2Performant – Blogger începător în marketing affiliate

Fără transparenţă nu există competiţie, fără competiţie nu există performanţă.

Am cont pe 2Performant din 2012, exact de când s-a născut blogul. Din varii motive și mai mult din nepăsare, nu prea m-am interesat cu ce se mănâncă această platformă. De fapt pentru că nu aveam habar nici măcar ce naiba înseamnă să fii blogger. Primele mele gânduri în momentul când am văzut platforma au fost… ce caut eu aici? Nu am nicio șansă să aduc trafic și nici stofă sau calități în advertising nu am!

Dacă în 2012 eram praf și pulbere în ceea ce privește calitatea mea ca blogger, în anii ce au trecut sunt mulțumită că am putut evolua și treptat am început să-mi construiesc o mică comunitate în jurul meu. Cititorii caută să afle recomandările mele și implicit sunt dornici să afle care sunt noutățile/reducerile pe piața românească. Din acest motiv, 2Performant mă poate ajuta să ofer cititorilor ceea ce caută.

Interesant este că 2Performant a lansat în august 2017 un clasament destul de provocator al generatorilor de vânzări: Affiliate Ranking. Acest clasament se bazează exclusiv pe numărul de vânzări, iar eu din momentul în care am hotărât să mă întorc pe platformă… mă aflu pe locul 2800. De un lucru mă bucur… clasamentul este foarte transparent și cu ajutorul acestuia, advertiserii pot lua legătura cu afiliații pentru a colabora în mod direct.

Singurul avantaj competitiv de durată este abilitatea de a învăţa mai repede decât concurenţii tăi. – Arie de Geus

Affiliate Ranking- 2Performant

Ok, mă știți doar… mor, leșin sau amândouă. Sunt la coada vacii cum s-ar spune și asta nu îmi place. Vreau în minim top 100, iar pentru acest lucru trebuie să dedic ceva timp documentării. Vreau să aflu care sunt secretele unui afiliat de succes și ce strategii de marketing pot aplica pentru a genera vânzări, implicit câțiva bănuți în buzunarul propriu. Pentru a înțelege cât de cât ce înseamnă marketing afiliat, te invit să vizionezi videoclipul de mai jos.

Am început să mă documentez și încet-încet să găsesc punctele de interes ale cititorilor mei. Nu vreau să promovez ceva ce nu interesează pe nimeni, nu? Cum majoritatea comunității mele este formată din doamne și domnișoare de diferite vârste, voi încerca să urc în clasamentul Affiliate Ranking promovând exact ce acestea caută: produse din sfera de beauty, fashion și cărți. Știu că trebuie să investesc timp pentru a mă face remarcată, dar nu mă voi lăsa. Mă voi întoarce peste o săptămână și o să vă povestesc ce s-a mai întâmplat între timp… dacă am urcat/coborât în clasament și alte impresii.

Între timp, probabil și tu cauți o metodă de a face niște bănuți în plus… accesează platforma 2Performant, fă-ți cont AICI și spor la conversii!

10 Comments

  1. Eu pe ce loc oi fi? Ca nu gasesc topul ala? Cred ca sunt la coada cozilor vacilor. Oricat m-as stradui, nu reusesc sa fac vanzari.

  2. Draga mea, primii doi -trei ani am fost si eu cred ca la coada cozii de vitel, nici nu stiam ce trebuie sa fac. Acum sunt bine si recomand afilierea ca si metoda de castig transparent si civilizat dintr-un blog. Prefer sa ma documentez si sa dau niste tipsuri utile celor ce ma citesc, cu bune si cu rele, decat sa scriu pe niste sute de lei despre cat de eficienta este o crema care are alcoolul denaturat in primul rand de ingrediente sau sa spun ca am slabit cu nu stiu ce pastile si sucuri. Bafta!!!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...