Olla – Zâmbet în sufletul de mamă…

 

56ae1a4a04028

Tu când ai zâmbit ultima dată fără motiv? Când te-au trecut fiorii unor amintiri ce stau întipărite-n sufletul tău pentru o eternitate? Ca oricărei femei, ne plac surprizele. Fără să vrem, impactul emoţional pe care îl are „surpriza” ne face să radiem de fericire şi zâmbim. Zâmbim copilăreşte asemenea unui ţânc de 5 ani care şi-a primit mingea de fotbal demult visată. Zâmbim când primim un bileţel de dragoste, zâmbim sfios la primul sărut sau primul „Te iubesc”. Zâmbim chiar şi atunci când trec anii pe lângă noi, dar ce frumoase sunt amintirile care rămân în mintea noastră…

Îmi place să fac surprize. Nu simt nevoia să aştept un moment prielnic şi nici nu aştept o scuză banală pentru a însenina chipul cuiva. Cel mai drăgăstos mod de a o face este atunci când ofer flori. Poate fi banal pentru unii, dar credeţi-mă… a dărui flori este o adevărată artă. Mesajul din spatele florilor  impresionează de la primul impact vizual şi întotdeauna am admirat creativitatea celor ce dau „viaţă” frumoaselor aranjamente florale. Florile vorbesc dincolo de cuvinte şi prin fragilitatea lor ne putem arăta mulţumirea, afecţiunea, consideraţia.

14671162_791448057654017_5897033577392113561_n

Un gest de apreciere sau un gând de dragoste îl poţi arăta prin oferirea unui buchet de flori. Elementul surpriză este foarte special dacă nu este trimis din obligaţie, ci pur şi simplu într-o zi banală. Aţi urmărit vreodată reacţia unei femei atunci când primeşte flori? Atunci când se aştepta mai puţin? Prima reacţie este de uimire, apoi pur şi simplu chipul i se luminează şi radiază de fericire. Cred că ar trebui să încercaţi şi voi, dragii mei cititori… oferiţi cadouri florale doamnelor din viaţa voastră fără să vă fâstâciţi. Pentru a scapa de griji puteţi apela la o florărie online, scrieţi un mesaj drăguţ şi trimiteţi surpriza fără a sta pe gânduri. Frumuseţea florilor au darul de a opri timpul în loc, iar ea se va simţi specială şi va aprecia gestul.

14692089_788191091313047_759680828278990383_o

Florile sunt poeziile pământului. – Valeria Mahok

Astăzi vreau să impresionez o femeie din viaţa mea. O femeie care mi-a dat curaj să visez şi m-a învăţat să iert. Azi îi voi scrie mamei fără un motiv anume şi vreau să-i observ pe ascuns zâmbetul. Nu e ziua ei, nu sărbătoreşte nimic special. Dar eu vreau să o fac să zâmbească. A plâns mult din cauza firii mele rebele. Câteva din firele ei albe sunt „ponoasele” faptelor mele. Dar m-a iertat mereu şi îi admir puterea de a trece mai departe. Azi sunt şi eu mamă, acum îmi dau seama că „o să ai şi tu copii, ai să vezi cum este” avea o semnificaţie şi nu vorbea în van.

Timidă mi-am făcut curaj şi am dat la o parte „orgoliul” prostesc. Mi-a sărit în ajutor Olla.ro, un atelier de design floral. Mi-a dat încrederea că totul va fi bine şi am prins curaj. Olla nu are reguli, aici ne asemănăm perfect. Este inovatoare, creativă, perfecţionistă. M-a ascultat zâmbitoare şi fără prea multe cuvinte a dat viaţă unei „poezii” plină de eleganţă.  Un strop de dragoste, rouă de dimineaţă, farmec şi multe zâmbete ascunse-n frunzele vesele.

14713609_783285161803640_1578652194995905109_n

Lumea florilor este magică. Simplitatea lor are farmec şi de cele mai multe ori, chiar dacă cu o simplă floare nu faci primăvară… măcar originalitatea şi inocenţa gestului pot „repara” multe „greşeli”. Florăria online Olla a reuşit să creeze emoţie, suspans şi bucurie într-un mic buchet floral parfumat cu „Iartă-mă” şi un sincer „Te iubesc, mama!”. Gestul meu sper să o surprindă plăcut. Este atât de departe de mine şi uneori aş vrea să mă întorc în timp… în copilăria frumoasă în care un banal bucheţel de muşetel cules de pe marginea drumului era privit de mama ca un cadou de suflet.

