Regina şi fiul grăjdarului…

Acest articol a fost creat special pentru proba numărul 17 ,în cadrul competiţiei SuperBlog 2013.
Sponsor: Coty Cosmetics Romania


Nimeni nu îndrăznea să o critice sau să-i întoarcă vorba. Impozantă,privirea fixă dar hotărâtă , Killer Queen este o regină rebelă şi nonconformistă. Numele ei era cunoscut peste mări şi ţări ,iar el provine de la faptul că regina avea o armă secretă cu care îşi domolea duşmanii dintr-o clipită. Ani de-a rândul regina şi-a condus regatul către prosperitate cu o mână de fier mai ceva decât un bărbat.
Oamenii de rând o iubeau , pentru că mereu găseau alinare la toate doleanţele lor. Fiecare îşi găsea dreptatea în vorbele înţelepte ale conducătoarei lor şi nici unul nu pleca din faţa ei fără împăcare.
De o frumuseţe rar întâlnită, regina a avut la picioarele ei mulţi pretendenţi la inima sa, dar nimeni nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor sale.
– PreaMărită Stăpână, te văd tristă.C e-ţi umbreşte fericirea ochilor?
-Ce ştii tu, Aguriţo. Ar trebui să-mi cunoşti sufletul. Doar tu eşti mâna mea dreaptă în tot ce fac pentru acest regat. Am sufletul pustiu şi tânjesc după  dragoste,  aşa ca în acele poveşti pe care mi-le spuneai când eram mică. Tu mă cunoşti atât de bine …de fapt nici nu mă mir. M-ai slujit credincioasă şi la vremuri bune, dar şi la cele rele timp de 16 ani. M-ai dat poveţe în cârmuirea întregului regat, iar înţelepciunea şi ajutorul tău m-au scos la liman din multe probleme.
– Stăpână, eşti frumoasă şi oricare din tinerii care ajung la palat şi-ar dori o soţie ca tine. Chiar nu există nimeni care să-ţi înmoaie inimioara?
– Toţi mă vor ,Aguriţo . Sunt conştientă de asta, dar m-am săturat de vorbe-n vânt şi fraze linguşitoare. Nu sunt atât de naivă să le cred şi nici atât de disperată încât să accept alături de mine orice vânător de avere.
– Ştiu că nu eşti disperată stăpână, dar mă doare sufletul să văd cum anii trec pe lângă tine. Mâine-poimâine mor şi nu vreau să închid ochii până nu văd că ai un suflet curat şi curajos lângă inima ta. Eu zic să dăm sfoară-n tot regatul că primeşti peţitori . Dar pentru a-ţi câştiga inima, vor trebui să treacă prin trei probe.
-Aguriţo , anii au trecut şi văd că îţi afectează din ce în ce mai mult imaginaţia. Păi tu crezi că eu am chef să-i văd cum se măcelăresc în faţa mea? Crezi că vărsarea de sânge mă impresionează? Mă rog, asta era ceva în tinereţe…
– Poate că acum nu , dar arma ta secretă stă în sceptul ce îl porţi. Puţinii care au ştiut de acest secret au trecut demult în lumea celor drepţi. Eu zic să pregătim probele pentru viitorii peţitori şi să vedem ce se va întâmpla.
– La ce te-ai gândit?
– La trei probe ,regina mea. Fructe de pădure ,Celosia şi Esenţă de praline.
– Glumeşti ,nu? Ne apucăm de gătit?

– Fiecare din ele alcătuiesc secretul tău ,ai uitat?Aşa că fiecare probă va avea ca premiu ce am spus mai devreme.Cel care le va avea pe toate , la final va trebui să-ţi spună ce reprezintă toate acestea la un loc.
– E cam greu ,nu crezi?
– Nu este greu deloc, regina mea frumoasă.Se vor bate-n săbii , lanţuri şi paloşe grele.Iar dacă cineva câştigă o probă va primi ca răsplată un element cheie din secretul tău.

