O cană personalizată pentru momente speciale…

Cu vise de noapte tu rătăceai
În dimineţi ploioase de octombrie,
Căutând energia şi căldura într-o cană de ceai
De toamnă, cu arome dulci de dragoste şi bucurie.
Te văd privind nostalgică
Prin geamul umezit de bruma dimineţii,
Căutând răspunsuri în dilemele vieţii
Tale comico-tragică. 
Câteodată, melancolică te plimbi prin grădină
Cu o cană „Cântec de dragoste” plină cu cafea fierbinte,
Zumzăind ca o albină
Un cântec din sufletul tău, dar fără pic de cuvinte.
Aşa începe fiecare pagină din micul meu jurnal secret, unde-mi scriu cu bucurie-n suflet fiecare moment al zilei. Cu câteva versuri pentru fiecare început, pentru fiecare dimineaţă în care mă trezesc sănătoasă, iar acest lucru mă motivează şi orice „luptă” câştigată împotriva destinului o sărbătoresc în faţa unei căni personalizate de cafea sau ceai aromat. Indiferent de motive sau de situaţie, mereu am timp pentru mine. Fiecare dimineaţă este momentul meu de relaxare, în care eu şi cu mine încercăm să ne detaşăm de toate problemele şi să ne bucurăm de lucruri mărunte, nesimnificative pentru restul lumii, dar care fac viaţa mai frumoasă atunci când nici nu te aştepţi. Azi dimineaţă de exemplu, m-am trezit nostalgică şi cu gândul aiurea, visam la viitor. Îmbrăcată în „halatul bunicii” şi o pereche de şoşoni veseli, m-am lăsat pradă unei şedinţe cu mine însămi pe balconul apartamentului unde locuiesc. Privesc răsăritul de soare, marea liniştită şi încerc să comunic cu ea. Parteneră de suferinţă, o cafea Sogno di Kenya. Trag aer în piept şi îmi răsfăţ simţurile în arome festive, dintr-o cană pentru visători

Visez la zile senine, la nemurirea sufletului sau caut răspunsuri acolo unde mă duce gândul. Visez pentru că acest lucru mă face să mă simt liberă, ca o pasăre colibri în căutarea dragostei. Fiecare moment al dimineţii este unic şi niciodată nu se repetă. Nu există deja vu, monotonie şi nici simplitate în acest ritual. 
Seara, din nou este moment de răsfăţ şi relaxare. După o zi grea de muncă, mă refugiez în braţele unui fotoliu vechi. Cu o cană „Albă ca Zăpada” plină cu ciocolată fierbinte într-o mână, iar în cealaltă o carte cu poveşti… încet, încet mă scufund în  amintirea copilăriei de odinioară. O mulţime de sentimente mă răscolesc de fiecare dată când papilele gustative sunt răsfăţate de dulceaţa ciocolatei. Mă simt din nou un copil inocent care nu cunoaşte teama, egoismul şi nici trufia. În mintea mea mă transform în fiecare personaj pe care îl găsesc în rândurile unei cărţi. Sunt o zână, un căpcăun mai prostănac, o hangiţă durdulie şi veselă, prinţesa împăratului, un dragon fioros şi chiar vrăjitoarea cea rea. În acele momente sunt ce vreau eu şi imaginaţia mea nu are limite. Şi drept să vă spun, niciodată nu mă plictisesc. Fiecare clipă este unică, nemuritoare asemeni poveştilor pe care le citesc. De ce? Pentru că de fiecare dată este altfel. De fiecare dată, există ceva nou, inedit şi original. Trebuie să recunosc, mereu am avut un „partener” de nădejde atunci când am simţit nevoia să-mi transform dimineţile anoste în „dragoste la prima vedere”. MagazinulDeCăni.ro mă ajută de fiecare dată când vreau să-mi personalizez dimineţile răcoroase de toamnă, cele geroase din plină iarnă  sau să ofer cuiva un cadou deosebit care-i va bucura sufletul în momentele cele mai speciale. 
Un set Zoo este un cadou perfect pentru copilaşi, în dimineţile vesele pline de chicoteli inocente şi de dulceaţa copilăriei. Având copii prin preajmă, uiţi de toate problemele şi absolut toate răutăţile cu care te confrunţi zi de zi. 
Un alt cadou deosebit este cana „Poveste de Crăciun”. Deja îmi imaginez momentele de sărbătoare de lângă şemineul ce răspândeşte căldură şi emoţia celor dragi care se privesc cu dragoste şi împărtăşesc amintiri strânse de generaţii. Nimic nu este mai important decât acel moment în care te simţi iubit şi că momentele speciale din viaţa ta au parte de lucruri mărunte, cum ar fi o simplă cană personalizată… dar care îţi bucură ochii, îţi înveseleşte sufletul şi îţi răsfaţă simţul olfactiv în aroma puternică de cafea sau de ceai. 
În fiecare cană handmade, pictată manual sau croşetată, există o părticică din sufletul celui ce a creat-o. Indiferent de momentul unei zile, o cană în culori vesele şi picturi amuzante îţi schimbă dispoziţia. MagazinulDeCăni.ro îţi oferă pentru fiecare moment special din viaţa ta, o doză de autenticitate creată cu dragoste de meşteri pricepuţi şi talentaţi, cu mulţi ani de experienţă în spate. De cele mai multe ori viaţa este dură, dragii mei… dar întotdeauna există motive de a fi recunoscător pentru ce ai. Aşa că profită din plin de momentele speciale din viaţa ta, fără temeri sau regrete. Viaţa e mult mai frumoasă atunci când zâmbeşti sau atunci când oferi o picătură de iubire cuiva drag. Profită de aceste clipe şi construieşte-ţi amintiri pentru mai târziu…

Acest articol participă la proba nr 10 din cadrul competiţiei SuperBlog 2015.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...