenjeriei si a suprafețelor din casa;
– aftele bucale, gingivite.
Acest produs se poate utiliza frecvent, dar se recomandă să nu se folosească în combinație cu alte tratamente antiseptice deoarece pot apărea reacții necunoscute. Nota mea pentru acest produs este 10 şi o recomand cu drag celor care se confruntă cu problemele enumerate mai sus. Voi aţi folosit acest produs? Care este opinia voastră? 

One Comment

  1. Bună seara! Am o fetita de 11 ani și subtem în perioada cu coșuri pe frunte și nas… Se potrivește acest produs? Ma. Interesează și șamponul antimatreata tot pentru ea. De unde se pot comanda?

    Multumesc!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...