Farmec cu Nea’Ghiţă

Când ţi-e lumea mai dragă, atunci se întâmplă beleaua. Şi nu vorbesc de probleme de familie, ci de persoanele alea lipicioase care, când ţi-e bine, atunci se găsesc ei să îţi strice ziua.
Nea’Ghiţă e unul din lipitorile de care nu scapi nici dacă arunci cu aghiasmă sfinţită la Ierusalim. Toată ziua îşi face veacul în faţa porţii şi îşi face planuri măreţe de viitor. Cum lipitoarea ştie că lucrez la spital, cum mă vede gata dă toate bolile lumeşti pe el şi mă opreşte pentru poveţe medicale sau mai ştie ce bubă i-a ieşit pe nas şi musai trebuie să-mi povestească cum s-a lipit „drăcovenia” de el. Azi nu avea nici bube, nici palpitaţii…

  – Măriuţăăă! Ce bine că te văzui, treci acilea lângă mine că am să-ţi spui ceva trăsnet.
  – Nea Ghiţă, nu pot că mă grăbesc..
  – Hai fată, şezi colea că nu ai copii de ţâţă acasă…

Nu am.. dar mă apuc să fac. Numai să scap de tine tataie ,că m-ai omorât cu zile(mi-am spus în gând).

 – Auzi fătucă la ce m-am gândit. Vreau să mă fac doftor, ce trebuie să fac?
 – Un control la cap, tataie. Ce-ţi veni la vârsta ta? Ce fel de doctor?
 – De păr! 

Am avut impresia că cineva m-a lovit în cap. Nu mă aşteptam la răspunsul ăsta. Mă uitam la el cruciş şi aveam exact moaca tâmpă ca atunci când o pacientă de la noi (din centrul de sănătate mintală) a venit cu un borcan de 3 litri în care după opinia dumneaei, acolo se aflau câţiva din neuronii ei(căzuţi din greşeală, într-o noapte târzie pe covorul din sufragerie).

  – De păr? Bre nea’Ghiţă, tu râzi de mine acum? Detaliază un pic, că m-ai băgat în ceaţă.
 – Lasă ceaţa fătucă, că eu vorbesc serios. Ştii că la Moldova am vreo 3 hectare de păpuşoi? Eh, la anul m-am gândit să cultiv nişte plante medicinale şi să dau lovitura cu nişte soluţii pentru păr. Mâine-poimâine încep să chelesc şi başca problema e că de la un timp mătreaţa infloreşte-n capul meu de zici că-i pun sămânţă din primăvară.
 – Tataie! Stop! Mă doare capul, opreşte-te! Ce-ţi trebuie bre podoabă capilară acum?

Iubirea fără piedici nu poate avea farmec. (L.Rebreanu)

– Ei şi tu acuma. Vreau să o dau pe spate pe Săndica lu’Tudorache. Ce vrei să mă fac de râsul satului cu chelia mea? Ei fata taichii, s-a dus boalei şi puţinul farmec care-l mai aveam..
 – Hai măi tataie, că nu e nici chiar aşa. Păi nu e nevoie să te faci nici doctor şi nici să te speteşti la cele 3 hectare de pământ cultivând buruieni miraculoase. Matale, de Farmec nu ai auzit?
 – Fătucă dragă, bag seama că la voi acolo în centru se lipeşte nebuneala celorlalţi de tine. Păi ce-ţi spusei mai devreme? S-a dus farmecul meu, gata! Tzţ, tzţ…



 – Nu nea’Ghiţă, vorbesc de firma românească Farmec. Au produse pentru podoaba capilară care te va scapa de probleme. Tot voiai matale ceva cu plante, au exact gama de care ai nevoie. Să ştii că sunt foarte bune şi nu ai cum să dai greş. Uite îţi scriu eu aici pe hârtie ce să îţi cumperi.. aşa dă şi un pix… „Gerovital Plant Tratament„. ai priceput?
  – Şi e bun de ceva?

 – Nea Ghiţă, pe onoarea mea. Dacă vei folosi constant produsele, vei avea rezultate vizibile. Vezi că au şi pentru mătreaţă, pentru căderea părului şi loţiune regenerantă. Loveşti mai mulţi iepuri dintr-o lovitură. Şi dacă tot vrei să o dai pe spate pe Săndica cumpără-i setul Pro Color, că toată ziua se vopseşte când e blondă, când e brunetă. Şi te pomeneşti că dacă nu îşi îngrijeşte părul, veţi face concurenţă la chelie.
 – Că bine zici, fătucă. Ce bine că te-am întâlnit azi, că cine ştie ce pocinoage făceam cu ideile mele. Hai să trăieşti fată dragă, mă duc fuga să fac rost de fermecatele alea de care spusei tu.
 – Sănătate, nea’Ghiţă! Mai vorbim. 

Of, în sfâşit am scăpat. Trebuie să fug repede, până nu se întoarce nea’Ghiţă cu alte idei sau întrebări. Mâine-poimâine o să mă întrebe de benzi depilatoare pentru farmecul Săndiţei…

Acest articol a fost creat pentru proba numărul trei, SuperBlog 2013 .
Sponsorul probei : Farmec.ro

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...