De ce să îi cumperi copilului tău o tricicletă de pe nichiduta.ro?

Mai mult ca sigur, ca părinte, abia aștepți fericitul momentul în care poți depozita greoiul cărucior ce l-ai tot cărat în nenumărate rânduri fie pe scările blocului, fie în și din mașină și tot așa. Când cel mic începe să facă primii pași, ar trebui deja avută în vedere achiziționarea unei triciclete, respectiv a unui echipament care să îi ofere copilului mai multă libertate. Totodată trebuie să ai grijă ca acesta să păstreze caracteristicile de confort și de siguranță.

Mulți văd tricicleta drept prima opțiune în acest caz și este și de înțeles de ce e așa. Dacă unele magazine oferă triciclete la prețuri destul de costisitoare, sunt disponibile și opțiuni mai accesibile. Spre exemplu, magazinul online nichiduta.ro pune la dispoziția celor interesați game variate de triciclete, pentru copii de vârste diverse. Astfel, în funcție de posibilitatea financiară și de preferințe, părinții pot alege modelul ideal pentru copiii lor.

Tricicleta și beneficiile pentru sănătate

Mai mult ca sigur un astfel de echipament va fi îndrăgit de către copil, devenind chiar una dintre noile jucării preferate. Pe pagina web nichiduta.ro/triciclete sunt disponibile modele special create pentru copii de toate vârstele, astfel ca aceștia să aibă un stil de viață activ, bucurându-se de toate beneficiile pe care acestea le oferă.

Independența și aventura vor deveni parte din viața copilului, iar acestea îi vor oferi o stare de bine greu de egalat prin alte activități. Tricicleta este o recomandare pentru că ajută micuții să își dezvolte simțuri ca echilibrul și coordonarea mult mai eficient. De asemenea, aceasta încurajează activitatea fizică, care lipsește cu desăvârșire în rândul copiilor cu vârste de peste 7 ani. Mișcarea este necesară pentru o copilărie sănătoasă, ajutându-i totodată pe cei mici să învețe să meargă și să își dezvolte simțul mobilității.

Aspecte de urmărit în alegerea tricicletei

Vârsta este un criteriu deosebit de important, neapărat de avut în vedere in alegerea unei triciclete. Este necesar ca un bebe să se poată susține singur în șezut pe aceasta, deci un model care include centuri de siguranță este de preferat. De asemenea, este necesară și bara de protecție, la fel ca și mânerul de ghidaj – utilizat de părinți.

Roțile joacă un rol important în ceea ce privește buna funcționare a tricicletei, motiv pentru care o atenție sporită trebuie acordată și acestora. De obicei sunt realizate din cauciuc, plastic sau o combinație a celor două materiale. Cei mai mulți merg pe varianta roților din cauciuc pentru că nivelul de zgomot produs este unul redus, dar și pentru că aderența este crescută. Desigur, cele mai apreciate sunt acele modele cu roți integral cauciucate. Acestea sunt durabile, silențioase și totodată reușesc să absoarbă cu eficiență șocurile.

Cu atât mai eficiente sunt modelele de triciclete care prezintă și o frână de picior pe roțile din partea inferioară. Aceasta poate fi acționată de părinți atunci când consideră necesar. Pentru un plus de manevrabilitate, dar și ușurință în înaintare, se poate opta pentru o tricicletă care are roata frontală pivotantă. Ghidonul, cadrul, centurile de siguranță, scaunul, respectiv bara tricicletei sunt de asemenea aspecte de urmărit în alegerea celei mai bune soluții pentru copil. Indiferent de preferințe și nevoi, găsești pe nichiduta.ro soluții de calitate, la prețuri ce se pliază pe orice buget.

2 Comments

  1. sa stii ca in martie nepotica mea face un an si chiar ma gandeam sa ii cumapr o tricicleta, dar nu eram convinsa. acum stiu sigur ca asta o sa ii cumpar, mai ales ca este tare neastamparata si asta o va ajuta sa isi consume energia.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...