Arganiada – Beneficii din natură

arganiada

 

Arganiada este mai mult decât un magazin cu produse pentru frumuseţea corpului. Astăzi vom vorbi despre beneficiile uleiului de argan şi chiar dacă unii dintre voi deja le cunoaşteţi mai mult sau mai puţin, vreau să vă spun că există în momentul actual pe piaţă numeroase produse cosmetice ce au ca ingredient principal ulei de argan. Uleiul de argan este extras din seminţele fructelor de argan, copac ce creşte în Maroc. Acesta conţine un procent destul de ridicat de acizi graşi esenţiali, vitamina A, acizi graşi omega 6 şi omega 9 fiind benefice organismului nostru. Numit de către experţi şi cercetători „elixirul de aur”, uleiul de argan este destul de greu de extras şi deosebit de scump şi datorită acestor două lucruri ne dăm seama din ce motiv unele produse ce conţin ulei de argan sunt extrem de scumpe la achiziţionare.
Beneficiile uleiului de argan îşi arată efectele pozitive în întreţinerea părului, a pielii dar regăsim şi proprietăţi medicinale. Asupra podoabei capilare, uleiul de argan tratează şi repară firul de păr deteriorat mai ales în urma vopsirii acestuia în mod repetat, hidratează părul şi conferă luciu acestuia. Avantajele acestui elixir asupra pielii sunt destul de numeroase: ajută la restabilirea PH-ului natural al pielii, tratează pielea uscată, ajută la diminuarea inflamaţiilor şi iritaţiilor de orice fel, previne apariţia vergeturilor, previne îmbătrânirea precoce a pielii şi nu în cele din urmă, contribuie la estomparea ridurilor.
arganiada
Terapeutic o linguriţă de ulei de argan luată dimineaţa pe stomacul gol, reduce nivelul colesterolului, stimulează oxigenarea celulară şi reduce hipertensiunea. Aceste beneficii ale uleiului de argan sunt doar o parte din multe „minuni” pe care le poate face. Doamnele şi domnişoarele cunosc mai bine proprietăţile „elixirului de aur” mai ales că în ultima perioadă au apărut pe piaţă o mulţime de produse cosmetice pentru îngrijirea părului şi a pielii, ce conţin în cantităţi variate ulei de argan. Fiind şi eu curioasă de beneficiile uleiului de argan am testat câteva produse deosebite din magazinul online Arganiada. Timp de trei săptămâni m-am răsfăţat cu trei produse Arganiada: loţiune de corp hrănitoare cu argan Arganine™, şampon și balsam cu argan 2 în 1 Arganine şi săpun cu argan Argana.
arganiada
Şampon și balsam cu argan 2 în 1 Arganine
Ingrediente: Apă, Sulfat Lauret de Sodiu, Dietanolamina Cocamida, Clorură de Sodiu, Ppg-1 Peg-9 Lauril Glicol Eter, Alcool Benzilic, Polisorbat-20, Policuaternium 7, Parfum, Ulei din Sâmbure de Argania Spinosa (Argan), Cocamidopropil Betaina, Acid Citric, Acid Dehidroacetic, Limonen, Linalool.
Descriere oficială:
Șampon și balsam cu argan într-un singur produs cu proprietăti antioxidante, hidratante și restructurante ce spala cu blândețe părul și îi dă strălucire. Principalele beneficii ale produsului 2 în 1 sunt de hrănire și de revitalizare a părului fragil și uscat.” 
Mod de utilizare: Se aplică pe păr o doză optimă de şampon și se masează uniform până se obţine o spumă ușoară. Se clăteşte cu apă limpede din abundenţă şi se repetă procedeul dacă este necesar.
Feedback produs: Am fost destul de încântată să testez acest produs pe care îl puteţi achiziţiona şi voi din magazinul Arganiada. La prima utilizare am fost un pic dezamăgită. Chiar dacă produsul este 2 în 1, părul meu mi se părea destul de uscat şi greu de pieptănat. Pentru că părul meu a suferit în ultimul timp destul de multe vopsiri, decapaje pentru a ajunge o „blondă veritabilă” mi-am spus că probabil acesta este motivul pentru care podoaba mea capilară nu empatizează din prima cu produsul utilizat. După alte două utilizari „sălbăticia” mea a început să se îmblânzească şi efectele uleiului de argan din compoziţia şamponului nu au întârziat să apară. Părul meu fragil şi uscat a început să capete strălucire şi este mult mai „docil” când vine vorba de coafat. Nota mea pentru acest produs este 10/10, în special pentru că este un produs fără coloranţi şi parabeni.
arganiada
Loţiune de corp hrănitoare cu argan Arganine™
Ingrediente: Apă, Parafină Lichidă, Stearat de Gliceril, Sorbitol, Glicerină, Peg 100 Stearat, Mistriat de Izopropil, Alcool Benzilic, Acid Palmitic, Ulei din Sâmbure de Argania Spinosa (Argan), Acid Stearic, Parfum, Guma Xantan, Alcool Cetilic, Acid Dehidroacetic, Pentaeritritil Tetra-Di-T-Butil Hidroxihidrocinamat, Limonen, Linalool, Alfa-Izometil Ionona, Eugenol, Cinnamal, Acid Piruvic.
Descriere oficială:
„Loţiunea de corp hrănitoare cu ulei de argan are proprietăţi de hrănire, hidratare şi de creştere a elasticităţii pielii, acţionând totodată ca antioxidant prin protejarea pielii de efectele nocive ale factorilor externi şi acţionând la regenerarea celulelor.”
Feedback produs: Divin! Excelent! După fiecare baie am aplicat şi am masat uşor tot corpul cu această loţiune de corp hrănitoare, se absoarbe rapid în piele şi nu lasă urme lipicioase după utilizarea acesteia. Pielea se hidratează rapid, crema asigurând nevoile zilnice de hrănire şi hidratare cu ingrediente atent alese. Miroase divin şi după fiecare răsfăţ mai că-mi venea să mă „pupăcesc” singură. Glumesc, evident! Şi totuşi, poate nu! Nota mea pentru acest produs este 10/10. La fel ca produsul precedent, loţiunea de corp hrănitoare Arganine nu conţine parabeni, coloranţi şi este certificat organic. Produsul este disponibil în trei variante: 90 ml, 250 ml si 400 ml, cele două din urmă fiind mult mai practice datorită pompiţei de dozare.
arganiada

