Farmec – Povestea din spatele frumuseţii

 Frumuseţe. Puterea cu care o femeie farmecă un iubit şi înfricoşează un soţ. 
Ambrose Bierce
Despre frumuseţea româncelor s-au scris cântece şi poveşti de amor până dincolo de hotare. În secolul vitezei, aspectul şi prezenţa unei femei în societate nu mai prezintă un subiect tabu pentru nimeni. Încă de mici copile suntem obsedate de frumuseţe şi nu de puţine ori, ne-am trezit urmărindu-ne mămica în ritualul de înfrumuseţare din fiecare dimineaţă. Dincolo de statistici, femeile din România au un avantaj genetic în ceea ce priveşte frumuseţea şi farmecul personal. Dacă pe vremea bunicii apelam la tot felul de trucuri pentru a scoate în evidenţă frumuseţea naturală, în ziua de azi există mici ajutoare care ne valorifică farmecul personal. 

Frumuseţea unei femei nu are o definiţie exactă. Frumuseţea unor românce frumoase nu înseamnă perfecţiune(cel puţin aşa vreau să cred) ci naturaleţe, candoare copilărească, senzualitate, charismă, pasiune, optimism, atitudine… şi flori de mac. 

Ridică căpşorul floare de mac,
Şi spuneţi secretul ce-l ştii de un veac…

Floarea de mac simbolizează gingăşia şi naturaleţea persoanei ce priveşte sau primeşte floare-n dar. Nu voi începe să descriu poveştile fascinante din spatele florii de mac, sunt prea multe de spus şi cred că nu aveţi răbdarea necesară să (re)citiţi fraze pe care le-aţi văzut prin mediul online. Despre frumuseţea româncelor am putea deasemenea să vorbim zile în şir şi tot nu am epuiza subiectul. Orice doamnă sau domnişoară îşi va aduce aminte cu drag de momentul când a făcut „cunoştinţă” cu un ritual de înfrumuseţare. Îmi aduc aminte de copilăria mea când din curiozitate îmi „măscăream” faţa cu produsele Farmec ale mamei mele. Voiam să fiu ca ea! O femeie cu Farmec. O femeie cu o strălucire interioară ce se observă prin toţi porii. O femeie ce radiază de feminitate indiferent de vârstă. În acele momente ale copilăriei mele, orice ritual de îngrijire mi se părea o joacă de copii. 

Cât de greu este să fii/rămâi frumoasă?

Greu nu este, dragii mei. Cu timpul am învăţat cât de important este să respecţi paşii unei îngrijiri corecte a tenului: demachiaj, gomaj, hidratare, masaj facial(ocazional) ş.a.m.d. Un ajutor de nădejde în ritualul de îngrijire este gama de produse româneşti Gerovital Plant de la Farmec. Anul 2016 aduce noi surprize româncelor, iar ingredientul minune din noua gamă este uleiul organic din Floare de Mac. 

Frumuseţea după o anumită vârstă cu Farmec se-ntreţine! 

Acum ceva timp am postat pe una din reţelele de socializare o poză în care apărea fiul meu în vârstă de 21 de ani şi eu, bineînţeles. Şoc, stupoare şi zeci de întrebări… 

Care este secretul tău, draga mea? 

De când am descoperit brandul Farmec(pe la 15 ani) am rămas fidelă pliculeţelor cu argilă. Face minuni, garantez. Indiferent de tenul dumneavoastră sau de vârstă, o simplă mască cu argilă îţi luminează tenul şi efectul este vizibil imediat. Pentru că Farmec mă surprinde mereu prin gama variată de produse, indiferent de „problema” cu care m-aş confrunta sau că buletinul meu începe să adune nişte anişori în plus, Gerovital Plant face parte din secretul frumuseţii mele. Sunt o româncă frumoasă cu farmec personal la purtător şi sunt mândră de asta. Noua gamă conţine ulei organic de mac şi are avantajul de a proteja pielea şi tenul. Pentru că tot mai multe persoane devin alergice, uleiul organic de mac are efect calmant şi de protecţie al pielii. Aşa că dragele mele ce sunteţi mai sensibile din fire, nu vă sfiiţi să încercaţi noua gamă Gerovital Plant. Uleiul organic din floare de mac previne iritarea tenului, apariţia ridurilor şi îmbătrânirea prematură a pielii, iar produsele sunt destinate persoanelor cu vârsta de peste 25 de ani(mă încadrez perfect). Produsele sunt hipoalergenice, fără conservanţi sau parabeni. Întreaga gamă conţine compuşi speciali ce actionează asupra pielii, fiind direct responsabili de efectul produsului folosit: antirid, hidratant, nutritiv. 

Pentru această primăvară(şi nu numai) secretul frumuseţii mele este alcătuită din lapte demachiant hidratant(ce asigură o demachiere eficientă, îndepărtând cu succes machiajul şi impurităţile de pe suprafaţa tenului, iar Aquaxilul din compoziţie oferă nivelul optim de hidratare), loţiune tonică antioxidantă şi crema nutritivă multivitamine(destinată îngrijirii zilnice a pielii feţei şi gâtului). 

E mult sau puţin, nu ştiu să vă spun. Un singur lucru este sigur: în spatele frumuseţii româneşti se ascunde o poveste. O poveste cu mult Farmec, ca un film ce nu are final…

Care e secretul frumuseţii tale, dragă cititoare?

Acest articol participă la proba nr 4 din cadrul competiţiei Spring SuperBlog!

One Comment

  1. Foarte frumos articolul tau.Am incercat si eu produsele din aceasta gama Gerovital si sunt foarte multumita!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...