Arta un lux sau luxul e o artă?..

O întrebare cu multe răspunsuri care te pune pe gânduri. Pentru a admira o artă este o nevoie sufletească ,umană ,iar pentru a cumpăra artă este un lux care de cele mai multe ori nu toţi ne permitem.
Dacă e să vorbim despre lux acest termen este înţeles de cei mai mulţi dintre noi ca fiind un lucru de care nu aveţi neapărat nevoie. De exemplu avem nevoie de un acoperiş deasupra capului, de mâncare sau de aer. Acoperişul sau adăpostul de care avem nevoie poate fi doar două scânduri sau o jalnică colibă dar pentru mulţi înseamnă destul cât îşi pot permite iar ceva mai mult pentru ei este considerat deja un lux.
Revenind la problemă noastră în câteva cuvinte pot spune că artă este ceva ce stimulează gândurile unui individ, emoţiile, credinţele, sau idei prin intermediul simţurilor.
Arta reprezintă spiritul creativ care transformă conştiinţa umană şi cultura, iar în timp istoria a dovedit că arta a fost o forţă majoră de transformare. Arta în general este cea mai bună cale de a-mi imagina ceea ce lumea sau întreg universul încearcă să îmi arate prin diverse metode.
Cu toţii ne naştem artişti şi fiecare din noi am încercat sau ne-am permis „luxul” de a crea cu stângăcie un vers, o schiţă a unui desen sau chiar un grafitti pe un perete. Poţi crea într-un moment de furie un tablou care pentru unii nu ar însemna decât nişte culori aruncate la nimereală pe o pânză, pentru alţii înseamnă sentimentele, gândurile artistului şi trăirile lui. Adesea arta este considerată jucaria bogătaşilor, dar deseori este înţeleasă greşit. Că vreau să am ceva frumos pe un perete care mă face să zâmbesc şi să mă simt fericită de fiecare dată când îl privesc asta nu înseamnă că contul meu din bancă e doldora de bănet şi nu am ce face cu ei.
Nu trăiesc în interiorul picturii de exemplu, nu îl pot purta ca pe o haină, nu pot să o mănânc la micul dejun aşa că dacă acest lucru mă face fericită şi îmi pot permite de ce nu? Arta nu este un lux, ci o parte esenţială a vieţii de zi cu zi şi a experienţei umane de-a lungul timpurilor.
Despre conceptul luxurian mă pot delecta cu Elegantine unde găsesc poveşti impresionante care îţi alină sufletul. Elegantine promovează opusul vulgarităţii şi nu neapărat al sărăciei.
Elegantine nu caută să-şi facă loc pe piaţa serviciilor şi produselor premium. Este chiar radiografia acesteia şi, prin analogie cu evenimentele desfăşurate la nivel internaţional, afirmă că România este un jucător important la masa consumatorilor de lux.”
Deci arta este un lux sau luxul este o artă ? Părerile sunt împărţite…
Articol participant la proba nr 9 la SpringSuperBlog 2013!

               

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...