Salvată de Rohnson Aqua…

Primăvară, rouă şi soare
Iar pe-un deal printre mioare
Printre flori din poieniţă,
Se zăreşte-o Aguritză.
O fătucă năzdrăvană,
Uşurică ca o pană
Ce de-un ceas are un spor
Bătând… un sărman covor.
Plin de praf, păr de animale
Scame-n cantităţi industriale.
De vreo două zile-ncoace
Curăţenie tot face.
Se speteşte, oboseşte
Aguritza cu pistrui,
Se enervează şi îşi doreşte
Mătura s-o pună-n cui…
Jur că nu mai pot! M-am saturat! În fiecare primăvară fac acelaşi lucru: curăţenie generală, scoate/trage de covoare, praf cât cuprinde (nici nu îmi imaginam că poate să existe atâta praf în câtiva metri pătraţi de locuinţă), nervi, oboseală. Când vreau să scap mai repede pun în funcţiune bătrânul aspirator (răguşit, vai mama lui), apoi apă cu detergent în lighean şi dă-i de freacă covorul până mă apucă strechea. Multă muncă, credeţi-mă! Şi colac peste pupăză, bătrânul aspirator a crezut de cuviinţă că şi-a făcut treaba atâţia ani de zile şi fără preaviz, „a intins” copita lăsând în urma lui 2-3 pocnituri, zece scântei, un nor de praf mai ceva ca în Sahara şi treaba neterminată, bineînţeles. 
Am clacat. Cu ochii în lacrimi mă rezem de marginea fotoliului şi mă cufund în disperare. Încet mă las dusă de val şi adorm încercând să găsesc o rezolvare la problemă…
– Ce faci, cucoană? Dormi? Frumos din partea ta! Casa nemăturată, musafiri aşteaptă…
– Ce? Cine e? Cine vorbeşte?
– Eu! Conştiinţa ta, Aguritzo. Sau una din personalităţile tale, cum îţi place ţie să spui la lume. Mă îngropi în ruşine când vorbeşti despre noi de parcă am fi oile negre. Nu ţi-ar fi ruşine la obraz, eşti ditamai femeia! În fiecare an faci acelaşi lucru şi tot nu te înveţi minte. Aşa îţi trebuie dacă eşti zgârcită!
– Zgârcită eu? Cum îţi permiţi…
– Şşşşşt! Da! Eşti zgârcită, femeie! Preferi să mori în transpiraţie, decât să cauţi o soluţie pentru a-ţi face munca mai uşoară. Eu înţeleg că vrei să ai casa lună, farmacie… dar, nici cum faci tu. Cât timp îţi ia să freci covorul ăla, în genunchi, cu ochii ieşiţi din orbite şi mâinile făcute praf de la detergent?
– Păi… ce să zic. Destul de mult timp. Nu am stat să calculez şi-apoi, de ce mă iei tu la rost?
– Pentru că eu cunosc soluţia. Eu prefer să înjumătăţesc timpul alocat curăţeniei şi să mă bucur de frumuseţea naturii, să cânt, să-mi fac unghiile… de ce, nu?
– Şi eu vreau să am timp pentru manichiură, shopping…
– Normal că vrei, dar nu faci nimic pentru a te ajuta! Ca să nu mai lungim vorba, priveşte-n faţa ta. Ţi-l prezint pe Rohnson Aqua. Viteaz, puternic şi îţi spun sigur că nu te va lasă la greu. Este de rang înalt, magazinul MarketOnline.ro îi este „rudă” şi îţi poate garanta succesul acestei tehnologii.


– Rohnson? Nu am nevoie de un bărbat în viaţa mea pentru a face curăţenie generală, zăludo! Şi te mai miri că vorbesc lumii de tine… numai prostii ai în cap.
– Blondo, nu este vorba de un bărbat! Aici este vorba despre Rohnson Aquatech R144, un aspirator profesional multifuncţional, deosebit faţă de predecesorii săi prin tehnologia inovatoare de filtrare prin apă. Extraordinar şi ideal pentru persoanele sensibile care suferă de astm sau alergii, Rohnson deţine un filtru HEPA ce reţine 99,99% din particulele mai mari de 0,3 microni. Absolut tot praful şi murdăria se duc în recipientul de colectare, iar în procesul de golire nu te vei confrunta cu pericolul de a inhala particulele dăunătoare sănătăţii tale. Cel mai igienic aspirator, cel mai puternic, consum de energie de 1550 W dar are cea mai stabilă putere de extracţie a particulelor faţă de celelalte aspiratoare sau un exemplu mai concret… moşneagul ce tocmai şi-a dat duhul acum câteva momente.
– Sărmanul… a inhalat o grămadă de tâmpenii cu el şi nu a mai rezistat. Din ce-mi spui tu, există o mulţime de avantaje  având un Rohnson în casă. M-ar fi scutit de multe bătăi de cap.
– Exact, Aguritzo! Rohnson Aquatech poate fi utilizat în întreţinerea regulată a casei, nu numai atunci când faci curăţenie generală. Este economic, deci nu ai nevoie să cumperi consumabile şi în primul rând, igienic şi ecologic pentru că nu intri în contact cu praful. Printre alte caracteristici importante pot enumera : filtru HEPA lavabil, recipient încăpător de 15 l, funcţie de suflare, mâner ergonomic plus 5 perii de curăţare pentru aspirare umedă, aspirare uscată, perie în formă de T, perie rotundă şi un dispozitiv de colţuri. Poţi aspira şi „vizitorii” cu 6 picioare fără nici o problemă.
– Îl vreau! Cum pot face rost de el? 
– Îngroapă „securea trecutului”, văd că tot te smiorcăi după bătrânel… deschide ochii, ia tableta şi caută aspiratoare profesionale de la MarketOnline.ro. Vezi că au transportul gratuit, deschiderea coletului la livrare şi dacă nu eşti mulţumită, poţi returna produsul în termen de 30 de zile. Ahh şi să nu uit… livrarea se face în 24 de ore. Aşa că draga mea, grăbeşte-te. Peste două zile vine soacră-ta în vizită şi ştii că-i alergică la toate cele…
– Vine soacra mea? De unde ştii? Nu are cum, ea este departe la câţiva kilometri şi…


Pe fundal un târâit de telefon. Şi insistă… insistă. Nu răspunde nimeni la el? Deschid ochii leneşi şi mă târâi spre bâzâitoare…

– Aloo, mămică sunteţi acasă? Iote mi s-a făcut dor de voi şi mă gândeam să vă fac o vizită.


Aguritzo, pune mâna şi fă-ţi un bine. Adu primăvara în casa ta cu Rohnson şi toată lumea va fi mulţumită… nici soacra ta nu va avea motive să te cicălească în căutarea prafului prin locuri numai de ea ştiute inventate.

Foaie verde de urzică
Vine soacra mea-n vizită. 
Foaie verde de spanac
Iute Rohnson eu mi-am luat.
Ajutor de primăvară
Să am munca mai uşoară.
Tehnologie inovatoare
Pentru o casă primitoare…
Acest articol a fost scris pentru proba nr 1 din competiţia Spring SuperBlog 2016.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...