Costică expert în reţelistica…

12289510_1005727619491929_815456348670622828_n

– Costică, dormi?

– Dacă mă laşi… dorm.

– Măi, Costică… mai ţii tu minte când mi-ai promis că mă duci la cinema? Să văz şi eu un film, Costică… tătă viaţa ai făcut numai promisiuni şi nimic nu se vede.

– Ai măi, femeie… e 2 dimineaţa, culcă-te. Vorbim dimineaţă.

– E trei dimineaţa, Costică… auzi, da nu vrei tu să îmi faci o favoare? Mi-o trimis mămuca tilivizorul ăla fain de doi metri şi şade el în camera aia bună degeaba… ne uităm mâine la film? Le chem şi pe Danela şi pe invidioasa aia de Maricica să vază că nu am venit la tine cu mâna-n… buzunar.

– Măi femeie, e 3 dimineaţa. Sunt obosit, vreau să dorm. Vorbim dimineaţă. Şi-apoi trebuie să fac rost de nişte cabluri…nu e aşa simplu cum crezi.

Profesionalismul înseamnă să ştii cum să faci, când să faci şi să faci. (F. Tyger)

– E patru dimineaţa, Costică… cabluri zici? Păi mai sunt nişte cabluri prin spatele şurei, Costică. Că mai întinsei nişte sârme pentru atârnat nădragii la uscat… cred că mai sunt 2-3 metri acolo. Îs numa bune alea, nu?

– Măi femeie, eşti nebună? Ptiuu, că mi-o sărit somnul! Păi tu crezi că sârma pe care atârni tu nădragii îs de trebuinţă la tilivizorul ăla? E muncă serioasă, femeie. Am nevoie de nişte cabluri HDMI, de alea profesionale. Ştii tu, făcute cu simţ de răspundere. No, dacă ai răbdare mâine mă duc glonţ la Conectica şi fac rost de tot ce am nevoie…

– Conectica?? urlă ea, sărind ca arsă. Costicăăăă! Costică…tu… tu mă înşeli?

– Huo, nebuno!

– Atâta timp am fost credulă… vai păcatele mele, Costicăăăă… câte sentimente am investit eu în tineee şi tu umblai cu Conectica! Văleuu, cu ce-am greşit Costică?

– No, tulai Doamne! Nebună mai eşti, femeie! Conectica e un magazin, zăludo! No aşea îţi trebuie dacă nu dormi noapte şi te gândeşti numai la tâmpenii. Cum să îţi explic… pe băieţaşii ăştia îi ştiu de vreo 10 ani. Femeie, atât îţi spun… sunt tare buni! Băţ, nu alta! Găseşti la ei convertoare, dispozitive mobile, componente Pc, cabluri de reţea,  adaptoare HDMI-DVI şi multe altele. Uite chiar ar trebui să luăm şi un router mai bun. Aşa o să poţi vorbi cu mumă-ta pe Skype şi din fundul grădinii.

archer-c20

– Conectica îi magazin, huh? Router, huh? Şi la ce e bun ăla, Costică? Îţi face de mâncare sau spală rufe?

– Femeie, numai prostii ai în cap la ora asta. No, uite cât e ceasul. Mai dormim şi noi?

– Nu, nu… tu spune-mi ce face drăcovenia aia. Nu înţeleg nimic…

conectica_banneregoogle_saptamanileretelisticii_728x90px

Femeile sunt făcute pentru a fi iubite, nu înţelese. (Oscar Wilde)

– Dar crezi că eu te înţeleg? No, că m-ai căpiat de cap. Cum să îţi explic…Router-ul ăsta este un dispozitiv care poate conecta mai multe calculatoare sau laptopuri la internet în acelaşi timp. Adică tu dacă vorbeşti cu mumă-ta în odaia aia bună şi ai niţică trebuşoară pi la vaci, îţi iei frumuşel laptopul şi continui discuţia unde vrei tu. Deci dacă ne luăm un router wireless ai internet cu un semnal puternic pe o rază de 10-50 de metri. Aşa că, dacă ai semnalul bun nu o mai vezi pe mumă-ta în poze când vorbiţi pe camera web. No, cel mai bun router e ăla dual-band. Funcţionează pe două frecvenţe şi anume pe 2,4 GHz dar şi pe frecvenţa de 5 GHz. Chiar dacă oferă o rază mai mică de acoperire, routerul dual band are un semnal mai puternic.

– Ghega ce? No că mai ameţit de cap, Costică! Păi şi filmul? Auzi, da de când eşti tu aşa deştept? Prea le ştii pe toate…

– Femeie, mor! Mi-e somn, e şase dimineaţa… lasă-mă!

– Nu, nu! Şi aşa trebuie să te scoli să pleci la servici… păi vrei să mă fac de râs la Danela şi Maricica, Costică?

– Ferească… măi, femeie! O să mă uit la receiver-ul ălă să văd dacă are porturi de intrare HDMI… sper să aibă şi televizorul cel puţin o intrare HDMI ca să pot conecta dispozitivul prin sistem home-cinema. Sau poate voi avea nevoie de adaptoare HDMI cu conectori auriţi, mă voi uita cu atenţie să văd despre ce este vorba. Cu aceste cabluri HDMI semnalul video şi audio este de calitate superioară, iar tu te vei simţi ca într-un cinema de la oraş. Oricum facem afacere bună, femeie! Până pe 30 octombrie, Conectica aniversează cei 10 ani de existenţă cu reduceri speciale. Voi profita de asta şi voi cumpăra ce trebuie cu bani puţini! No, acu eşti mulţumită?

– Să zicem… acum lasă-mă să dorm, Costică! Sunt obosită… vezi că ai senvişuri în frigider, spor la muncă!

Acest articol a fost scris pentru proba nr 7 din cadrul competiţiei SuperBlog 2016!

26 Comments

    • Nu-i cunoastem 🙂 Orice asemănare cu persoane sau fapte reale este pur întâmplătoare 🙂

  1. M-am amuzat copios. Un articol scris cu mult umor dar in acelasi timp reda ceea ce e important.

  2. Am si eu un Costica care trebuie sa monteze cate ceva pe acasa. Cred ca ii fac cadou articolul sa-l citeasca poate are efectul scontat 😉

  3. De ce nu ai lăsat Aguritzo omul să doarmă?:)) De aş fi fost in locul lui Costică… să stii că n-ar fi fost de bine. Ce fain e de tine, ai un Costică priceput…. Parcă îl știu și eu pe Costică ăsta. :)))

  4. Nici eu nu am cabluri din astea prin casa, dar mi-ar trebui ca m-am saturat sa ma chiorasc la ecranul mic al laptopului cand urmaresc seriale pe banda rulanta 😀

  5. Trimite-l pe Costica la mine, mi-am luat un televizor mare, frumos, HD, si am si un abonament de streaming la Netflix prin care am acces la mii de filme si sute de seriale TV, dar nu stiu sa-l conectez la Digital Media Receiver.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...