Cu păr… la judecată

Hair X Files dosar nr 743567
Reclamant: Total Pro Beaty
Inculpată: Aguritza FineLegs aka subsemnata
Martori: echipa de marketing SuperBlog
Avocatul inculpatei: Georgescu Cârlionţ… 20 de ani de activitate în domeniul justiţiei, divorţat, chelie strălucitoare (nu aveai unde să pici ceara… pustiu, sărăcie lucie… jur)
Judecător: BigHair OnTheArms Popescu
În ziua anchetei, forfotă mare. Maldăre de dosare, fiţuici.
– All riseeeeee! Zbiară un gardian şi imediat îşi face apariţia domnul judecător. Avocaţii se apropie, şoptesc câte ceva judecătorului. Dumnealui îmi aruncă o privire tăioasă, clatină din cap în semn de nemulţumire şi le face semn avocaţilor să se retragă.
– Domnişoară Aguritza FineLegs… cunoaşteţi motivele care te-au adus în faţa instanţei?
– Mă scuzaţi, doamnă… doamna FineLegs, de vreo 20 de ani chiar.
– Interesant… chiar aşa, doamnă FineLegs? Nu s-ar zice… mă bufneşte râsul! FineLegs… pfff! Şi iar îmi aruncă o privire tăioasă, măsurându-mă din cap până-n picioare… şi se opri la picioare.
Încremenesc, mă sufoc, vreau să fug.
– Dumneata ai auzit vreodată de epilare cu ceară, kituri pentru epilat sau măcar cunoşti câteva produse de epilare cu ceară?
– Nu vă înţeleg, domnule judecător… ştiţi, eu nu sunt de aici. M-am născut în…
– Doamnă Aguritza! Mă sfidaţi? Nu vă bateţi joc de mine şi nici de timpul stimatului juriu. Reclamantul aici de faţă şi anume Total Pro Beauty ne-a adus la cunoştiţă câteva din infracţiunile săvârşite de dumneavoastră. Păi, stimată doamnă… asemenea atrocităţi nu le voi permite niciodată în judeţul Constanţa. Cum e posibil să umblii prin oraş cu ditamai mătura la subraţ? Să nu mai pomenim de mustăcioara ce vi se fâlfâie la fiecare adiere de vânt, de lianele ce apar prin ciorapi… nici nu vreau să mă gândesc ce găsim prin alte locuri demult uitate de „civilizaţie”. Este inadmisibil ca în secolul 21 să nu vă pese de imaginea dumneavoastră, doamnă!
Tac mâlc. Ce pot să spun? Sunt vinovată! Adevărul este că nici nu am dat importanţă. De unde să ştiu că ăştia vor da o lege atât de aspră? De unde să ştiu că NU ai voie să ieşi din casă cu „mărarul” pe tine? Ce spunea dumnealui? Ceară? Cred că am pe acasă nişte lumânări… alea de la cununie or fi bune? Dacă stau să mă gândesc bine, odată am încercat să scap de „pădurea adormită”. Coşmar, nu alta! M-am luat după ţăţica Maricica, îmi spuse ea că „jilete” face pielea fină ca de bebeluş. M-am luat după capul ăleia şi acum am pielea unui porcuşor spinos. Altădată, pentru o piele senzuală am încercat nişte zahăr… brun că ăla nu are E-uri. M-am simţit ca o acadea multicoloră. Arătam aşa de dulce… roşie ca focul, cu arsuri de gradul doi şi tot am omis câteva locuri împădurite. Aşa îmi trebuie! Ce fac acum… pe unde scot cămaşa?
– Inculpat! Visezi? Am vorbit cu avocatul dumneavoastră, în special cu cel al acuzării şi ne-am gândit să vă prezentăm o impresionantă ofertă de produse epilare cu ceară. Total Pro Beaty doreşte să vă aducă la cunoştinţă că în următoarele şase ore sunteţi obligată… prin legea 345, art 567 aliniatul b, să participaţi la cizelarea „comportamentului dumneavoastră odios faţă de cinstită civilizaţie. Pentru bunul mers al lucrurilor, martorii aici de faţă şi anume întreaga echipă SuperBlog va urmări atent fiecare detaliu. TPB, vă rog… aveţi onoarea.
*****
Au trecut patru ore. Am ameţit de cap, martorii SuperBlog nu m-au scăpat din ochi. Total Pro Beauty a pus „cărţile” pe masă, artileria grea. Mi-au băgat în cap o mulţime de informaţii, m-au obligat să-mi dau ciorapii jos să analizeze „jungla”. Experţii Total Pro Beauty m-au întrebat dacă am folosit vreodată un kit de epilat cu ceară… am vrut să le spun de lumânările de cununie, dar mi-am dat seama că „neştiinţa” mea mă va costa foarte scump. M-am hotărât să-i ascult cu interes şi să încerc soluţiile oferite de ei… dar tot nu m-am putut abţine şi i-am întrebat :
– Ştiţi… odată am tuns zona afectată, am încercat în scări şi apoi pierdut pe margine. Apoi am zis să smulg cu penseta cea mai rămas… hurts like hell! Întrebare… epilarea cu ceară, doare?
Erau sideraţi. Cred că „prostia” mea i-a lovit în moalele capului. Mai bine nu mai zic nimic. Îmi bag minţile-n cap şi mă apuc să folosesc un kit epilat cu ceară Free Mix. E cu de toate : încălzitor de cartuş cu ceară, un set de hârtie de epilat, 4 cartuşe cu ceară de unică folosinţă cu : Miere, Aloe Vera, Azulena şi Titaniu. 
Cred că încep cartuşul cu Aloe Vera. Am înţeles că este cel mai indicat, mai ales pentru persoanele cu pielea sensibilă… aşa ca mine. Voi l-aţi încercat? Nu îmi spuneţi? Am înţeles… face parte din training? Bine, bine! Hai că vă las, mai sunt 40 de minute din programul de „cizelare” la care am fost obligată să particip. Avem şi noi o pauză de-o cafea pe aici? Fac cinste…nu? Ok… 
PS: Hair X Files dosarul cu nr 743567  este încă deschis. Voi fi chemată lunar la „control” până când vor considera că sunt aptă pentru a scoate nasul în lume. 
Acest articol participă la proba nr 4 din cadrul competiţiei SuperBlog 2015. 

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...