Atunci când eşti la marginea prăpastiei…

http://www.splitshire.com/on-the-edge/
Ce faci atunci când simţi că nu mai poţi? Deseori clachezi, cel puţin aşa am văzut în majoritatea cazurilor. În cazurile mai fericite pui piciorul în prag, tragi aer în piep şi începi să îţi analizezi situaţia, să-ţi faci lista cu lucrurile pozitive şi negative, apoi iei o hotărâre. De cele mai multe ori te împiedici de propria teamă, de proprii demoni şi dai înapoi. Te complaci în situaţii neplăcute pentru liniştea şi psihicul tău şi zaci într-o baltă de suferinţă fără să-ţi pese de persoana ta… fără planuri de viitor, fără mulţumire sufletească. Îţi pierzi identitatea, furia şi neputinţa îţi macină sufletul, iar ceea ce ai fost odată e doar o amintire.
Atunci când eşti la marginea prăpastiei te simţi singur, crezi că eşti unica persoană din tot universul care suferă ca un câine şi chiar dacă în acele momente îţi doreşti ca cineva să-ţi ofere protecţie şi afecţiunea de care ai nevoie… te îndepărtezi de oameni. Te marginalizezi, te simţi vinovat chiar dacă nu eşti. Nu cauţi soluţii la problemele tale (chiar dacă ele se află sub nasul tău) şi spre siderarea unora, te transformi într-o persoană care nu va fi dorită în mijlocul societăţii. Ce faci atunci când eşti la marginea prăpastiei? Te arunci? Aşa pur şi simplu? Fără să lupţi pentru fericirea şi liniştea ta? Niciodată să nu spui : Niciodată!  Întotdeauna luptă pentru tine şi încearcă să apreciezi că eşti sănătos şi că te poţi bucura de frumuseţea din jurul tău. Alţii nu sunt atât de norocoşi, crede-mă… 
Frumuseţea şi bucuriile vieţii le poţi descoperi la orice vârstă. Cineva se va găsi să-ţi aline suferinţa şi să îţi arate, să te înveţe cum este să iubeşti din nou. Trebuie doar să crezi în forţele tale şi să îndrăzneşti să visezi. 

23 Comments

  1. E important sa nu ne bazam pe nimeni. Sa ne cunoastem foarte bine si sa nu ne lasam sa picam. In cazul unor probleme, trebuie sa ne acord suficient timp pentru a plange, pentru a regreta, pentru a analiza si a intelege, si a trece la pasul urmator doar cand suntem pregatiti.

  2. Daca esti pe marginea prapastiei, cred ca este important sa ceri ajutor. Nu e o rusine sa recunosti ca ai nevoie de cineva, rationezi tu singur ce ai nevoie si cum scapi, dar totusi ai nevoie de un sprijin, macar cu vorba daca nu cu fapta.

  3. Daca esti la marginea prapastiei e bine sa nu te uiti in jos ci in sus, sa nu te uiti in prezent ci in viitor si sa cauti solutii.

  4. Eu cred ca e important sa constientizezi la timp ca te apropii sau intri intr-o situatie dificila si sa cauti solutii. Tatal meu are o vorba: „fii omul solutie, nu omul problema”, adica incearca sa gasesti o rezolvare pentru ce se intrevede, si totodata sa iei lucrurile cu calm, sa gestionezi situatia si sa nu te panichezi.

  5. Am avut si eu doua episoade mari la viata mea de depresie, insa rugaciunea m-a ajutat mult! Asa este.. mereu trebuie sa ne gandim ca ceea ce noi avem, altii nici nu viseaza.. fie ca este vorba de sanatate, familie, bani, job, prieteni, etc.

  6. Un material motivational bine venit acum la inceput de saptamana cand problemele par de nerezolvat. Merci.

  7. cand esti la marginea prapastiei, te intorci usor si virezi pe alt drum! am fost de multe ori dar de fiecare data m-am redresat!

  8. Cu siguranta este cineva care sa-ti aline suferinta, cineva care te indrageste si iti este alaturi si la bine la rau , dar asta nu inseamna ca trebuie sa te arunci in prapastie indiferent de problema. Fiecare problema se rezolva prin comunicare.

  9. urat mi-e cand stai sa te plafonezi si te complaci intr-o situatie degeaba… uite, eu am avut curajul sa tai raul de la radacina. mi-e greu, dar zic ca orice invat are si dezvat

  10. Hei, ce-i cu gandurile astea? Lasa-le deoparte, viata e frumoasa, cel putin uneori. 🙂 Da, clachezi sau nu. Noi oamenii suntem o specie dubioasa in general. Animalele sunt fericite daca au mancare, apa si pe cineva care sa le mangaie, noi insa… nu. Vrem multe, de obicei chestii materiale care oricum nu conteaza. Abia cand pierdem de exemplu o parte din sanatate realizam ce prosti am fost. Nu mai vorbesc de chestii ce tin de… sentimente.

    • Stiu ca viata e frumoasa, indiferent de ceea ce se intampla! Gandurile vin si trec. Tematica articolului in schimb e una generala si nu este vorba de mine.

  11. Mai, ce-i cu tine? Cand ai un necaz, capul sus si mergi inainte. Cand esti pe marginea prapastiei, stanga imprejur si fugi catmai departe de margine. 😀

    • Linisteste-te! Multumesc de sustinere, dar vorbeam la modul general. Probabil si mediul in care lucrez are un mic aport asupra emotiilor etc etc.

  12. Cred ca toti am avut in viata momente mai dificile cand ne-a cuprins deznadejdea. Important este sa ne gandim ce vrem sa facem mai departe: ne traim viata (care este unica), sau petrecem restul zilelor in intuneric? 🙂

  13. Se spune că fiecare poartă o cruce grea, dar nu imposibila. Dumnezeu nu iti da mai mult decat poti duce. Cred ca fiecare sfarsit e de fapt un nou inceput, iar in cazul de fata, merginea prapastiei e inceputul a ceva profund 😉

  14. Pentru ca am vazut ca nu e vorba de tine, m-am linistit! Este important sa ai capul limpede, sa faci doi pasi inapoi de pe marginea prapastiei si sa mergi mai departe pe ce drum alegi tu. Este imposibil ca in viata sa nu te lovesti macar o data de astfel de probleme, trebuie sa analizezi situatia cu mult calm. Solutiile vin de unde nici nu te astepti uneori!

  15. Nota 10 pentru gandire , am sa ii arat articolul tau unei prietene care se afla intr o situatie mai aiurea , poate in sfarsit o sa inteleaga ca nu sunt singura care crede asa.
    #viataesuperba

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...