Ce aş schimba la SpringShop.ro…

Chiar dacă sunt începătoare în arta handmade-ului, pe viitor am în vedere să îmi deschid şi eu un magazin online.
Am tot răsfoit suprafaţa internetului să văd cam ce se cere, ce ar trebui făcut şi mai ales de unde trebuie să începi.
Şi prin căutările mele am dat peste Springshop.ro un website unde îţi poţi cumpăra un magazin online la cheie.
Descrierea lor oficială:
„SpringShop
Vinzi online în numai 5 minute!
Cu SpringShop ai un magazin online la cheie şi eşti gata să vinzi în numai 5 minute. Scapă de grija întreţinerii unui website şi fă totul cu cele mai mici investiţii. Găseşti în noi cel mai bun sprijin şi o poartă spre vânzările online!”

Sună destul de interesant şi mi-am zis să văd despre ce este vorba.La prima vedere pare destul de uşor de folosit după cum spun şi dumnealor. Aspectul grafic este plăcut, dar mi-ar fi plăcut să aflu mai multe despre portofoliul SpringShop.
Avem şi o listă de preţuri care după părerea mea este sunt destul de piperate.De ce? Un motiv este simplu: eu ca începător mai ales că nu prea ştiu aşa de bine cum functioneza acest sistem şi cât de profitabil ar fi.. îmi este peste mână să îmi cumpăr un magazin online pentru 25Euro/lună (pentru 50 de produse) când pot bine mersi să optez pentru unul gratuit. Cu toate că e posibil ca în cel gratuit să nu am toate opţiunile necesare pentru o bună funcţionare a afacerii.
Şi cum moneda euro nu este stabilă, ar fi fost mai acceptabil dacă plata abonamentului se făcea în moneda noastră sau să existe opţiunea să plăteşti din comisionul vânzărilor.
Chiar dacă website-ul este încă la început, aş fi vrut să văd exemple de magazine, templates  dar exista opţiunea de „a te juca” (testa)un pic să vezi cam ce ar putea să iasă pe o perioada de 15 zile,iar dacă nu eşti mulţumit nu eşti obligat să plăteşti nimic.
Din punctul meu de vedere  am înţeles că platforma este destul de uşoară pentru toţi, că se oferă asistenţă tehnică atunci când ai nevoie şi că preţurile sunt deja prea piperate pentru un comerciant începător.
Ar fi mai normal şi mai de succes să se i-a comision per vânzare. Nu mi-se pare normal să plătesc la fel cu cel care probabil are marfă mai căutată şi câştiga zeci de milioane, iar eu pentru că ceea ce comercializez nu este căutat şi nu voi avea nici o vânzare să plătesc 25E (e doar un exemplu) pentru ce?
Îmi este mai uşor să îmi pun produsele pe un website gratuit şi ce-o fi asta e.
Ce aş schimba pe acest website? În primul rând preţurile, în opinia mea sunt foarte mari, în al doilea rând aş oferi posibilitatea posibilului client să vadă exemple de cum şi-ar aranja magazinul (opţiuni, câte coloane etc etc).Ca aspect este destul de bine, din câte am văzut este încă la stadiul de construcţie dar personal nu m-aş arunca să îmi fac primul magazin pe acest website.
Pentru mine contează foarte mult „prima impresie”, este exact ca şi cum ţi-ai construi un magazin terestru şi faci tot posibilul să atragi prin diferite metode.
Modelul „Demo” prezentat nu m-a impresionat, nu mi-am putut face o imagine clară la cum ar putea arăta magazinul.
Nu mă pricep să analizez amănunt cu amănunt cum ar trebui să arate un website specializat pe această categorie, eu mi-am exprimat părerea sinceră despre schimbările care le-aş face eu.
Aştept cu nerăbdare să văd care vor fi următoarele schimbări şi cine ştie poate în final îmi voi schimba părerea cu privire la „prima impresie”.

 Acest articol a fost scris pentru proba nr16 la SuperBlog2012!

           UPDATE NOTA OBŢINUTĂ : 90 PUNCTE (din 100)

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...