Hotel Aurora Mamaia – Unde să fugi de realitate…

„Mai mult sau mai puțin , mamele și gospodinele sunt singurele lucrătoare care nu au timp liber în mod regulat. Ele constituie marea clasa a celor fără vacanțe.” -A. Morrow Lindbergh

Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc și privesc în urmă… mă trec fiorii. Muncim ca roboții, robotim toată ziua te miri ce și pentru sufletul nostru când ne facem timp? Mai mereu găsim tot felul de scuze. „Vai, copii sunt prea mici… unde să plecăm cu ei?”. Și stai ca prostul acasă, nu tu vacanță, iar de relaxare… te-ai lins pe botic. Și la un moment dat copilașii cresc. Atunci găsim alte scuze. „Păi, nu sunt bani. Mai bine punem deoparte pentru zarzavaturile de iarnă…”. Și tot așa la nesfârșit. Dar, gata! Până aici!

Până când o viață amară, fraților? Gata! Vreau la mare! Vreau distracție la piscină și cazare în Mamaia, clar? Ce? E scump? Du-te, mă! Cum spunea un mare filozof… ieftin ca braga. Bagajele sunt gata, bărbatul e pregătit și el… bașca educat (nu faci aia, nu te uiți după fuste, nu tragi cu ochiul în decolteul ospătărițelor ș.a.m.d.). Cu chef de distracție și de cheltuit banii de lemne, cărbuni și zarzavaturile de toamnă, am pornit sprinteni ca doi porumbei spre marginea Constanței. Bineînțeles, înainte am studiat un pic oferta de pe piață și am găsit un hotel cu piscină. Nici unul din noi nu știe să înoate, dar am stras speranță că acolo vom putea folosi piscina pentru copilași.

hotel aurora mamaia

Hotel Aurora Mamaia – Tradiție îndelungată în domeniul ospitalității

No, tulai… uită-te ce mare îi! Sper că au lift… și intrăm. Ne-am cazat după cum bine vă dați seama la Hotel Aurora Mamaia. Cu un zâmbet pe buze, personalul de la recepție ne-a întâmpinat călduros. Am privit în jur și am rămas impresionată de curățenie și de serviciile de calitate de care urma să beneficiem. Supus anual lucrărilor de îmbunătățire, Hotel Aurora Mamaia oferă cazare modernă și te poți bucura de confort, exact ca la tine acasă. Are trei lifturi silențioase, bar de zi în lobby, aer condiționat peste tot, wi-fi, loc de joacă pentru copii și o echipă de profesioniști ce lucrează în permanență pentru a asigura confortul necesar tuturor turiștilor.

Ne-am cazat la etajul 9 exact cum ne-am dorit. La ușă ne-am cam chinuit un pic să intrăm în cameră. Toate camerele hotelului sunt dotate cu sistem de acces pe bază de cartelă magnetică și cum nu eram obișnuiți cu acest sistem… ne-a cam dat de furcă. Noroc cu personalul extrem de amabil. Specific unui hotel de 2* SUPERIOR, camera era foarte frumos echilibrată coloristic. Nuanțele de alb, gri și albastru se potriveau perfect întregului decor și mi-a plăcut că am balcon propriu de unde se vede o priveliște minunată către Marea Neagră și Lacul Siutghiol.

Am ajuns destul de devreme, așa că arunc o privire pe geam și tresar de fericire. Nu e nimeni la piscină! Perfect! Înhaț prosoapele, pălăria de soare, loțiunile de plajă și fuguța jos. În drum spre lift tot am impresia că am uitat ceva și mă întorc. Poate am uitat ușa deschisă sau robinetul deschis… intru și văd o față supărată. Mă fac că plouă…

– Te miști mai repede, iubire? Te așteptam ca proasta la lifturi…

Hotel Aurora Mamaia – Unde să fugi de realitate…

Ce am făcut noi tot sejurul? Am fugit de realitate și am uitat de stresul cotidian. Ne-am bucurat de razele soarelui în fiecare zi și am servit  băuturi răcoritoare și înghețată de la barul special amenajat. Ne-am spus vorbe dulci de se topea gheața-n pahare, am colorat cărți pentru adulți și am scris scrisori de mână cunoscuților.

File de jurnal… 22 iunie

Coborâm în lobby și ne așezăm în fotoliile pufoase. Ne imaginăm că suntem singuri în tot universul și încercam să ne bucurăm de prezența celuilalt. Demult nu am mai făcut asta pentru noi. Cu mici râsete pe alocuri, un flirt aruncat ici colo și un pahar de vin bun au făcut dintr-un simplu moment de relaxare… o amintire dulce cu iz de mare.

File de jurnal… 26 iunie

Azi ne-am dat în petic. Mega distracție la piscină! Muzică bună, băuturi răcoritoare ce sting focul soarelui de prânz și Aqua Zumba. Antrenorul a scos untul din noi! Suntem super slim, plini de energie și cu o poftă nebună de viață. Nu mai vrem să plecăm de aici. Am făcut cea mai bună alegere că am ales acest hotel cu piscină

Restaurant Aurora – o gamă diversificată de specialități inspirate de bucătăria românească

File de jurnal… 28 iunie

Cină romantică la restaurant. Ne gândeam să căutăm un restaurant în Mamaia, dar domnișoara de la recepție ne-a atras din nou atenția (ne-a spus încă de la începutul sejurului, dar la cât de amețiți suntem…) că imediat în vecinătatea hotelului este restaurantul Aurora. Ne-a plăcut la amândoi. Coloristică romantică, decor elegant și modern.

 File de jurnal… 29 iunie

Azi am lenevit de dimineață la piscină. Avem accesul gratuit pe toată perioada sejurului, așa că profităm din plin. După amiază ne-am plimbat cu telegondola și  am vizitat Aqua Magic situat imediat în apropierea hotelului, Luna Park – Satul de Vacanță și spre seară ne-am delectat cu un apus de soare incredibil de frumos.  O mulțime de poze stau mărturie la frumusețea captată, dar ceea ce ne-a rămas în suflet nu cred că există comparație. Ne simțim mai bogați și energia pozitivă ne-a încărcat bateriile pentru o bună perioadă de timp.

File de jurnal… 30 iunie

În continuare ne bucurăm de confort și de facilitățile oferite de Hotel Aurora Mamaia. Respirăm ușurați și căutăm copilărește stele pe cer. Un bâzâit ne întrerupe armonia. Al meu se încruntă, iar eu îmi stăpânesc râsul isteric.

– Cine ne caută, dragule?

– Realitatea, draga… realitatea.

Va urma…

Acest articol a fost scris pentru proba nr 8 din cadrul competiției Spring SuperBlog 2017! 

5 Comments

  1. cui ii mai trebuie lemne si muraturi dupa asa vacanta? Va incalziti uitandu-va la poze! Nu merge? Eu asa as face. Cum sa ratezi asa oferta la hotel fain cu pisicina?

  2. Statiunea Mamaia este o statiune foarte frumoasa dar prea aglomerata pentru mine.

  3. Statiunea Mamaia este o statiune foarte frumoasa dar prea aglomerata pentru gustul meu.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...