Avensis..marca celor remarcabili

Ne naştem cu dorinţa de a învăţa şi de a ştii  mai mult despre legile scrise sau nescrise ale vieţii. Cei maturi fac încercări să te educe ,îşi dau silinţa să îţi influenţeze mentalitatea ,să devii om. Cred că majoritatea dintre noi ne educăm singuri,ne croim drum prin viaţă cu coatele,dând ghionturi în stânga şi în dreapta să ieşim în faţă,să fim remarcaţi prin ceea ce facem prin ceea ce vrem să clădim.Dacă eşti norocos poate cineva te va observa ,poate cineva îţi va aprecia valoarea, efortul si îţi va întinde o mâna de ajutor. Deseori ne zbatem singuri ,având alături pe cineva sau poate nu. Cert este că fiecare din noi avem un model de urmat.

Până acum am cunoscut multe persoane care ştiau ce vor de la viaţă,au luptat pentru ei şi familia lor,care au dat o mână de ajutor fără să ceară nimic în schimb.Am avut alături oameni minunaţi sau mai puţini interesaţi de viaţa celor din jur. Fără doar şi poate ,la un moment dat ne dăm seama că folosindu-ne de experienţa celor care îi admirăm ,devenim la fel ca ei sau poate mai buni.
O astfel de persoană este şi soacra mea. Da ,da nu vă miraţi ! Ştiu că vă apucă râsul ,dar este adevărat. Sunt cred că printre puţinele persoane feminine care îşi admiră soacra. Şi am şi de ce dragii mei,nu am cunoscut niciodată o femeie atât de puternică,hotărâtă şi atât de binevoitoare cu toată lumea. Nu contează că i-au greşit de „n” ori..te iartă şi încearcă din răsputeri să te ducă pe drumul cel bun. A muncit toată viaţa ei pentru familia ei,şi nu i-a fost deloc uşor. A rămas văduvă cu 5 copii la 30 de ani.I-a crescut din greu cu dragoste ,aşa cum doar o mamă o poate face şi a încercat să facă în aşa fel să nu ducă lipsa tatălui. Mai târziu s-a recăsătorit, îl admir şi pe socrul meu că a avut curajul să mearga la drum cu o femeie care avea 5 copii. Nu le-a fost uşor,dar au fost alături unul de altul şi au trecut peste obstacolele vieţii. Acum se bucură de nepoţi şi este mândră de ce a clădit. E bucuroasă când ei vin în vizită şi încearcă aşa cum a făcut cu copii ei ,să le dea sfaturi..să le fie bine.
Cu exceptia pensiei si a zilelor linistite de care se bucură de ceva timp mai are un vis: să o plimbe un nepot cu maşina prin lume.Poate ,poate vor avea timp să îi arate frumuseţile lumii.
Îmi şi imaginez bucuria din sufletul şi ochii ei alături de o maşină puternică ,elegantă,rafinată aşa cum este ea. Cred că ştiu ce s-ar potrivi ,in mintea mea a incoltit  o idee :Toyota Avensis! O noutate pentru acest secol,spaţioasă,confortabilă ceea ce ar face  călătoria ei în lume să fie plăcută şi relaxantă .

O combinaţie perfectă între cele două,putere şi rafinament,ar fi ca două surori de drum ,s-ar înţelege de minune.
Mi-aş dori ca visul ei să se împlinească,pentru că merită cu adevărat. Este o femeie puternică, nu s-a lăsat doborâtă de greutăţile vieţii şi este mereu lângă tine când îţi este greu.
Îţi oferă ajutor când nu te aştepţi ,nu cere nimic în schimb cum fac alţii. Am apreciat foarte mult sfaturile ei când credeam că unele probleme nu au rezolvare. A ştiut când copilul ei are probleme fără ca acesta să le spună,şi ce este mai importat ştie să asculte.Stă cuminte în colţul ei,aprobă uşor din cap şi după ce ai terminat  cu „poezia” zâmbeşte uşor şi îşi dă cu părerea. Nu te ceartă, nu te critică.
Şi zâmbeşte.Mereu,… şi mă întreb cum să nu îndrăgeşti o persoană atât de caldă ,hotărâtă în ceea ce face dar şi în acelaşi timp delicată.
Acum aşteptăm că unul din nepoţi să-i îndeplinească dorinţa,aceea de a avea o calatorie relaxanta de neuitat,într-o maşină de vis ,puternică ,elegantă la fel cum este şi ea. Între timp ne bucurăm de sfaturile ei în continuare şi credeţi-mă mereu găsim câte ceva să învăţăm de la ea. Mulţumesc „mamă” că eşti alături de noi !
              UPDATE PUNCTAJ OBTINUT:90PCT!
        Am scris acest articol pentru competitia „SuperBlog 2012 „!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...