Remedii pentru dureri de cap

Bună dragele mele, în cazul durerilor de cap aş dori să ştiu dacă recurgeţi la leacuri tradiţionale sau obişnuiţi să luaţi diverse pilule?
Cred că majoritatea din noi, recurgem la una sau la amândouă metode.
Cauzele pentru dureri de cap pot fi numeroase. Uneori cauza poate fi doar poziţia greşită a unei persoane în timpul lucrului sau al somnului, alteori poate fi vorba de o oboseală mai mare sau de un stres puternic.
 Dacă vrei să-ţi treacă pe loc, îţi freci fruntea cu o jumătate de lămâie sau îţi pui pe frunte o compresă rece în timp ce la picioare faci o baie fierbinte.
Un alt remediu este ceaiul de ghimbir : se pun la fiert 375 ml de apă; după ce dă în clocot, se adaugă 10 g ghimbir proaspăt, tăiat feliuţe şi 2 linguriţe de zahăr brun, continuând fierberea pe foc mic încă 10 minute. Se bea ceaiul fierbinte, de trei ori pe zi, până la dispariţia crizelor zilnice de migrenă.

 Ceaiul din migdale şi crizanteme : aceeaşi cantitate de apă 375 ml, se dă în clocot şi se adaugă o linguriţă de migdale pisate şi o linguriţă de petale uscate de crizanteme. Se continuă fierberea, pe foc mic, timp de 15 minute. Se bea fierbinte.
Durerile de cap care îmbracă forme violente, de migrene, însoţite de greţuri, ameţeli şi tulburări de vedere, pot fi adesea eliminate tot cu o simplă ceaşcă de ceai. Se folosesc infuzii cu 1-2 linguriţe la cană din plante aromatice plăcute şi liniştitoare (muşeţel, levănţică, mentă, busuioc, roiniţă, la alegere dar niciodată combinate).
În cazul migrenelor survenite în urma unui efort intelectual prelungit, se va face un duş rece la picioare (1 minut), după care se vor masa uşor ceafa şi spatele.
În cazul unor dureri de cap persistente, se va bea suc cald de varză (câte 1/2 pahar, de două-trei ori pe zi, sau suc de cartofi (câte 1/4 pahar, de trei ori pe zi, înainte de masă).
În cazul unor dureri de cap generate de stres, se bea seara, înainte de culcare, un pahar de apă în care s-a dizolvat o lingură de zahăr.
Minuni va face şi masajul cu ulei de migdale. Frectioneaza- ţi fruntea şi muşchii inferiori ai gâtului.
Uneori, durerile de cap pot fi cauzate de gazele excesive din stomac. Pentru a scăpa de acestea, bea un pahar cu apă călduţă, peste care stoarce zeama de la o lămâie proaspătă.
Ca să nu devii o victimă a durerilor de cap frecvente, nu sari peste mese. Mănâncă alimente bogate în calciu, proteine, vitamina C, vitamina B12 şi vitamina D.
Voi ce metode eficiente cunoaşteţi?

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...