SanoVita – Iubeşte-te pe tine, ai grijă de corpul tău

sanovita

Niciodată nu am avut probleme cu greutatea. Încă de mică am fost o sclifosită şi întotdeauna când eram chemată la masă, aveam o vorbă: „Iar mâncăm?”. Mama era disperată pentru că mâncam foarte puţin. Nu se punea nimic pe mine, iar şocul vieţii mele a fost când am aflat că la 1 an de zile cântăream doar 5 kg.

Păi de ce, mama?… De rea ce eşti, de aia!

M-am amuzat, mama avea mereu un fel aparte de a povesti amintirile. Acum după ce am devenit mămică şi băieţii mei fac figuri când vine vorba de mâncare… o aud pe mama! „Păi cu cine să semene copii ăştia? Şi tu erai la fel!”. Cum era de aşteptat, copilăria mi-a fost o alinare pentru suflet cu bunătăţile făcute de mama. Gătea bine şi încă o face. Bineînţeles, pe atunci nu se punea prea mult accentul pe alimentaţia bio sau raw vegană cum este acum. Dar mama se străduia să gătească pentru cei patru copii, cât mai sănătos şi gustos posibil. Moldoveancă 100% vă imaginaţi ce bunătăţi ieşeau din mânuţele ei delicate.

Cu timpul am reuşit să „cresc” ca un copil normal, dar mereu aveam grijă să „arăt” bine. Am făcut mult sport, iar exigenţele antrenorilor m-au făcut să cred că pentru a avea un corp sănătos este obligatoriu să te iubeşti pe tine însuţi şi apoi să aştepţi iubirea celor din jur. Anii de gimnastică nu şi-au pus atât de mult amprenta pe personalitatea mea, dar perioada în care am practicat judo-ul a fost o adevărată schimbare. Perioada respectivă mi-a călit organismul, m-a pregătit pentru viaţă şi m-a echilibrat psihologic.

Sanovita – Alege să fii sănătos!

Dar ce înseamnă un stil de viaţa sănătos? Trei boabe de strugure şi apă plată cu lămâie? Total greşit, dragii mei! Un stil de viaţă sănătos înseamnă să ai grijă de tine. De corpul şi de mintea ta. Înseamnă să iubeşti necondiţionat, să zâmbeşti mereu fără să ai motive intemeiate şi să accepţi că viaţa îşi pune amprenta pe corpul tău. Nu sunt genul care să ţină diete drastice pentru a arăta bine. În ciuda „sclifoselilor” din copilărie, chiar mănânc destul de mult. Dezordonat chiar. Şi câteodată se vede!

10980735_900511319979165_8390229453831517852_n

Sănătatea este o convenţie între tine şi corpul tău. – Terrie Guillemets

Dezordonat pentru că timpul îmi este duşman uneori şi oricât aş încerca să am o alimentaţie corectă, credeţi-mă că nu întotdeauna reuşesc acest lucru. Dar încerc din răsputeri să recompensez cumva micile greşeli cu multă mişcare şi încerc să mă eliberez de gândurile negative. Este important să încerci câteva modificări ce duc  la sănătatea întregului: suflet, trup şi minte. Am câteva secrete ce ţin de o alimentaţie sănătoasă, iar unul din secrete este SanoVita. Ador multitudinea de produse SanoVita şi credeţi-mă că aceste produse sunt perfecte pentru a începe „curăţirea” organismului.

pro-silueta-794x219

Unul din produsele favorite SanoVita este Fibre Mix din categoria Pro Silueta. Amestecul de  tărâțe de ovăz, semințe de in și tărâțe de psyllium îmi oferă un aport destul de echilibrat de vitamine, fibre alimentare, proteine şi minerale. Seminţele de in aflate în acest mixt natural accelerează metabolismul şi arderea grăsimilor. Le folosesc dimineaţa, câte două linguri într-o cană de iaurt sau sana. Pe lângă răsfăţul acestui mixt, devorez un fruct şi o cană de cafea neagră neîndulcită. La prânz prefer o salată de crudităţi în care neapărat să am rucola, baby spanac, morcov, măsline, un ou fiert şi bucăţi de pui sau ton. Seara o inchei cu o supă cremă de legume(am o obsesie pentru supele astea) cu câteva crutoane şi un pahar mare de lapte pentru a avea un somn liniştit.

