AVBS – Ambiție, Valori, Bunăstare, Succes…

Crede că poți și atunci lucrul este rezolvat pe jumătate. – Theodore Roosevelt

Că sunt ambițioasă asta o știu mulți. Însă, puțini știu că ambiția te costă. Costă bani, sentimente și clipe pierdute. Ore în șir. Chiar ani de zile! Atunci când viața m-a lovit, m-am ridicat în picioare. Am înfruntat-o stingher și poate cu un pic de teamă, dar nu m-am lăsat învinsă. Am primit lovituri în viața de familie, dar și în carieră. Mi-am înghițit lacrimile când simțeam că totul se prăbușește și am continuat să-mi văd de drum.

Azi sunt pe cont propriu. Viața de antreprenor nu este deloc ușoară, dar cu pași mici încerc să țin pasul și să învăț lucruri noi în fiecare zi. Acum doi ani de zile am luat hotărârea de a conduce o afacere. Nimic nu este simplu și nici nu va fi. Ca antreprenor ești într-un proces de învățare continuu și întotdeauna trebuie să te gândeşti cum să îți  dezvolţi afacerea. Conduc de peste doi ani Coffee&Cupcakes Factory. Un fel de cafenea unde mereu găsești o cafea bună și cele mai delicioase cupcakes din oraș. Pasionată de prăjituri, întotdeauna mi-am dorit să am propriul meu laborator în care să pregătesc brioșe delicioase pentru toate gusturile.

„Visează… obține cu AVBS”

Cu un mic ajutor financiar din partea părinților și un mic împrumut bancar pe termen scurt, visul meu a devenit realitate. Mi-am achiziționat ustensilele și echipamentul necesar la mâna a doua, apoi după decorarea spațiului deja existent am pornit la drum. Toate bune și frumoase până când totul a început să scârțâie. După 1 an și ceva de funcționare echipamentul din dotare care mă ajuta la coacerea brioșelor și-a dat duhul. Ne-am chinuit să funcționăm și să coacem brioșele la cuptorul unui aragaz normal. Chin, nervi, producție cu 50% față de obicei și nu de aceeași calitate. Nimic nu mai era ca înainte și asta m-a făcut să pierd bani și bineînțeles, clientela fidelă.

Întotdeauna să visezi și să împuști mai sus decât crezi tu că poți. Nu te obosi să faci lucrurile un pic mai bine decât contemporanii sau predecesorii tăi. Încearcă să te autodepășești. – William Faulkner

Mi-am adunat ideile și cu optimism m-am gândit la soluții. Aveam nevoie de o soluție de creditare pentru a putea merge mai departe. Pentru a progresa și a-mi salva afacerea de la faliment am apelat la ajutorul unui broker bancar AVBS. După lungi discuții și o mulțime de întrebări din partea mea, broker-ul mi-a expus toate ofertele de creditare existente și am hotărât care este cel mai bun credit pentru afacerea mea. Progres înseamnă investiție, iar AVBS înseamnă ambiție, valori, bunăstare și succes.

Am optat pentru un credit IMM, iar specialistul în domeniul financiar-bancar mi-a arătat o soluție de finanțare  personalizată conform statutului meu economic: credit pentru investiții.

 

Dacă pentru o clipă ți-se pare că totul este doar un vis, nu este așa. Totul se întâmplă în realitate! Dacă afacerea ta se află în registrele ANAF și ai cel puțin un an de zile de activitate, condiţiile pentru a beneficia de un credit IMM sunt destul de acceptabile. Cum nu aveam suma necesară pentru a învia afacerea acest împrumut pentru investiții completează perfect planul meu de salvare. Dacă te întrebi ce poți face cu acest credit, ei bine află că poți folosi banii în noi investiții, achiziții, construcții, sau refinanțări ale creditelor de la alte bănci.

Creditul pentru investiții se revizuiește în fiecare an, iar perioada de rambursare este de până la 7 ani. Câți bani poți să beneficiezi dacă optezi pentru acest credit? Suma maximă este de 670.000 RON sau echivalentul în euro (dar să nu depășească suma de 150.000 EURO), iar suma minimă sau echivalentul în euro este de 20.000 RON. Pentru acest tip de credit se achită un avans de minimum 30% din valoarea proiectului de finanțare și de menționat, creditul se acordă doar cu o garanție imobiliară. 

O afacere trebuie să evolueze, să fie amuzantă, să te ajute să îți exersezi spiritul creativ. – Richard Branson.

M-a ajutat acest credit de investiții? Da! În sfârșit am putut să-mi achiziționez două cuptoare Mail C cu dospitor inclus, plus alte utilaje extrem de necesare pentru buna funcționalitate a afacerii. Am reușit în sfârșit să creez propriul candy-bar unde clienții fideli pot degusta noile produse în avans, iar copii vor avea amenajat un spațiu de joacă denumit: Mini-cofetarii curajoși. Vor avea la dispoziție ingrediente și fiecare își va pregăti propria brioșă personalizată după bunul plac. Pentru că există competiție în această ramură de activitate, micile impulsuri adăugate afacerii vor da roade negreșit.  Creditul de investiții IMM te ajută să îți transformi planurile în realitate, iar AVBS te îndeamnă să visezi… cu picioarele pe pământ. Indiferent dacă optezi pentru achiziționarea de bunuri cu utilizare îndelungată sau de echipamente noi (cum am făcut-o eu), creditul IMM reprezintă un mijloc sigur de acoperire a necesităţilor financiare ale oricărui tip de afacere.

Există mii de idei pentru a reuși în lumea antreprenoriatului, dar principalul obiectiv al fiecăruia este să identifice și să anticipeze pe cât posibil nevoile clienților. Eu am reușit să-mi înving temerile și să visez… tu ce mai aștepți? Obține cu AVBS dreptul de a da contur viselor tale. Te provoc!

Acest articol a fost scris pentru proba nr 9 din cadrul competiției Spring SuperBlog 2017!

5 Comments

  1. iti trebuie mult curaj pentru a porni o afacere, tocmai pentru ca fara bani nu faci nimic. Probabil ca altii ar fi ales sa renunte la visul lor si sa se angajeze intr-o patiserie sau cine stie… Nu prea sunt de acord cu credite si crestii de genul asta pentru a-ti satisface mofturi gen telefon de firma, dar cand e vorba de investitie in viitor, nu pot decat sa ma bucur ca exista sansa de a obtine bani in acest mod.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...