Copilul tău se joacă pe calculator?

Cu toţii ştim că jocurile copilăriei nu mai au acelaşi farmec în secolul care trăim. Tehnologia face ravagii, este mereu cu un pas înaintea noastră şi din câte observăm, jocurile copiilor noştri se petrec în faţa calculatorului sau a tabletei. Deseori, copiilor le plac jocurile destul de agresive şi nepotrivite pentru vârsta lor. Există jocuri care le consumă energia şi le modifică comportamentul, dar şi jocuri educative care le dezvoltă puterea de gândire şi imaginaţia.Mulţi părinţi sunt fericiţi când copilaşul lor stă cuminte la calculator, iar ei îşi văd liniştiţi de treburi. Este bine aşa? Acum depinde de vâsta copilului şi dacă părintele este conştient cât de periculos este să îţi laşi copilul ore-n şir în faţa calculatorului. Este recomandat ca un copil cu vârsta de până în 5 anişori să nu stea mai mult de 15 minute să se joace pe calculator.
Acest subiect este destul de controversat, dar părinţii trebuie să aibă un control asupra tipurilor de jocuri pe calculator şi-a timpului petrecut în faţa calculatorului. Nu o să dau sfaturi în această privinţă, fiecare părinte este liber să-şi educe copilaşul aşa cum doreşte, nu?Vorbeam la începutul acestui mic articol despre jocurile educative pentru copii şi sunt chiar curioasă voi la ce jocuri pe calculator lăsaţi copilaşii să petreacă câteva minuţele? 
GoKids.ro te îmbie să petreci un mod plăcut alături de copilaşul tău, iar pe site vei găsi o gamă variată de joculeţe potrivite pentru orice vârstă. 
Mie personal mi-au plăcut cele pentru fetiţe şi dacă pe vremea mea le găseam, cu siguranţă erau printre favoritele mele. Sunt atractive, le pun imaginaţia la contribuţie şi le dezvoltă gândirea. De exemplu, chiar dacă sunt la vârste fragede (2-4 anişori) pot să acceseze jocuri cu bebeluşi drăgălaşi unde pot învăţa să îngrijească bebeluşi, să-i îmbrace, să-i spele şi ce este mai important să se distreze.Pentru domnişoare în devenire, găsim jocuri cu prinţese fermecate. O lume magică unde fetiţele îşi dezvoltă creativitatea vestimentară şi nu numai. 
Voi ce jocuri alegeţi pentru copilaşii voştri şi cât timp le permiteţi să petreacă în faţa calculatorului?

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...