Stil, eleganţă, feminitate – The right Answear(.ro)!

12226991_448734008666507_5417142062439877830_n

“Ţinuta este ceea ce prezinţi lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada

Stilul vestimentar al fiecăruia se construieşte în timp, puţin câte puţin. De cele mai multe ori, totul începe de la vârste fragede când simţim nevoia de a copia pe cineva. Copilă fiind, nu de puţine ori am dat năvală în şifonierul mamei probând toate rochiile şi pantofii…spre disperarea ei, bineînţeles. Şi acum după 30 de ani îmi amintesc de o rochie cloş a mamei. De culoare vişinie şi cu nişte fluturi albaştri imenşi pe ea. În mintea mea, rochiţă mă făcea o „doamnă de oraş”, elegantă şi cochetă. Stângaci şi cu tendinţe de a cădea cu nasul de podea, îmi exersam mersul de model încălţată cu pantofii mamei. Chiar dacă era casnică şi mamă a patru copilaşi, întotdeauna se îmbrăca elegant şi ştia cu precizie cum să iasă în evidenţă prin atitudinea pe care o afişa.

Mai târziu am admirat stilul vestimentar al antrenoarei de gimnastică şi a doamnei învăţătoare din clasa gimnazială, Ceauşu Maria. Aceste două femei şi-au pus amprenta asupra personalităţii şi modului meu de a gândi. Pe lângă faptul că de la amândouă am învăţat că pentru a avea succes trebuie să lupţi până în pânzele albe, am mai învăţat cum să mă port în societate.

„Fetelor, niciodată să nu uitaţi că sunteţi femei! Arătaţi-vă feminitatea şi eleganţa aşa cum simţiţi nevoia de a respira.” 

befunky-collage1

Cuvintele mă urmăresc şi în ziua de azi, iar outfiturile purtate de mine reprezintă o mică parte din respectul ce îl port celor care au contribuit la dezvoltarea mea ca om. Bineînţeles, ca întotdeauna am parte şi de ajutorul Answear.ro ce-mi oferă soluţii ingenioase în ceea ce priveşte stilul meu vestimentar. De cele mai multe ori sunt adepta stilului Smart Casual. Un stil confortabil şi elegant, în care combin cu succes o simplă pereche de jeans cu piese vestimentare office sau topuri baby doll.

„Stilul este un mod de a spune cine eşti fără să trebuiască să vorbeşti”. – Rachel Zoe

Exemplul reprezentativ de mai sus, arată perfect şi este un outfit pe care l-aş purta oriunde. Jeanşii Moffit din colecţia Pepe Jeans sunt cu fason şi talie înaltă. Finisajele decorative şi materialul din denim ceruit sunt mereu în tendinţe. Pepe Jeans sunt unul din cele mai mari branduri producătoare de jeans şi piese vestimentare de calitate. Bluza Missguided se asortează perfect cu perechea de jeans, adăugând un plus de eleganţă şi feminitate prin decolteul elegant. Pantofii cu toc Paris din colecţia Gino Rossi conferă eleganţă prin designul simplu, dar unic în acelaşi timp.

„Trebuie să ai stil. Te ajută să cobori scările. Te ajută să te trezeşti dimineaţa. Este un mod de a trăi. Fără stil, eşti nimeni”. – Diana Vreeland

Modul în care alegi să te îmbraci reflectă personalitatea ta şi stilul de viaţă pe care îl adopţi. Trebuie să ştii ceea ce ţi se potriveşte şi să ai curaj să experimentezi fără a cădea în penibil. Aşa fac şi eu atunci când îmi doresc să ies în evidenţă şi să arăt că ştiu să combin piesele vestimentare cât de cât. Stilul boho chic arată un pic de romantism şi în acelaşi timp conferă libertate în mişcare, eleganţă şi modernism.

befunky-collage2

Brandul Tommy Hilfiger reprezintă un stil modern, simplu şi elegant în toate creaţiile vestimentare. Ador rochia Rhian din colecţia lor şi în combinaţie cu botinele din piele întoarsă cu siguranţă este un outfit de succes. Boho chic cu accente romantice exprimate prin materialul vaporos şi înflorat ce-mi accentuează feminitate şi evidenţiază personalitatea mea. Mă văd purtând ţinuta la o petrecere unde dansez asemeni sânzienelor sub clar de lună sau la o întâlnire cu prietenele pe faleză admirând misterioasa mare.

befunky-collage3

“Cand nu ştii ce să porţi, alege ceva roşu.” Bill Blass

Hainele sunt la fel de importante la fel ca evenimentul la care participi. Fiecare detaliu contează, iar noi femeile acordăm mult timp la felul cum arată anumite piese vestimentare pe noi. Stil, eleganţă şi feminitate îmi oferă şi rochiţa delicată din colecţia Answear asortată cu pantofii cu toc Buffalo. Outfitul îmi aduce aminte de mama şi de momentele când voiam să cresc mare. Armonia, atitudinea şi stăpânirea de sine rămân totuşi cele mai importante ingrediente atunci când vine vorba de o ţinută reuşită. Chiar dacă uneori este mai greu să ne hotărâm asupra unui stil vestimentar pe care dorim să-l afişăm, experimentează dar fără să faci schimbări bruşte. Noi femeile vrem să impresionăm plăcut, nu să şocăm lumea din jurul nostru. Află ceea ce ţi se potriveşte şi nu uita, alege piese vestimentare care să-ţi acopere defectele siluetei şi să scoată în evidenţă personalitatea şi trăsăturile tale din cele mai frumose. Fii naturală, expresivă şi nu uita, ţinuta trebuie să reprezinte un respect faţă de propria persoană.

Acest articol a fost scris pentru proba nr 22 din cadrul competiţiei SuperBlog 2016! 

Update: Articolul a fost notat cu 97 de puncte, câștigând locul 2 în proba nr 22. 

23 Comments

  1. Am citit cu atentie articolul. Ceea ce mi-a atras atentia este ultima fraza „Fii naturală, expresivă şi nu uita, ţinuta trebuie să reprezinte un respect faţă de propria persoană.” Frumos spus.

  2. Moda e atat de schimbatoare, ca vremea. parerile specialistilor…. la fel. Cred ca si in moda trebuie sa existe un echilibru. Ceea ce e prea mult strica, ceea ce e prea putin, nu ajunge. Linia intre trend si ridicol, e foarte fina.

  3. Imi place pantalonii de la prima tinuta, si imi place ghetutele de la a doua <3, si trebuie sa recunosc mai am de invatat cand vine vorba de alegerea hainelor.

  4. Stilul e un mod de a spune cine esti fara sa vorbesti! Foarte frumos spus si adevarat! Din pacate eu nu mi-am gasit inca propriul stil.

    • Nu e o inventie, draga mea 🙂 Dar chiar nu stiu ce s-a intamplat cu rochia aia… sunt atatia ani de atunci. O am intiparita in minte…parca o vad si acum!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...