Fortron – O „inimă” de calitate…

Actul 1.
Decor minimalistic, lipsit de accesorii luxuriene (lipsă buget din 2009) : O cascasă PC cam şubredă
În rolurile principale : Familia Componente Pc al XV-lea feat Sursă FPS – Fortron 
Linişte. Un zumzet, poate două. Întuneric beznă. Ceva ghemotoace de praf se zbenguie de colo colo. Locul e strâmt, dar înăuntru îşi duc „traiul” o mulţime de „vieţuitoare” inteligente. Fiecare cu treaba lui, cu responsabilităţi şi obligaţii. Din când în când, atmosfera devine agitată. Cineva înjură şi în acelaşi timp, decorul se cam clatină. Cineva e nervos, deschide „decorul” şi îşi plimbă mâinile agresiv printre „locuitori”. Familia Componente Pc al XV-lea sunt speriate şi destul de îngrijorate… cineva spunea că vor fi „evacuate”. 
Actul 2.
Zarvă, isterie, ţipete, o întreagă nebunie. Zici că e sfârşitul lumii, toată lumea urlă unul la celălalt şi nimeni nu înţelege nimic. 
– Alooo, zbiară Placa De Bază. Ce e cu zarva asta, fraţilor? Nu mă pot concentra, terminaţi cu gălăgia că vă tai de la „desert”. Într-un colţ, Placa Video suspină. 
– Of, mai taci! Te-ai ramolit, uncheşule. Tu nu vezi că Cineva ne sabotează? Şi-apoi ce te bagi, frate? Te crezi important? spuse Placa Video ţanţoşă către Placa de Bază. Bosumflat că e luat la rost, îşi dădu ochii  circuitele peste cap a lehamite.
– Stimabilă domnişoară, ţin să vă reamintesc că fără mine comunicarea în această familie ar fi dezastruoasă. Fără MINE sunteţi morţi, uitaţi de omenire şi să fim serioşi… nu v-aţi descurca în această „lume” fără prezenţa mea. Şi de ce nu recunoaşteţi, fără mine…
– Ştii ceva, uncheşule… mă plictiseşti! Procesorul este în culmea nervilor, la un pas să-i pocnească o „venă” în cap. Uncheşule, stai în banca ta că nu ştii ce vorbeşti. Eu sunt cel mai important din această familie. Dacă stăm bine şi ne gândim, eu sunt cel care face „calcule” precise şi exacte pentru toată lumea. 
– Şi noi nu suntem? ţipă în cor vreo două memorii… cu glas de copiii. 
– Ia uite şi la astea două… măi, copii! Nu aveţi treabă? 
– Nuuuu! spuse cele două. Voi vă certaţi pe nimicuri, nu vedeţi că Sursa suferă? Săraca nu scoate un sunet… e în depresie şi cearta voastră pentru „supremaţie” nu o ajută cu nimic. 
– Sursa? Da de ce este în depresie, dragă? Să chemăm un psiholog, poate o ajută…
– Ce psiholog, uncheşule? Mai ai tupeu să ridici tonul? Ia gandeşte-te dumneata un pic, Sursa e mai importantă decât noi toţi la un loc. Ea este inima „familiei”, cea care oferă durabilitate şi fiabilitate tuturor. Fără ea… chiar suntem morţi. 

Actul 3.
Familia oftează. Toată lumea este disperată. De „afară” se aud voci. Cineva caută de zor o soluţie. Un mouse  jucăuş este martor la „salvarea” sistemului.  Click aici, click dincolo şi încă un click dincoace. Este emoţionat, dar vesel nevoie mare. Tastatura „vorbeşte” cu un producător de surse. Dumnealui foarte gentil îi arată cu profesionalism categoria „oferte componente” şi oferă sfaturi. Familia Componente Pc al XV lea este în extaz. În curând vor face cunoştinţă cu cineva mai performant decât toţi. Cineva care-i va domoli. Toţi se înclină în faţa „vedetei”. O sursă Fortron performantă îi zâmbeşte. E din neam mare. Rudă directă cu magazinul MarketOnline.ro
Actul 4. 
În curs de anulare… cei din rolurile principale au luat pauza de „cafea”. Sursa FPS – Fortron e vizibil emoţionată… de 20 de minute oferă autografe. Ce înseamnă să ai succes, domnule! 
Acest articol participa la proba nr 14 din cadrul competiţiei SuperBlog 2015! 

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...