Ce fel de mămică eşti ?

În mod evident nimeni nu poate să conteste faptul că o mamă nu îşi iubeşte copilaşii , că are grijă de nevoile lor de bază sau emoţionale şi îşi petrece timp preţios alături de ei.
Care sunt cele mai subtile moduri de a deveni o mămică grozavă pentru copilaş dar şi pentru ea însăşi?
În primul rând fii sinceră cu tine draga mea , nu renunţa la interese sau pasiuni odată ce ai devenit mămică.Este foarte important să îţi găseşti timp pentru ceea ce îţi place ca scrisul sau cititul unei cărţi bune , şi ar trebui să găseşti o modalitatea de a incorpora această mică plăcere în rutina zilnică.
Dacă ai grijă de nevoile tale ,vei fii fericită şi vei funcţiona mai bine în „meseria” de mămică.
Nu încerca să fii perfectă.Lupta pentru perfecţine a fost mereu o idee proastă mai ales că viaţa noastră mai imprevizibilă şi plină de surprize ne cam dă bătăi de cap.
Fiţi răbdătoare ,copii se cresc greu şi credeţi-mă este o muncă obositoare.Copilaşii sunt zgomotoşi şi câteodată obositori, vei avea tendinţa să îţi pierzi răbdarea dar nu te impacienta draga mea. Respiră adânc şi mergi mai departe .
Distrează-te şi râzi cu copilaşul tău. Când eşti mămică eşti prea absorbită în grija copilaşului şi uiţi să te distrezi.Şi copii sunt distractivi, ei îţi dau ocazia nepreţuită să fii copil din nou şi să faci lucruri pe care nu ai fii crezut că le faci când eşti adult.
Cele mai mari greşeli pe care le fac unele mămici  este că devin absorbite de cariera lor şi nu pretrec suficient timp cu familia lor.
Te-ai simţit vreodată vinovata că nu oferi totul pentru familia ta? Ce ai făcut pentru a stabili un echilibru între viaţa de mămică şi carieră?

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...