ADVICE is FREE!!…:))))

Din categoria „Sfaturi utile” sau „Buni’Stie” vreau sa va impart cateva sfaturi utile in gospodarie :))))..

Talpa fierului de călcat pe care se lipeşte uneori amidonul de la rufele scrobite şi nu mai calcă bine, se curăţă dacă se freacă uşor cu praf de cretă, vin sau cu un tampon de vată îmbibat cu sare de bucătărie, după care se lustruieşte cu o carpa moale.

Levănţică, trandafirul, lămaiţa, uscate şi puse în pungi de tifon apoi răspandite în dulap, între rufe, împrumută acestora un parfum discret, care nu trebuie evitat în loc de plante mirositoare printre rufe se mai pot pune pungi cu bucăţi de vată îmbibate cu diverse parfumuri.

îmbrăcămintea scoasă de la naftalină îşi pierde mai rapid mirosul de naftalină dacă se va ţine în apropierea unei surse de căldură şi nu la aer 

O broască de uşă, dulap, sertar etc. funcţionează mai bine dacă se unge din cand în cand cu o picătură de ulei introdusă în broască cu o pană.

Cheile ruginite se curăţă menţinandu-le 2-3 ore într-un amestec de două părţi untdelemn şi o parte gaz. Se şterg bine şi se freacă cu glaspapir fin.

Funinginea din burlane poate avea mai multe întrebuinţări: cu ea se freacă argintăria, se aşează la rădăcina trandafirilor pentru a-i feri de insecte

Drojdia de cafea rămasă în ceşti se întrebuinţează la spălatul cristalelor, pe care le curăţă foarte bine, dandu-le astfel o strălucire deosebită.

Cojile de mere uscate în cuptor, la care se adaugă puţin zahăr, se recomandă drept calmant persoanelor nervoase.

Coaja de banană se foloseşte la curăţirea obiectelor de piele (genţi, valize, portmoneuri, cordoane, etc). Obiectul se şterge de praf şi apoi se freacă cu interiorul cojii, bineinţeles după ce fructul a fost mancat. După o oră sau două se şterge bine cu o carpa moale şi curată. Acest procedeu se poate folosi şi la pantofii de piele subţire, care au culori deschise.

Foile de ceai care au fost folosite nu se aruncă, deoarece cu ajutorul lor se poate curăţa un covor de culoare închisă, astfel, se storc apoi se presară pe întreaga suprafaţă a covorului, unde se lasă 15-20 minute, după care se mătură. Foile îl curăţă de praf, de pete şi îi înviorează culorile. 

Sper ca va sunt de folos fetelor:)) Voi ce „trucuri” mai stiti? Va pooop dulce

8 Comments

  1. ar trebui sa umblu la mine cu coji de mere coapte, pentru toti nervosii :))))

    interesant, stiam cateva, dar nu pe toate.

  2. utile sfaturi! o sa mai adaug si eunul care l-am gasit in practic: Cand fierbi cartofii pentru piureu, adauga in apa sare si un strop de ulei la fierbere 🙂

  3. super sfaturi! stiu si eu cateva din ele, dar cel mai tare mi se pare cel cu cojile de mere :*
    multumim, pupici !!!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...