Bucătăria Sano Vita – Cum să te menții în formă fără să renunți la pofte…

Știm foarte bine că noi femeile avem o problemă atunci când vine vorba de dietă și de kilogramele pe care ne chinuim din răsputeri să le ținem în frâu. Greu este să fii femeie, mai ales după o vârstă… după o vârstă care te amenință înfricoșător cu un metabolism mai leneș și dacă nu ești o nebună ca mine, obsedată de controlul greutății, ajungi să acumulezi kilograme în plus fără să știi de unde. Știți vorba aia… la mine se pun kilogramele numai dacă citesc rețeta. Ei, fix așa e și la mine.

Dacă până la 35 de ani mă zbura vântul la cele 47 de kilograme, după onorabila vârsta ceva s-a întâmplat. Apocalipsa, frate! Adunam kilogramele respirând aerul de afară, nu alta. Deja i-am înnebunit pe prietenii mei cu obsesia greutății și majoritatea lor îmi spun că nu degeaba am ajuns să lucrez într-un centru de sănătate mintală. Așa că, atunci când mă lovește nebunia… încerc pe cât posibil să fac mișcare și bineînțeles, să mănânc cât mai sănătos posibil.

De două luni am început un program de tonifiere și slăbire ( doar un pic, nu vă speriați) prin electrostimulare. Să nu credeți că este așa de ușor… no way! Mai ales că antrenorul personal este foarte atent cu evoluția mea și mă întreabă mereu ce și cât mănânc. Încă de la începutul programului mi-a atras atenția să fiu atentă la cantitatea mare de carbohidrați pe care îi mâncam și m-a sfătuit să încerc să mănânc cât mai sănătos posibil. Cel mai rău a fost faptul că eu nu sunt obișnuită să mănânc dimineața… bine nici la prânz, apoi seara când ajungeam acasă de la job rupeam frigiderul ca să zic așa.

Cu Sano Vita la atac, diminețile sunt un fleac.

sanovita

Așa că m-am înarmat cu răbdare și mi-am căutat un aliat de nădejde. De peste 20 de ani, Sano Vita promovează hrana sănătoasă, iar misiunea lor este de a educa oamenii în a consuma alimente sănătoase și de a-i ajuta să își formeze deprinderi alimentare corecte și benefice pentru un stil de viață sănătos. Gama de produse Sano Vita acoperă întregul spectru vegetarian şi include fulgi, paste şi alte derivate ale cerealelor integrale, fructe uscate, seminţe, leguminoase, făinuri, băuturi vegetale şi produse apicole.

Lupta pentru un stil de viață cât mai sănătos de abia a început, așa că încep dimineața cu un ceai de fructe de goji îndulcit cu zahăr brun și două felii de ardei umpluți cu cremă de brânză și verdeață din belșug peste care am adăugat discret un mix de 4 semințe. Ceaiul preparat din fructe de goji oferă energie, menține un nivel optim al glicemiei și dă o stare de bine organismului. Acel mix de 4 semințe din in, susan, floarea soarelui și dovleac asigură organismului energia și nutrienții necesari, detoxifică și întărește organismul, ajutând cu succes la buna funcționare a sistemului digestiv și sangvin.

Dacă mi se face foame până la masa de prânz, un pumn mic de migdale îmi potolește pofta. La prânz urmează o delicioasă porție de cușcuș cu legume și piept de pui. Rețeta este simplă! Ai nevoie de 2 ardei grași roșii, 2 ardei verzi, 2 morcovi mari, 6-7 ciuperci potrivite ca mărime, un dovlecel, două linguri sănătoase de ulei de cocos Sano Vita, 200 gr cușcuș, sare și piper după gust.

Când vine vremea să mănânci corect şi să începi să faci exerciții, nu există “Voi începe de mâine”. Mâine este boală. – V. L. Allineare

ulei de cocos Sano Vita

Pașii pentru acest cușcuș delicios sunt simpli: tragem la tigaie ciupercile și dovlecelul cu o lingură de ulei de cocos, iar în altă tigaie călim un pic ardeii tăiați fâșii mai groase, pieptul de pui împreună cu morcovii tăiați rondele. Separat într-o crăticioară punem cușcușul să se umfle. La 200 gr de cușcuș avem nevoie de 350-400 ml de supă de pui fierbinte.

Aducem supa de pui la punctul de fierbere, punem cușcușul, lăsăm 1-2 min să fiarbă, stingem focul și lăsăm 5 min cușcușul să se odihnească. Când legumele sunt gata și pieptul de pui este pătruns, amestecăm totul într-un bol încăpător și prânzul este gata. Îmi place acest fel de mâncare pentru că este foarte sănătos, are puţine calorii şi în plus, este foarte săţios datorită faptului că este bogat în fibre şi proteine.

Renunțăm la dulce? Nu și atunci când folosim produsele Sano Vita, dragii mei! În articolul următor din categoria „Bucătaria Sano Vita” vă voi prezenta câteva rețete cu dulciuri delicioase folosind doar câteva ingrediente Sano Vita. Până atunci #BloggerÎnAcțiune susține filozofia Sano Vita #AlegeSăFiiSănătos și vă provoc să îmi spuneți ce produse Sano Vita folosiți de obicei și dacă ați folosit vreodată ulei de cocos la gătit… în ce rețetă ați înlocuit uleiul obișnuit cu uleiul de cocos?

5 Comments

  1. Reteta cu cus cus am sa o fac si eu. Cus cus am, piept de pui am, ulei de cocos am, imi mai trebuie restul.

  2. Am citit despre aceste produse însă nu am avut niciodata ocazia să le incerc

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...