mix-4-seminte-150g-4245-500x500

Fiecare om este autorul propriei sale sănătăţi sau boli. – Budda

Între mese consum un Mix 4 Seminţe ce-mi asigură energia pe întreaga zi. În plus, detoxifică organismul şi ajută la funţionarea perfectă a sistemului digestiv. Eu le consum ca atare, dar se pot consuma cu iaurt sau puteţi pregăti un smoothie delicios. Puteţi pregăti chiar voi un smoothie plin de vitamine şi energie cu următoarele ingrediente: 1 banană, 1 mango, 1 kiwi, 1 sfert de ananas, 2 linguri Mix 4 Seminţe şi 100 ml de lapte sau iaurt. Tăiaţi fructele în bucăţi, le puneţi apoi într-un blender adăugând laptele sau iaurtul. La final adaugaţi cele două linguri de seminţe şi mestecaţi câteva secunde. Este delicios, ţine de foame până la următoarea masă şi este plin de vitamine.

musli-cu-goji-400g-3810-500x500

Dacă nu doriţi să renunţaţi la dulciuri, am un secret pentru voi. Puteţi prepara nişte biscuiţi delicioşi ce conţin Musli cu Goji. Reţeta este simplă! Ai nevoie de 400g musli cu goji sau cu orice fel de fruct confiat, 4 banane coapte, coajă rasă de lime şi un praf de scorţişoară. Zdrobeşte bananele într-un bol, adaugă restul ingredientelor amestecând uşor până se încorporează bine totul. Din acest „aluat” formezi biscuiţii cu mâna, îi asezi pe o tava în care pui hârtie de copt şi apoi la cuptor până se rumenesc bine. Sunt incredibili de delicioşi, crocanţi la exterior şi moi la interior. Reţeta o consider sănătoasă, nu conţine zahăr şi este foarte simplu de făcut.

13775972_10154377866167265_5222491544624941018_n

Să fii FIT nu este o destinaţie, ci un mod de viaţă.

Pe lângă faptul că încerc să am o dietă cât mai echilibrată, de câte ori am ocazia fac sport. Nu contează că mă latră câinii când mă duc să alerg sau cât de obosită mă simt în ziua respectivă. Zumba, jogging, aerobic prin casă, le încerc pe toate. Obligatoriu, hidratarea organismului. Am încercat pe cât posibil să renunţ la băuturile carbogazoase, înlocuindu-le cu shake-uri sau sucuri naturale preparate instant. Evit prăjelile, zahărul procesat şi sunt atentă la produsele pline de conservanţi şi coloranţi. Treptat am renunţat la produsele de panificaţie (mâncam chiar jumătate de pâine albă la o masă) şi credeţi-mă, anul trecut am slăbit 7 kg renunţând la pâinea albă pe o perioadă de 6 luni.

Aş mai avea multe „secrete” să vă dezvălui dar promit că o voi face într-un articol pe viitor. Nu uitaţi, totul ţine de voi. Un stil de viaţă sănătos este un nou început şi chiar dacă la început pare un obstacol greu de trecut, cu un pic de răbdare şi ambiţie veţi reuşi. Începe cu paşi mici, iar rezultatele mare se vor vedea pe viitor. SanoVita îţi poate fi un aliat de nădejde şi te ajută în formarea unui stil de viaţă echilibrat. Iubeşte-te pe tine, ai grijă de corpul tău!

Acest articol a fost scris pentru proba nr 16 din cadrul competiţiei SuperBlog 2016!

