Sănătate într-un fruct minune…

Fructele sunt dintre cele mai sănătoase alimente ; sunt pline de vitamine, minerale, conţin antioxidanţi şi fibre, au conţinut foarte sărac în grăsimi şi calorii, deci pot fi consumate în cantităţi mari. 
Astăzi vom vorbi despre un fruct mai special şi anume despre pomelo.
Pomelo este cel mai mare fruct citric având o lungime de până la 20 cm şi o greutate cuprinsă între 1 şi 8 kg. Coajă are o culoare galben verzuie şi o grosime de 1,5cm (asta ca să nu te mire când îl desfaci), iar pulpa în interior seamănă cu cea a grapefruitului alb cu deosebirea că este mai puţin zemoasă dar mult mai aromată.
Foarte multe cure de slăbire se bazează pe pomelo şi grapefruit pentru că sunt bogate în vitamine şi minerale dar totuşi sunt hipocalorice. Iar acest fruct miraculos (pomelo) ajuta în procesul de pierdere în greutate, deoarece enzima de ardere a grăsimilor din pomelo ajută la absorbţia şi reducerea amidonului şi zahărului din organism.

Pomelo conţine: vitamina C, vitamina P, vitaminele B3 şi B5, calciu, magneziu, potasiu, provitamina A, acid folic şi alte substanţe necesare pentru corpul uman, incomparabil mai bogate decât în alte fructe.
Prin conţinutul său bogat în vitamina C pomelo se recomanda în boli inflamatorii, în stări de stres, la fumători, iarna pentru profilaxia răcelilor.
Beneficii pentru sănătate: are un puternic efect antioxidant, un stimulator al excreţiilor digestive, tonic, antiseptic, diuretic, scade colesterolul, ajută absorbţia fierului la nivelul intestinului, detoxifică ficatul, foarte eficient în artrită, infecţii virale, diabet, glaucom sau hiperfuncţii tiroidiene.
În concluzie, consumul de pomelo creşte rezistenţa organismului fiind de ajutor atât pentru întărirea sănătăţii cât şi pentru recâştigarea ei grăbind vindecarea.
În continuare vă prezint o salată de fructe care conţine şi pomelo.
Aveţi nevoie de: 200 g pomelo, 100 g de zmeură, 1 portocală, 1 grapefruit, 1 măr, 2-3 caise, 1 kiwi, 1 frunză de mentă proaspătă şi 1 linguriţă de miere.
Tăiaţi mărunt fructele după preferinţă, apoi le amestecaţi uşor pe toate împreună cu linguriţa de miere şi frunza de mentă tocată foarte mărunt.
Vă garantez că este un deliciu şi cu siguranţă puteţi înlocui o masă copioasă cu această salată de fructe plină de vitamine şi sănătate.
Eu tare sunt curioasă dacă consumaţi pomelo sau ce alte fructe includeţi în dieta sau meniul vostru zilnic.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...