Necesitatea unei multifuncţionale…

Cu toţii am asistat la evoluţia tehnologiei din ultimii ani, ne-au imbogăţit viaţa făcând lucrurile care păreau mai complexe să pară o joacă de copii.
Vă mai aduceţi aminte când primeaţi telegrame? Cel puţin aţi auzit sau văzut când parinţii voştri primeau o telegramă sau o scrisorică.
Eu nu îmi aduc aminte când am primit ultima scrisoare.. cred că era pe vremea când bunicii mei erau în viaţă iar sărmanii nu pricepeau ce e cu tehnologia avansată.
Anii au trecut, acum scrisorile sunt înlocuite de faimoasele email-uri, telegrama o pot asocia cu faxul şi tot aşa.
Cu toate că tendinţa generală este să fim protectori cu mediul înconjurător, folosirea unei imprimate ne-a adus şi beneficii mai ales că în marile companii sunt utilizate foarte des.
Dacă nu ştiaţi prima imprimantă laser a fost comeciarlizată la o scară foarte mare de către firma Xerox prin anii 1970-1971, cand un cercetător pe numele lui Gary Starkweather a modificat un copiator cu scopul precis de a utiliza razele laser pentru a genera imagini.
Câţi dintre noi nu am utilizat măcar o dată o imprimantă? Cu toate că consumul de hârtie creşte (şi aici avem un minus la protejarea mediului) multifuncţionalele din zilele noastre ne uşureaza munca.
Le găsim peste tot în birouri, cabinete medicale etc. Etc. Iar dacă doreşti să îţi achiziţionezi pentru uz personal le poţi găsi în magazinele terestre sau cele online.
Eu de exemplu folosesc o multifuncţională Canon, am cumpărat-o de dragul copilului fiind necesară în ultima perioadă pentru referate sau diverse proiecte şcolare. Mai târziu am descoperit (nu-s expertă in tehnologie hehe) că pot scoate foarte uşor diferite poze, de exemplu la botezul celui mic am pierdut câteva din poze dar am reuşit să captez nişte imagini din filmuleţele făcute cu telefonul. Le-am scos frumos la imprimanta color iar acum după ani de zile mă pot bucura de momentele unice şi fericite de atunci.
În magazinele online le poţi găsi cu uşurinţă după preferinţe şi dacă eşti norocos poţi să nimereşti o multifuncţională la promoţie.
Magazinul online Azerty îţi poate oferi multifuncţionale ieftine, de calitate şi poţi obţine consultanţă gratuită de la un profesionist pentru ca alegerea ta să fie cea mai bună.
Ai de ales din multe oferte la multifuncţionale Canon sau cele Samsung, cele două fiind foarte des una din alegerile clienţilor fie ei pretenţioşi sau nu.
Că o foloseşti pentru munca ta de birou, sau poate pozele tale vechi de pe vremea când te jucai cu lopăţica în nisip au nevoie de culoare sau de un nou format, folosirea imprimantelor a devenit necesară.
Pot lua drept exemplu şi locul meu de muncă, unde folosim imprimanta foarte mult. Centrul de Sănătate Mintală unde lucrez nu are o bază de date computerizată (cu toate că ar trebui) şi pentru că pacienţii noştri sunt mai speciali majoritatea reţetelor, referatelor medicale şi fişelor de consultaţii le facem cu ajutorul multifuncţionalei.
Că vrem să fim protectorii mediului sau nu rămâne un subiect de discuţie pentru mulţi şi aici mă refer la tonele de hârtie consumată în urma utilizării imprimantelor.
Cine ştie unde ne va duce tehnologia in zilele noastre, cert este că ne bucurăm de facilităţile oferite care ne-au schimbat stilul de viaţă şi nu în ultimul rând ne uşurează munca de zi cu zi.

 Acest articol a fost scris pentru proba nr 19 la SuperBlog 2012!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...