Brânză şi mărgele…

Acest articol a fost creat special pentru proba numărul 19 , în cadrul competiţiei SuperBlog 2013.
Sponsor : Delaco-Fan Brânză
Puţini sau mai mulţi dintre voi ştiu cu siguranţă că pasiunea mea este mărgelitul . A început cu o punguţă de mărgele şi un ac , iar acum s-a transformat într-o obsesie , respectiv în saci imenşi cu mărgele,panglici şi tot ce ţine de arta handmade. Mare brânză , veţi spune. Ce e atât de greu să înşiri nişte mărgele? Greu nu este recunosc, dar îţi trebuie multă răbdare , pasiune şi mai ales că acea creaţie trebuie să exprime dragostea creatorului.Aşa fac şi eu cu fiecare bijuterie care îmi iese din mână. Pun suflet şi multă pasiune în ceea ce fac, iar pentru mine contează foarte mult admiraţia celei care poartă fie un colier statment sau o simplă brăţară. Nu contează că încă sunt începătoare în arta handmade-ului (2 ani) şi poate mulţi cârcotesc pe la colţuri, contează să am chiar şi un singur fan care îmi apreciază talentul şi munca depusă. Vorbeam mai devreme despre ce exprimă o bijuterie handmade şi să luam un exemplu :

Voi ce vedeţi în acest colier?Doar o cutie frumoasă şi mărgele? Eu văd culori ruginii, văd toamna târzie şi romantism.

Aici văd primăvara , văd cireşii de mai înfloriţi, bujori ,râsete de copii şi căldura soarelui.Poate aţi crede că Aguriţa a luat-o pe câmpii ,dar nu este adevărat.În pasiunea mea trebuie să văd dincolo de limite.Şi nu tot timpul am inspiraţie. Când nu este ,mănânc brânză. Nu râdeţi! Sunt 100% moldoveancă , iar copilăria mea
a avut din plin miros de poale-n brâu fierbinţi , iar bunica avea mereu grijă să nu-i lipsească din casă putina plină de brânză. Îmi aduc aminte cu nostalgie, de perioada când bunica ne arăta cum laptele proaspăt muls de la Steluţa ajunge o bucată delicioasă de brânză .Apoi ne făcea mămăliguţă şi ne servea cu smântână (tot de la Steluţa) şi noi ne înfruptam din bunătăţile bunicii de parcă nimic nu era mai bun. Aşa am ajuns să fiu fan brânză. Acum poate vă întrebaţi care e treaba ? Ce are brânza cu mărgelele? Păi dacă tot sunt fan brânză , tot neamul moldovenesc trebui să fie nu? Aşa că m-am găndit să îmbin brânza cu mărgelele şi a ieşit aşa…

O barbeţică pentru viitoarea mea nepoţică! Dacă va fi băiat , nu-i nimic! Scoatem fluturaşul şi punem un şoricel ,ceva .

De fapt , la o privire mai atentă o pot folosi pe post de tablou în bucătărie. Să vadă toată lumea că-s fan adevărat şi nu mi-e ruşine.

Cu mărgele colorate ,
La urechi şi gât purtate,
Să se audă-n toată ţara, la duşman şi la vecin :
Sunt FanBrânză şi susţin!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...