Cum scap de raceala..

A început timpul rece şi odată cu el sistemul nostru imunitar se simte mai slăbit,a sta dacă nu înainte am avut grijă să îl hrănim cu un supliment de vitamine foarte echilibrat.
Mereu am avut probleme de sănătate ,vorba mamei mele „erai ca o matza” dar de ceva timp îmi i-au măsuri de precauţie pe perioada anotimpului rece.
Răcesc foarte repede, chiar dacă este vară sau iarnă .Ţin minte că pe perioada copilăriei mele ,mama sau bunica ne făcea un ceai de nuci şi coji de ceapă.Ce ne mai strâmbam din nas că nu ne plăcea gustul acela un pic amărui.Sau scobea mama o ridiche albă punea un pic de zahăr înăuntru ,apoi după ceva timp se aduna un siropel şi era bun pentru tuse.
Ne îndopa apoi  şi cu ceai de tei sau cimbru îndulcit uşor cu miere de albine şi un pic de lămâie.

Şi acum după ani ,folosesc ceaiul de tei care în combinaţie cu miere şi lămâie este un remediu sigur împotriva gripei.La debutul stărilor de răceală se bea câte o cană din oră în oră ,astfel toxinele din corp vor fi eliberate prin transpiraţie.
Un excelent dezinfectant dar şi „aspirina săracului” cum este numită în popor este ceaiul de cimbrişor.
Ceaiul de cimbru, cât şi infuzia de cimbrişor ajută în stările de răceală.
Şi pentru că nu vreau ca anotimpul rece să mă prindă nepregătită am început să i-au suplimente pentru stimularea sistemului imunitar ca HOF.Imun cu echinacea,vitamina C şi zinc ,Spirulină cu extract total de Cătină şi nu în ultimul rând Salicilol natural acesta fiind foarte bun şi în stări febrile, răceală, stări gripale dar eu îl folosesc mai des ca antiinflamator din cauza durerilor de coloană.

Aceste suplimente le puteţi achiziţiona şi voi la un preţ foarte accesibil si foarte prietenesti în Magazin Dacic Cool,poate nimeriţi  promoţii ,şi puteţi găsi şi produse  pentru copilaşi  de exemplu „Ulei de cătină pentru copii ” un  complex polivitaminic cu rol tonifiant general, vitaminizant, cu activitate antianemică, de stimulare a capacităţii de apărare naturală a organismului celui mic.
Voi cum preveniţi răcelile şi ce metode folosiţi mai des pentru a trece anotimpul rece cu bine?

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...