Secretele cireşelor…

Cireşele sunt unele dintre fructele cele mai sărace în calorii şi au un conţinut ridicat de apă. În acelaşi timp sunt bogate în nutrienţi, vitamine, minerale, care sunt esenţiale pentru o viaţă sănătoasă.
Aceste fructe sunt foarte bogate în zahăr şi oferă organismului multă energie. Ele conţin vitamine şi minerale precum complexul B, C, A, potasiu, magneziu, fier, fluor, iod, seleniu etc. Pentru că sunt bogate în vitamina C, cireşele ajută la întărirea sistemului imunitar.
Cireşele stimulează organismul şi au o acţiune favorabilă asupra imunităţii naturale, având şi o funcţie de reglare a aparatului digestiv, în special a fermentaţiei intestinale.
Cireşele roşii conţin antocianine, antioxidanţi puternici care reduc riscul apariţiei bolilor de inimă.Sucul de cireşe provoacă eliminarea resturilor alimentare şi a toxinelor din organism. Cleiul format pe scoarţa cireşului se foloseşte în tratarea artritelor.
Dacă suferi de nefrită, litiază renală sau de cistită, o cură de 15 zile cu suc proaspăt de cireşe negre te va ajuta. Ele conţin substannţe active cu efect antiinflamator şi diuretic. Sucul de cireşe elimină acidul uric din sânge şi ajută la buna funcţionare a rinichilor.Datorită puterii lor anti-inflamatorii, cireşele reduc durerea şi umflaturile încheieturilor, pentru sportivi, după antrenamente.
Ca să dormiţi mai bine, beţi seara, înainte de culcare, un pahar de suc de cireşe. Sucul de cireşe ajuta la îndepărtarea insomniilor şi contribuie la obţinerea unui somn de calitate.
De asemenea, cireaşa este o bună prietenă a tenurilor uscate şi obosite. Vă puteţi prepara şi singure acasă o mască din cireşe strivite cu mixerul pe care o veţi lăsa să acţioneze circa 20 de minute. Substanţele nutritive acţionează în aceast timp asupra pielii după care se clăteşte fata cu apă minerală.
Voi consumaţi cireşe? Sau dacă cunoaşteţi alte secrete ale acestor minunate fructe delicioase aş fi bucuroasă se le aflu de la voi dragelor ,vă pup !

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...