Constanţa în straie de sărbătoare…

sursa foto : https://www.facebook.com/RaduNiculescuPhotography?fref=ts
O zi plină de frumuseţe, veselie pe chipurile oamenilor, culori, tradiţii în veşminte frumos lucrate manual. Aşa pot descrie în câteva cuvinte „Sărbătoarea Universală a Iei” organizată de frumoasa Simona Moon. Constanţa a îmbracat straie de sărbătoare datorită implicării Simonei în acest proiect minunat, şi aş dori să îi mulţumesc frumos pentru invitaţie şi pentru micul ajutor oferit. Simona a fost foarte drăguţă şi pentru că eram în criză de timp mi-a oferit cu împrumut o ie foarte frumoasă cu motive de culoare albastră. 
sursa foto : http://ro-urbnstyle.blogspot.ro/
Simona a purtat o ie creată de ea personal, cu motive dobrogene. Am fost profund impresionată că într-un timp destul de scurt a reuşit să creeze această minunăţie şi pentru sunt ambiţioasă din fire, promit că la următoare întâlnire din anul următor, voi veni îmbrăcată cu o ie cusută de mânuţele mele. Cu mic cu mare, cei care se aflau în piaţa Ovidiu au avut ce admira. Doamnele şi domnişoarele de la „Sezătoarea Constanţa” şi-au expus minunatele creaţii în văzul tuturor şi sincer vă spun, sunt de admirat. 
Bentiţe, semne de carte, mici suveniruri, foarte multe modele de ie tradiţională românească, coroniţe de flori şi multă lume curioasă de minunile ce ies din două mâini dibace. Am admirat lumea din jurul meu şi am fost încântată să văd lumea curioasă de tainele tradiţiilor româneşti. Am ajuns la acest eveniment împreună cu veche cititoare a blogului meu, care între timp a devenit şi o bună prietenă, Mitu Cătălina. M-am revăzut cu Maria Urban căreia îi mulţumesc pentru minunatele poze şi pentru cele câteva clipe în care am stat de vorbă. Ca de obicei, timpul ne este duşman dar sper că la următoarea întâlnire să ne luam revanşa.
Cea mai mică purtătoare de ie din Piaţa Ovidiu a fost o copiliţă minunată în vârstă de numai 1 anişor, pe nume Sonia. Nu-i aşa că e frumuşică foc? 
Două costume tradiţional româneşti de pe meleagurile Argeşului. Cele două doamne arătau deosebit de frumos, nu am îndrăznit să le întreb dar cred că erau surori. 
Mi-am făcut şi eu câteva poze pentru eternitate, nu am fost o sânziană tare originală dar staţi liniştiţi… la anul îmi iau revanşa. Nu am stat până la finalul evenimentului, dar a fost suficient să îmi doresc mai multă implicare din partea mea cel puţin în cadrul acestui proiect. Mulţumesc, Simona pentru invitaţia ta şi îţi doresc mult succes în toate proiectele pe care le realizezi! 

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...