56 Comments

    • Mhuahhahha! Deci eu sunt bolnava mintal! Grupul de bloggeri din Constanta spun ca-s dusa rau pt ca eu ma vad ca un ardei umplut, ca o foca si chiar cat o balena. Mentionez ca am incercat o medicatie adecvata acestei probleme, dar nimic nu merge. Cica-s pierduta pe vecie! 😛

  1. Din tot ce ai recomandat pentru mine este valabil numai laptele cu cereale de dimineata.

  2. Mix 4 Seminţe si cearealele imi plac la nebunie desi cred ca nu ar prea fi cazul. Dar imi asum, mai bine grasa si frumoasa si sanatoasa :)) ( asta am zis-o din carti)

  3. Chiar daca nu sunt genul de persoana care ia micul dejun regulat, in diminetile in care simt ca mi-e pofta de ceva bun, aleg fie musli, fie o cana de lapte cald cu fulgi din cereale integrale de la Sanovita.

  4. Sanatatea invatam sa o pretuim abia dupa ce o pierdem. Din pacate realizam tarziu importanta sportului si a alimentatiei sanatoase. Am consumat si eu musli cu Goji de la Sanovita, foarte bune cereale.

  5. Trebuie sa ma bag la cura daca vreau sa vin in gala … Oare daca ma apuc de pe acum am tinp sa dau 5 kg?! Termin sarmalele si … sper sa imi iasa ce-mi propun

  6. Draga mea, a trebuit sa derulez o ora pâna sa ajung jos sa las si eu un comentariu! Pai, ce facem aici? Hahaha!
    Ma gândeam la ce ai scris tu… si eu eram sclifosita rau la mâncare. Ce bine era daca ramâneam asa! Cât despre clipul video, da!!! L-am vazut când l-ai postat pe Facebook! Sunteti tari! Parca ti-l trimisesem si eu pe ala în care fac fetele fitness pe melodia „Nu ma bate, vântule!” :)))))

    • Adica sa inteleg ca ai obosit deja?
      Awwww nu imi amintesc daca ai trimis clipul ala:) Reminde me! Te imbratisez cu drag!

  7. in primul rand, da, grupul de bloggeri din Constanta are dreptate, trebuie sa fii dusa rau ca sa te vezi ca un un ardei umplut, cand restul lumii te vede cum esti cu adevarat: armonioasa, frumoasa.
    Totusi, dincolo de gluma, realitatea este ca fiecare se simte bine in propriul corp la o anumita greutate, o anumita conditie fizica, indifferent de ce spune lumea, asa ca te inteleg perfect. Pana la urma, in afara de sanatate, conteaza si felul in care te simti tu cu tine, asa ca inteleg si eforturile tale permanente. Genial plasata fotografia cu miscarea. Te imbratisez cu mult drag!

  8. Si eu consum produse de la Sanovita.Incerc sa mănânc cât mai sănătos sa scap de kg in plus.

  9. Eu am prb.cu greutatea si incerc sa ma abtin de la dulciuri si sa imi duc o viata sanatoasa.

  10. Sano vita mananc si eu… Sunt super bune!! Al meu cand ma vede ca mananc musli imi zice ca mananc mancarea la pui :))) el e cu grasime si tot ce e prajit ;)))

  11. Deja am inceput de 3 luni sa am grija de mine ,nu mai fumez nu paine nu cafea nu zahar si cate o ora de gym ,sant o gurmanda si inca imi este greu cu alimentatia,dar va voi urmari mai des si voi tine cont de sfaturi .

  12. Interesant articolul . Nu am consumat nimic din gama Sano Vita dar parca mai facut curioasa sa o incerc . Apropo : am vazut dansul vostru de multisor…sunteti superbe…preferata mea ( fara suparare ) este Catalina Mitu …o ador pe aceasta doamna…este frumusica foc si are o fetita minunata .

  13. Am consumat doar tărâțe de ovăz, o sa încerc și alte produse. Mulțumim pentru sfaturi

  14. Nu am incercat pana acum nici un produs , dar cu acest articol m-ai convins ca trebuie sa le incerc neaparat.Tu esti o papusica arati super bine nici nu zici ca ai doi baieti mari si frumos , daca stai printre ei nimeni nui ar zice ca ai fi sora lor . Super , te apreciez foarte mult .

  15. Nu am íncercat produsele SanoVita dar mai facut foarte curioasa,desi nu prea respect stilul de viata cat mai sanatos,sar peste mese importante precum micul dejun

  16. Imi plac aceste produse si incerc, e drept nu totdeauna imi si reuseste, sa am o dieta sanatoasa.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...