–  Merg pe mâna ta ,Aguriţo. M-ai sfătuit mereu bine în toate problemele şi sper că acum să nu o dai în bară.
Şi astea fiind zise, sfătuitoarea reginei a purces să de-a sfoară-n ţară că preînalta şi înţeleapta regina îşi caută alesul inimii prin tot regatul. Timp de multe săptămâni s-au perindat pe la palat tot felul de cavaleri , fii de regi şi lorzi din toate colţurile lumii.Toţi vroiau să-şi câştige admiraţia din partea reginei, dar nici unul până acum nu a reuşit să treacă cu brio cele trei probe. Sătulă şi obosită , regina a vrut să se retragă. La un moment dat, avea 3 pretendenţi , câştigători la fiecare probă impusă. Ce să facă?Trebuia să existe doar unul cu cele 3 elemente cheie. Deodată, din mulţime apare un bărbat mai sărăcăcios îmbrăcat, fără armură strălucitoare şi cu glas puternic spuse:
– Cu permisiunea dumneavoastră regină, voi lupta eu pentru a vă câştiga inima.
Regina îl privi şi pentru o clipă a avut un deja-vu. Avea impresia că-l cunoştea de undeva.

– Eşti convins că poţi lupta cu fiecare dintre cei trei?
– Cu toţi trei deodată ,stăpână.Dacă e să mor , măcar ştiu că nu va fi degeaba.
Cu un gest de mirare şi impresionată de gestul curajos al omului de rând ,regina a dat din cap în semn de aprobare. Tânărul primi armură şi o sabie pentru a-şi începe bătălia către inima preafrumoase-i lui regine.

Şi lupta începu. Şi dă-i şi luptă ,urlete, oase trosnind, mulţimea-n extaz şi în final tânărul curajos ieşi învingător. Regina aşteaptă să vadă ce va urma în continuare. Tânărul îşi adună puterile şi cu cele trei elemente cheie se prezentă în faţa ei după o bucată de timp, cu o sticluţă-n mână exact ca sceptul ei.
Regina tresări uşor , toate emoţiile se vedeau pe chipul său şi cu glas autoritar îşi întrebă peţitorul:
– Unde-s cele trei elemente cheie?
Tânărul nu s-a pierdut cu firea şi se apropie respectuos de regină ,arătându-i sticluţa de un roşu roial .

– Aici ,stăpâna mea. Toate în această sticluţă. Cele trei elemente cheie formează secretul tău şi nu mulţi o ştiu.
– Cum ai ştiut? Cine eşti?
– Perry, fiul grăjdarului . Să mă ierţi stăpână, dar aroma şi parfumul tău le ştiu de mult timp. De câte ori nu ai cerut să-ţi fie adus roibul cel mai ales? Eu eram acela care-l aducea şi te ajuta să-l încaleci de fiecare dată…aşa am ajus să-ţi cunosc secretul şi nu m-am lăsat până nu am aflat care-i aroma care te înconjoară…
Roşie toată , regina îl recunoscu în sfârşit pe tânăr.Şi-a dat seama de unde i-se părea figura lui cunoscută şi pentru că era o femeie de cuvânt , în faţa mulţimii de la curte regina îl declară câştigător al luptei şi al inimii sale.
În scurt timp, la palat a avut loc o nuntă ca-n poveşti. Cu mult dans şi voie bună, cu urări de bine şi copii mulţi. Regina şi alesul ei Perry erau fericiţi pentru că şi-au unit sufletele, visele pentru vecie…
– Frumoasa mea regină, parfumul tău mă doboară , dar sufletul mi-e împlinit…zâmbind regina îl privi cu drag şi-l invită la dans.

În spatele mulţimii ,sfătuitoarea Aguriţa privea mulţumită.
Acum putea închide ochii ,ştiindu-şi regina fericită.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...