Trucuri în bucătărie..

  • Pentru a curăţa mai uşor cuptorul, prepară o pastă din apă şi bicarbonat de sodiu pe care o întinzi pe locurile murdare. Apoi porneşte cuptorul pentru o jumătate de oră. Petele uscate de mâncare vor ieşi mult mai uşor.
  • Soarele nu coace roşiile, căldura da. Depozitează roşiile cu codiţa în jos şi vor rămâne proaspete mai mult timp.
  • Pentru un orez pufos, alb, adăugă o linguriţă de suc de lămâie pe litru de apă. Pentru a-i adăugă aroma în plus şi valoare nutritivă mai mare, fierbe orezul în lichidul păstrat de la fierberea vegetalelor.

  • În salată de morcovi cruzi puneţi o lingură de ulei de măsline sau de floarea-soarelui. În acest fel, vitamina A din morcovi va fi mai uşor de asimilat. Evitaţi să puneţi zeamă de lămâie, deoarece aceasta distruge vitamina A, atât de valoroasă.
  • Kiwi,fructele exotice atât de bogate în vitamine, chiar dacă sunt tari şi proaspete la cumpărare, se înmoaie în câteva zile.Pentru a evita acest lucru e bine să le puneţi într-un coş cu mere.
  • Cartofii fierţi fără coaja îşi pierd din vitaminele şi sărurile minerale pe care le conţin. De aceea, este recomandat să se fiarbă cartofii cu tot cu coajă.
  • Mămăligă va ieşi fără cocoloaşe, dacă atunci când apa fierbe şi urmează să adăugaţi mălaiul, adăugaţi o cană de apă rece şi abia apoi mălaiul în ploaie.
  • Dacă aţi achiziţionat un peşte cu miros neplăcut, îi puteţi reduce mirosul dacă îl fierbeţi timp de două minute într-o cantitate mare de apă combinată cu oţet şi sare.
  • Când aluaturile nu cresc, de vină este faina. Este bine ca înainte de a pregăti un aluat să se verifice calitatea fainii. Cum? Se va strânge într-un pumn faina echivalentă a doua sau trei linguri. Dacă se formează nişte mici bulgari care se desfac când deschideţi pumnul, atunci faina este de calitate.

Voi ce alte trucuri ştiţi dragele mele? Pupici…

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...