Inima mamei este un adânc abis la capătul căruia găseşti de fiecare dată iertare. – Honore de Balzac

_dsc0828_edit_1

Şi o priveam cum radiază… îi vedeam zâmbetul din sufletul ei mic dar plin de afecţiune. Atunci în mintea mea de copil nu înţelegeam de unde are atâta putere. De unde atâta dragoste pentru noi? Acum înţeleg perfect… sufletul unei mame are forţe nebănuite. Azi îi mulţumesc şi îi cer iertare…

„Iubită mamă,

Niciodată nu am avut curajul să îţi mulţumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine. Am fost o laşă… dar tu ai trecut cu vederea de fiecare dată. Îţi mulţumesc şi îţi cer iertare pentru momentele în care te-am dezamăgit. Îţi cer iertare pentru fiecare minciună spusă şi pentru momentele în care te-am făcut să plângi. Îmi cer iertare pentru că mi-a fost greu să recunosc că de fiecare dată aveai dreptate. Te admir pentru puterea ta şi pentru că mereu mi-ai dat speranţă că „totul va fi bine, draga mea”.

Îţi mulţumesc că m-ai lăsat să visez şi să greşesc în acelaşi timp… chiar dacă ţi se rupea sufletul în două. Mulţumesc că mi-ai dat viaţă şi că m-ai învăţat să iubesc. M-ai învăţat să iubesc oamenii aşa cum sunt, m-ai învăţat ce este iertarea. Mi-ai dat curaj să privesc în viitor atunci când totul se prăbuşea în jurul meu. M-ai învăţat să fiu eu, femeia care am devenit azi. Îţi mulţumesc pentru răbdarea ta şi pentru tot ce mi-ai dăruit. Nu ţi-am spus-o de multe ori, dar eşti cea mai bună mamă şi te iubesc pentru ceea ce eşti…”

14054091_755619017903588_5538533245096672515_n

Mesajul meu ştiu că va ajunge la inima ei. Un amalgam de sentimente mă năpădesc acum… dar zâmbesc. Ştiu că va zâmbi şi ea. Merită! Ar merita în fiecare zi să-i ofer toate florile din lume şi tot nu aş reuşi să-i mulţumesc pentru tot aşa cum trebuie. Olla îţi mulţumesc că exişti! M-ai ajutat să-mi exprim afecţiunea şi dorinţa de a face o surpriză mamei. Nu voi uita încrederea pe care mi-ai pus-o în suflet şi nici zâmbetul de mamă fericită… aflată departe de mine. Mulţumesc!

Acest articol a fost scris pentru proba nr 10 din cadrul competiţiei SuperBlog 2016! 

Aguritza

20 Comments

 1. M-ai facut sa plang citind scrisoarea pe care ai scris-o mamei. As vrea sa-i pot trimite si eu un buchet de flori si o scrisoare dar nu ma pot multumi decat avand grija de mormant sa aiba flori ingrijite si o lumanare aprinsa.

  • Eu in general ma dau dura in fata mamei…dar cand am scris randurile astea ma lua plansul instant…mama e doar una!

 2. Știi părerea mea despre articolul ăsta, chiar este fantastic! Ai pus mult suflet în el, iar cine îl citește simte asta. Să știi că mi-ai dat idee de un cadou pentru maică-mea. 😀

 3. Frumos articol, frumoase cuvinte, felicitari!
  Mama dv. trebuie sa fie tare mandra cu asa fiica!

 4. Cât de frumos! Nu cred că poți citi acest articol fără să te emoționezi și fără să apreciezi curajul de a scrie acele rânduri pentru mama, atât de personale și de profunde. Mult succes îți doresc! 🙂

 5. Aceste gesturi mici facute din suflet sunt cele care emotioneaza cel mai mult. Acestea sunt cadourile cele mai frumoase, cele facute din inima. Banuiesc ca rasplata mamei a venit prin niste bobite mici de lacrimi in coltul ochilor.

  • Mama e plecata in Italia. Munceste de ani buni acolo… mi-a spus ca a citit articolul si a plans impreuna cu tata( e in vizita la ea).. emotionant si pt mine. Te pup!

 6. Cu adevarat impresionanta scrisoarea catre mama ta. Eu sunt o fire tare copilaroasa si pana acum nu am indraznit sa ii scump in fata cuvinte prea mari si nici nu i-am oferit flori prea des. Ma simt vinovata ….

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...