Găzduire Web – Cu paşi mărunţi către profesionalism şi performanţă…

 

Sunt blogger de 4 ani de zile, dragii mei. Am început stângaci cu teamă că cineva/oricine ar putea să şteargă cu mine pe jos. S-a întâmplat de câteva ori dar nu am renunţat să scriu, să-mi perfecţionez stilul şi să atrag aprecierile celor ce mă citesc. Ei, cititorii care mă urmăresc din umbră de atâţia ani m-au făcut ceea ce sunt acum. De multe ori m-am lovit de întrebarea:
” De ce nu treci la următoarea etapă? Ai domeniu? Ai face minuni cu blogul tău…”
Chiar astăzi un colaborator mai vechi al blogului m-a întrebat a nu ştiu câta oară acelaşi lucru. De multe ori am pierdut colaborări pe termen lung tot din această cauză… blogul se află pe o pltformă gratuită şi oricât aş scrie de bine, tot nu este suficient. Trebuie să dau dovadă de profesionalism 100% chiar dacă nu sunt o companie multinaţională sau proprietarul unor afaceri cu multe zerouri în coadă. Chiar dacă articolele mele furnizează informaţii utile cititorilor, potenţialii colaboratori caută mereu profesionişti care să-i ajute să răspândească informaţii despre serviciile oferite etc etc. Strategiile publicitare din presa scrisă se fac în majoritatea timpului cu ajutorul bloggerilor, mai ales cu cei care au deja domeniu şi profită de performaţele unui pachet de găzduire web. De fiecare dată când mă hotăram să trec la pasul următor mă apuca teama. Dacă pierd munca mea? Dacă greşesc cu transferul tuturor articolelor, dacă… mii de întrebări şi chiar dacă prietenii mei din blogosferă încercau să-mi explice „paşii către succes”, mintea mea refuza de proceseze datele. Am încercat să mă documentez cât mai bine despre ce înseamnă un domeniu şi despre găduirea web. Citind şi recitind de zeci de ori parcă nu mi se mai pare totul atât de greu. Toate datele şi cuvintele alea „grele” mi se par un film de SF, ceva imposibil de înţeles şi realizat. E ca şi cum i-aş cere soţului să nască un copil…deci, imposibilul! Din nou, fac doi paşi în spate şi bat în retragere. O să mai treacă 2 sau poate 3 ani până mă hotărăsc…aş fi vrut eu să mai trag mâţa de coadă, noroc cu prietenii care mi-au dat vreo două perechi de palme virtuale şi m-au trezit la realitate cât de cât.
Şi ghici ce? Gata! Sunt hotărâtă 100%! Cum deja am domeniu, am găsit un pachet de găzduire ieftin. Exact ce îmi trebuie şi nici nu mă sărăceşte la buzunar.
Pachetul ales îmi oferă configurare, transfer şi consultanţă gratuit, CPanel, instrumente SEO Attracta, trafic de calitate, antivirus, antispam, performanţă maximă, backup zilnic şi multe alte beneficii. Că tot mă plângeam că-mi stric „munca de-o viaţă”, astrele ţin cu mine şi m-au scos în cale soluţia salvatoare. Ce ziceţi, sunteţi pregătiţi să o vedeţi pe Aguriza în „haine noi”?

11 Comments

  1. Excelente informatii, gazduirea pe un site performant e un pas sigur spre un blog cu imagine profi.

  2. Felicitari, Maria! Acum începe o alta era! Sper, doar, ca fanii blogului sa aiba rabdare pâna va fi totul perfect si functional! Daca, din experienta acumulata de mine pe tot parcursul modificarilor suferite de blogul meu, te va ajuta ceva, ma ofer cu draga inima! Mult noroc si sa ne citim mai des si mai bine pe „domenii”!

    • Multumesc, Daniela. Ai dreptate, va dura un pic pana ce totul va arata excelent si functional. Succes si tie, draga mea!

  3. Felicitari Agu! Si eu m-am mutat in casuta noua si e mult mai bine. Trecerea e grea de la Blogspot la wp, in rest pot spune ca e mai bine pe domeniu din toate punctele de vedere. Eu sunt multumita de alegerea facuta. Am cautat mult pana am gasit o tema aproape de gustul meu, dar imi place ce a iesit. Pe viitor poate gasesc ceva mai interesant!

  4. Felicitari!In primul rand pt ca nu ai renuntat,chiar daca unii”au sters pe jos” cu tine si in al doilea rand pt acest pas important.Mult succes in continuare!

  5. Felicitari, nasa! Profesionalismul, daruirea si bucuria cu ajutorul carora reusesti sa scrii se va vedea mult mai puternic si va avea in impact ridicat asupra cititorilor. Felicitari pentru pasul facut si mult, mult spor in continuare! <3

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...