Ce e o femeie cu farmec ? …

Te uiţi în jurul tău şi vezi numai femei. Asta e suntem majoritatea pe această planetă şi nu putem schimba acest lucru. Că e bunica, soacra, sora sau poate profesoara de franceză, toate te-au marcat într-un fel sau altul pe parcursul vieţii tale. Le-ai admirat inteligenţa, frumuseţea, doza de farmec ce le scotea în evidenţă şi poate în secret doreai să devii ca ele.
Cum este sau cine este o femeie cu farmec? Unii ar putea zice din start un simplu răspuns „E o femeie frumoasă”. În opinia mea această remarcă este total greşită.
Frumuseţea şi farmecul sunt două lucruri diferite. Poţi fi frumoasă dar să nu ai acel „ceva” care să atragă persoanele din jurul tău. Chiar dacă mama natură nu te-a înzestrat cu mărimile 90-60-90 sau că ai 5 coşuri pe frunte asta nu înseamnă că prin ceea ce eşti nu emani o firmitură de farmec.
Poţi fi tu, femeia de la ţară care merge dis de dimineaţă în câmp cu basmaua înflorată în vârful capului, cu mânecile suflicate pân-la cot, eşti rotunjoară ca o portocala dar nu îţi pasă şi totuşi radiezi prin făptura ta de un farmec de încolţeşte şi grâul mai repede.
Şi tu ai farmec draga mea.. Da tu, cea care stai mereu acasă, eşti casnică, ai o armată de copii de crescut dar viaţa ta e împlinită. Chiar dacă tenul tău trădează greutăţile vieţii prin care ai trecut mergi mai departe cu speranţă, mereu ai o vorbă bună pentru fiecare, mereu ai timp pentru problemele celorlalţi.
Dragostea cu care îţi îngrijeşti copii, vorba blânda chiar şi atunci când îţi dojeneşti copii când au greşit face parte din farmecul tău. Fiecare femeie este unică, diecare femeie are un farmec aparte chiar şi atunci cînd plânge. O femeie cu farmec ştie să vorbească în public, ştie să întreţină o conversaţie fără a deveni deplasată sau plictisitoare. Poate să empatizeze cu cei din jurul ei fără nici o problemă şi chiar dacă ar purta un sac de cânepă pe ea prin felul ei de a fi reuşeşte să fie fermăcătoare.
Că vorba aceea „Sunt o româncă mândră-n toate cele”, că fie între noi dacă porţi haine de lux sau un sac nu prea mai are importanţă dacă nu ştii să fii plăcută de cei din jurul tău.
O doză de farmec avem fiecare dintre noi şi nu se măsoară în câte branduri conţine şifonierul fiecăruia sau de cât de bine eşti văzută în mega-super-clubul X.Indiferent de statutul social, fie că eşti florăreasa din colţul străzii sau fie că eşti la conducerea unei mari companii eşti o ROMÂNCĂ cu FARMEC doar pentru că exişti şi pentru că dai dovadă de înţelepciune în orice situaţie.
Te bizui doar pe forţele proprii, nu aştepţi recompense, iubeşti.. poate câteodată necondiţionat şi asta te faci specială.
Capul sus draga mea, mereu ai reuşit să treci peste obstacole şi chiar dacă erai la capătul puterii sau răbdării încă mai poţi zâmbi.. Ăsta e farmecul tău…!

*Articol participant la proba nr 8 a concursului SpringSuperBlog 2013!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...