Detoxifierea – Energie şi Sănătate

 detox
Cu siguranţă mulţi dintre cititorii acestui blog au încercat măcar din curiozitate „procedeul” detoxifierii organismului. Când şi de ce avem nevoie de acest lucru? Suntem înconjuraţi de mulţi factori negativi şi din acest motiv, toxinele ne pătrund în organism prin aer, alimentaţie ş.a.m.d.
Migrene, scăderi bruşte în greutate, somnolenţă, indigestii, nervozitate, oboseală nejustificată, depresia, scăderea puterii de concentrare sau stările de ameţeală sunt doar câteva din simptomele care arată că organismul tău este slăbit şi are nevoie urgentă de o detoxifiere. Este bine să facem o detoxifiere corectă măcar de câteva zile(maxim 7 zile) primăvara şi toamna.
detox
Pentru o detoxifiere corectă încearcă mai întâi să elimini câteva „tabieturi” din lista ta :
– evită zahărul
– fără junk food
– renunţă la fumat
– renunţă la consumul băuturilor alcoolice
– evită pe cât posibil sarea
– renunţă la cerealele ce conţin gluten

Eat healthy, get in shape!

Încearcă să incluzi în alimentaţia ta următoarele: anghinarea, sfecla roşie, ceai verde, mere sau legume verzi. Dacă îţi plac sucurile naturale poţi încerca următoarea reţetă: 3 frunze de varză, câteva frunze de spanac şi pătrunjel, 4 morcovi, 1 sfeclă roşie măricică. Le mixaţi pe toate într-un blender cu puţină apa şi apoi consumaţi măcar câte un pahar pe zi. Este delicios şi foarte sănătos!
Pe timpul detoxifierii fă cât mai mult sport. Exerciţiile fizice îţi vor îmbunătăţi condiţia fizică şi deasemenea, îţi vor întări sistemul imunitar. Detoxifierea organismului nu trebuie făcută doar atunci când suntem la limita „supravieţuirii”, ci zilnic. Consumă în fiecare zi sucuri din fructe şi legume, alimente crude, germeni, cereale integrale, seminţe, lactate degresate. Un program de detoxifierea îţi ajută corpul şi mintea să ajungă în formă maximă, mai sănătos şi plin de energie. Unii spun că detoxifierea este o pierdere de timp, alţii spun că e un „rău” necesar… tu ce părere ai? Ce reţete minune includeţi in programul vostru de detoxifiere a organismului?

10 Comments

  1. Nu am retete si nici nu fac detoxifiere. Nu pot renunta la tabieturi. In rest, mananc multe legume si fructe, cam pe asta se bazeaza alimentatia mea. Nu exclud carnea sau lactatele dar nu fac exces

  2. Nu am facut niciodata o detoxifiere. Nu pot renunta la tabieturi. In rest, mananc cumpatat, multe legume si fructe, carnea sau lactatele dar nu fac exces

  3. Am incercat si eu mai de mult doar ca a fost din curiozitate sa vad daca se vede vreo schimbare dar nu m-am tinut .Oricum cred ca daca mancam sanatos si echilbrat putem avea un organism sanatos,plus ca la fiecare persoana se manifesta altfel orice dieta,etc.

  4. detoxifierea este un lucru bun doar ca sunt multe persoane care nu se pot obisnui cu aceasta dieta si le poate da organsimul peste cap,dar cred ca daca mananci sanatos si echilibrat te poti mentine in forma si poti avea un corp de invidiat

  5. Organismul meu in momentul de fata ar avea nevoie de o cura de detoxifiere. Dar nu stiu cum ar reactiona organismul acum..dupa o sarcina. Nu prea stiu retete pentru detoxifiere.

  6. Eu zic ca nu am facut niciodata detoxifiere. Mananc cat mai multe fructe si legume si fac sport atat cat pot si imi permite inima.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...