Are mama o fetiţă gospodină foc…

Ştim foarte bine că internetul este plin de jocuri online unde este promovată violenţa şi de cele mai multe ori, ceea ce văd în astfel de jocuri este imediat „incercat” în viaţa reală. Copii devin agresivi, irascibili cu cei din jurul lor şi nu îşi dau seama de consecinţele unui comportament copiat 100% din mediul online. De vină suntem noi părinţii, nu? Noi suntem principalii vinovaţi pentru că nu suntem atenţi cu ce şi cu cine îşi petrec timpul liber copii noştri, mai ales când îi lăsăm ore întregi la calculator. Fie că este băieţel sau fetiţă, curiozitatea fiecăruia este în creştere mai ales la vârstele fragede. Băieţeilor în general le plac jocurile cu maşinuţe, iar fetiţele adoră joculeţele în care îşi pot dezvolta talentele de fashion-istă sau în arta gastronomică. 
Că tot ne-am lovit de gastronimie, de câte ori nu aţi fi dorit să o ajutaţi pe mama în bucătărie atunci când eraţi mici? Îmi aduc aminte cu drag de perioada copilăriei, de sărbătorile de iarnă când o ajutam pe mama la prepararea cozonacului sau la ornat de fursecuri. Copii tăi sunt pasionaţi de gătit? Vor să-şi dezvolte abilităţile de cofetar? De ce să nu-i ajutăm să-şi descopere noi talente, iar în acest fel,  noi ca părinţi  suntem mulţumiţi de faptul că cei mici nu pierd timpul aiurea pe internet. Nepoata mea Bianca este înnebunită să se învârtă prin bucătărie atunci când am de lucru şi mereu îmi cere câte ceva de făcut. Pentru un copilaş cu vârsta de 4 anişori consider că este un pic periculos să stea printre oale fierbinţi, aşa că am căutat să-i ocup timpul cu ceva util, creativ şi deosebit de plăcut. Pentru că este o mare iubitoare de dulciuri, am căutat jocuri de gătit tort în varianta online. Îşi poate testa îndemânarea prin decorarea unui tort sau poate învăţa să creeze prăjiturele delicioase sau fursecuri cu ciocolată.
Copilaşii sunt învăţaţi cum să prepare un desert de la primii paşi până la finalul reţetei, iar pentru cei care doresc să devină adevăraţi masterchefi pot învăţa să gătească preparate pentru vegetarieni, salate şi deserturi diversificate. Regulile acestor joculeţe sunt foarte simple de utilizat pentru cei mici, vor avea la dispoziţie ustensile, o serie de ingrediente şi bineînţeles, instrucţiuni clare pentru reţetele delicioase care vor fi încercate de micuţii cofetari sau bucătari în devenire. Sunt sigură că orice copilaş va îndrăgi aceste joculeţe online iar tu ca părinte ai datoria să îi arăţi ce este benefic şi potrivit pentru vârsta lui. Aceste joculeţe contribuie la  dezvoltarea armonioasă a micuţului, îi dezvoltă imaginaţia şi creativitatea. 
Orice fetiţă visează la ziua în care va deveni mireasă, iar un joc de gătit tort este o alegere potrivită pentru a-şi exersa talentul şi imaginaţia în decorarea unui tort de nuntă. Eu m-am jucat puţin…bine, recunosc că m-a luat valul şi timp de o oră am avut senzaţia că sunt aruncată în minunata copilărie când îmi doream să fac prăjiturele în bucătărie, alături de mama mea. Sunt curioasă să ştiu ce părere aveţi despre aceste jocuri online pentru copii şi care este opinia voastră vizavi de tematica oferită. Credeţi că sunt de ajutor în dezvoltarea copilaşilor? 

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...