Le Premier…Magie in bucate

le premier
Cine a spus că marea îţi dă fiori pe spate doar vara? Ţin să vă contrazic, dragii mei. Sunt norocoasă că locuiesc la malul mării, avem lucruri frumoase de vizitat în fiecare anotimp şi mereu vom descoperi câte ceva nou. Şi ştiţi de ce? Pentru că fiecare anotimp aruncă un strop de magie. O lumină diferită în fiecare zi peste clădirile ce ascund comori, pregătite să fie descoperite doar de ochiul atent al fiecărui vizitator. Încep „călătoria” mea pe străduţele înghesuite, încărcate cu istorie pe lângă piaţa Ovidiu. Paşii mă duc către mare şi nu îmi dau seama când a trecut timpul.  Aerul ameţitor şi vântul de februarie mă copleseşte. Că tot e ora prânzului, caut să-mi delectez papilele gustative. Nu a fost nevoie să caut prea mult timp și m-am oprit la restaurantul Le Premier situat la doar 30 de metri de plajă (strada Aristide Karatzali mai jos de Teatru ELPIS), cu vedere la mare şi servicii ireproşabile din partea personalului.
le premier
Restaurantul Le Premier îţi va oferi o experienţă complet diferită atunci când vei gusta din preparatele pregătite cu simţ de răspundere de Chef Cezar Alonso Valasquez Baez.  Mi-a plăcut foarte mult faptul că dumnealui a venit personal la masa noastră. Deosebit de relaxat a făcut câteva recomandări în privinţa meniului, bineînţeles în funcţie de preferinţele fiecăruia.
“Avem un meniu rafinat, care combină elemente din bucătaria italiană cu idei creative din zona Greciei, Frantei, Spaniei dar şi ceva influenţe nordice. Atenţia noastră este focusată pe detalii și pasiunea pentru furnizarea serviciilor de calitate reprezintă cea mai bună garanție. In plus, terasa restaurantului este transformată într-o gradină de vară”, ne-a explicat Dragoş Ştefănescu, managerul localului.

Eleganţă, stil, rafinament…

Muzica bună pe fundal, mâncare rafinată şi un vin demi-sec transformă o zi banală de sâmbătă în momente de neuitat. Nu îţi este dat în fiecare zi să fii servit ca la carte şi să uiţi de monotonia din casă. Cu ce mi-am răsfăţat papilele gustative? Cu ce să încep?
le premier
le premier
le premier
le premier
le premier
Am gustat din toate câte puţin. Meniul este compus printre altele de cotlet de miel in crusta de nuca de cocos, black angus cu sos béarnaise, piept de rata crocant cu chutney de miere poliflora, biban umplut cu creveti si ierburi, somon panko cu maioneza, strigoli cu creveti si broccoli, calamari cu somon si spanac si crème de la crème in materie de preparate maritime – tagliolini cu dressing sant jaques si icre de somon. Mi-a plăcut enorm salata cu caracatiţă, rucola şi roşii cherry. Piesa de rezistenţă şi momentul în care am crezut că plutesc a fost atunci când am gustat pentru prima dată bruschette cu hribi, trufe şi mascarpone. Nici nu pot explica gustul! Fenomenal, delicios, savoare într-o bucăţică de rai…
le premier
Ca noutate, Le Premier vă aşteaptă în fiecare duminică la un eveniment special numit „Let’s do brunch„. Fiind o noutate pentru constănţeni, ţin să menţionez că brunch-ul este împrumutat de la englezi. Brunch-ul înseamnă o combinaţie între mic dejun şi prânz plus socializare.

„Pentru ca cei care aleg brunch-ul să poată servi preparate speciale, meniul include ouă poşate cu spanac, cu somon şi jambon. Acestea sunt ceva aparte şi se oferă numai în week-end. Se pot servi şi preparate pentru vegetarieni şi vegani, bucătarul nostru fiind întotdeauna în restaurant, iar clienţii care au, de exemplu, alergii sau ingrediente pe care nu le pot tolera, îi pot transmite acest lucru. ” Dragoş Ştefănescu, Manager Le Premier.

În spatele numelui Le Premier vă aşteaptă o echipă tânără, frumoasă. Vei fi încântat de servirea ireproşabilă, mâncare gustoasă şi rafinată, chiar şi pentru cele mai exigente gusturi. Pentru o zi cu aromă de mare şi o experienţă culinară de excepţie te aştept să vii la Constanţa. Ca relaxare şi rafinament îţi recomand un mic „popas” într-o locaţie modernă : Le Premier.
Foto credit : Le Premier şi We Freeze

14 Comments

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...