Săpun cu argan Argana

Ingrediente: Palmat de Sodiu, Ulei de Seminţe de Palmier Saponificat, Apă, Glicerină, Clorură de Sodiu, Parfum, Ulei din sâmbure de Argania Spinosa (Argan), Tetrasodiu EDTA, Limonen, Geraniale, Etidronat Tetrasodic, Pentaeritritil Tetra-Di-T-Butil Hidroxihidrocinamat (+/- CI 77491, CI 77492, CI 77499).
Descriere oficială:
„Săpun delicat cu argan îmbogăţit cu ceai verde, verbină şi mentă. Acest săpun vine în întâmpinarea nevoilor zilnice de îngrijire a pielii şi poate fi utilizat atat pentru curăţarea delicată a pielii corpului, cât şi pentru curăţarea tenului. Beneficiile săpunului fin cu argan sunt de a avea rol antiseptic, de a calma iritaţiile şi de a contribui la reducerea semnelor de pe ten care pot apărea în urma unor probleme ale pielii, precum acneea.”
Feedback produs:
Aşa cum spune descrierea, săpunul cu argan este deosebit de delicat. L-am folosit mai mult pentru curăţarea tenului, dar cel mai fericit a fost fiul meu în vârstă de 16 ani care a dorit să-l testeze pe „faţa de arici” cum spune el. Fiind la pubertate, Cosmis se confruntă cu o problemă pe care o au majoritatea adolescenţilor: coşurile. Utilizarea acestui săpun cu argan a mai diminuat o parte din ele şi el deja vede un „viitor mai optimist”: „Hai că nu mai am faţă de monstruleţ!” Nota mea şi a fiului meu pentru acest produs este 10/10 cu felicitări şi mii de mulţumiri din partea unui adolescent rebel.
Acestea sunt câteva din produsele testate din magazinul online Arganiada. Toate produsele sunt fabricate în Maroc şi nu conţin parabeni. Dacă sunteţi curioşi să le încercaţi vă recomand să începeţi cu cele prezentate de mine şi să-mi spuneţi care au fost impresiile voastre după folosirea lor.
Vă îmbrăţişez cu drag!

17 Comments

  1. Am tot auzit în ultima vreme de uleiul de argan. Nu prea am citit, sa fiu sincera, dar vad ca a revolutionat industria cosmeticelor. Eu am folosit, pâna acum, numai samponul si balsamul cu Argan Oil, dar nu prea vad efectele la parul meu.
    Sunt sigura, însa, ca este bun pentru persoanele cu par foarte des si „razvratit”.
    O sa încerc si cremele, în special cele de corp. Sunt curioasa sa vad rezultatele!

  2. Am tot auzit în ultima vreme de uleiul de argan, nu am folosit, dar se pare ca este foarte bun, sigur o sa il folosesc si eu in curand

    • Îl poţi folosi în stare pură sau îl regăseşti în diferite produse pe care ai dori să le foloseşti. Este excelent într-o mască de faţă homemade sau pur şi simplu masează-ţi tenul cu câteva picături de ulei de argan. Tenul tău se va lumina şi vei observa diferenţa. Te pup!

  3. Este foarte bun,îl folosesc o dată la două săptămâni,este foarte bun pt par

  4. Este minunat pentru tenul și parul meu. Datorita lui nu mai am probleme cu căderea părului.

  5. Ma atrage foarte tare ideea de a folosi pentru par si corp ulei, uleiul de argan este foarte cunoscut si este si preferatul meu alaturi de uleiul de jojoba.

  6. Am auzit despre uleiul de argan ca este bun si beneficiu pt.par matasos si as vrea sa le incerc cum e.

  7. Folosesc ulei de argan de vreo 3 ani de zile . Am o reticenta sa imi dau cu el pe par, in schimb imi dau pe fata , gat si coate seara de seara si pot spune ca se vad beneficiile , am 45 ani si riduri nu prea am iar tenul meu este stralucitor si sanatos . Mai folosesc ulei de argan dupa ce ma depilez , pielea de pe picioare si de la subrat nu se irita si ramane foarte fina dupa folosirea uleiului de argan .

  8. Am folosit ulei de argan pentru par, unghii, chiar si pentru ten. Sunt foarte multumita de el. Il folosesc periodic.

  9. un produs foarte un il folosesc tat pentru fata cat si pentru par

  10. nu am folosit ulei de argan, dar credca este foarte bun… dar data viitoare o sa cumpar cu siguranta

  11. Foarte buna lotiunea de corp cu ulei de argan.am folosit in timpul sarcinii.lasa pielea atat de hidratata si intradevar un miros superb.

  12. Un sfat pentru baiatul tau ca se ala la varsta adolescentei si e nebunie cu tenul…sa-si faca masca cu bicorbonat de sodiu si miere. Sau ii faci tu. 10-15 minute sa stea cu ea si apoi sa se spele cu apa calduta. De 2 ori pe saptamana si o sa vada diferenta. Pup

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...