Poveste adevărată :Vrăjitoarea şi blestemul!

Acest articol a fost creat special pentru proba numărul 15 , în cadrul competiţiei SuperBlog 2013.
Sponsor :Farmec.ro


Se află undeva în lume…trandafirul albastru.Ups, mă scuzaţi iar începe delirul.
A fost odată ca-n poveşti . a fost ca niciodată ,din rude mari împărăteşti , o prea-frumoasă fată. Şi pe cât de frumoasă era ,pe atât de neagră îi era inima de răutate.Avea o oglindă fermecată şi în fiecare zi o întreba cine este cea mai frumoasă din ţară.
_Mărită Stăpână , nici peste şapte mări şi şapte ţări nu există nimeni care să concureze cu frumuseţea ta.
Mulţumirea ei nu a durat decât foarte puţin ,până când într-o dimineaţă s-a trezit cu faţa la cearceaf şi a început să-şi întrebe iar oglinda:
_Stăpâna mea, frumoasă eşti dar undeva în lume s-a născut o fetişcană cu o frumuseţe ce eclipsează pământul.
Plină de furie şi venin , stăpâna s-a hotărât să o caute şi să-i facă de petrecanie. Şi-a trimis iscoade în toate colţurile lumii ,până a dat de ea. Ca să nu fie recunoscută ,s-a transformat într-o vrăjitoare bătrână şi urâtă de se speria şi varul de pe pereţi .Oglinda fermecată când a văzut-o s-a speriat şi ea .După ce că era urâtă , mai era şi plină de coşuri.
_ Stăpâna mea, ce ai făcut?Mare blestem s-a abătut şi numai duşmanul tău are secretul dezlegării.
Văzând că treaba e serioasă ,vrăjitoarea şi-a luat un coş cu mere otrăvite cu gândul să o omoare pe fata care-i făcea concurenţă la frumuseţe şi a pornit la drum hotărâtă.
După ce a străbătut cele şapte mări şi şapte ţări , a ajuns în sfârşit la casa fetei.S-a prefăcut bonavă şi amărâtă. Cu plânsete şi jale că vinde merele să-şi întreţină nepoţii.
Fata noastră miloasă i-a deschis uşa şi a poftit-o înăuntru.Când vrăjitoarea a intrat ,fata s-a dat doi paşi la o parte speriată de ce vedea în faţa ochilor.
_Mămăiţă dragă, dar ce ai pe faţă?Dumnezeule , aşa ceva nu am mai văzut de ani de zile.Păi şi stai aşa ,nu faci nimic?
_Mămăiţă-i mumă-ta! spuse printre dinţi vrăjitoarea.
_Poftim?
_Nu copilă dragă..(tuşeşte fals) cred că m-am înnecat.Dar ce frumoasă eşti copilă , ia de aici un măr roşu ca obrăjorii tăi rumeni şi spune-mi ce pot să fac în această problemă.

_Păi mămăiţă dragă ,există leac pentru …şi arătă cu degetul spre coşul imens de pe vârful nasului al vrăjitoarei.Am mereu Farmec în casă şi niciodată nu mă dezamăgeşte.
_Ce farmec copilă , eu mi-s bătrână …
_Nu mămăiţă , vorbesc de cosmetice Farmec. Păi unde ai trăit până acum? Problema dumitale are dezlegare. Uite aici, vino să îţi arăt sertarul meu magic cu minuni… Vezi? Uite am baton corector purificator, cremă sebo-reglatoare şi mai este aici în colţ cremă ultra-activă şi în sticluţa asta e fluid antiseptic purificator. Toate din gama „Gerovital Plant Stop Acnee” mămăiţă dragă. A fost special creată de mari genii pentru persoanele care au tenul cu imperfecţiuni şi garantat te scapă de acnee în doar patru săptămâni. Ei, ce zici mămăiţă? Te încumeţi la treaba asta? Vei avea o piele mult mai sănătoasă şi un chip luminos.. aşa ca al meu.
_Copilă dragă, te rog să mă ierţi. Am venit aici cu gânduri necurate, dar inocenţa ta şi ajutorul pe care mi-l oferi mi-a schimbat viaţa şi m-ai salvat de la un blestem teribil. Şi spui tu că merge?

_Cum să nu meargă, uită-te la mine.Cu o alimentaţie sănătoasă, măşti cu argilă şi cu igiena zilnică a tenului, garantat scapi de problemă. Simplu şi uşor, nu? Ăsta e şi farmecul problemei, iar ziua ţi-se pare mai frumoasă când ştii că ai un ajutor de nădejde…
Şi uite aşa a scăpat vrăjitoarea de blestem şi nici în ziua de azi nu a renunţat la sfaturile fetei. Gurile rele spun că cele două s-au împrietenit şi merg amândouă să-şi facă provizii cu produsele Farmec.
Oare aşa o fi?
                     *Poveste inspirată şi adaptată după Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...