Brichetele din rumegus iti aduc caldura in aceasta iarna…

despre-noi

Ard mai tare si mai curat, sunt mai ieftine si mult mai usor de folosit si depozitat, cu toate acestea, de ce atat de putini oameni folosesc brichetele de rumegus pentru incalzirea casei lor? Brichetele furnizeaza aproximativ 50% mai multa incalzire pentru fiecare kilogram folosit decat lemnele obisnuite. De asemenea au o acreditare puternica pentru mediu intrucat sunt realizate din rumegus, produs din diferite afaceri ce au legatura cu lemnul. Arderea lemnului este in general considerata o alternativa cu carboni putini la alte tipuri de combustibil, deoarece copacii pot sa absoarba carbon in timp ce cresc.

Producatorii de brichete iau rumegusul si ii aplica o presiune extraordinar de mare si de aici apar brichetele de rumegus. Acestea sunt aproape cu totul naturale, molecula de lignina din lemn se topeste sub presiune si lipeste la un loc brichetele. In timpul compresiei materialului, temperatura se ridica suficient de mult pentru a face materialul sa produca diferiti adezivi care vor asista la tinerea la un loc a particulelor in forma compresata. Cu toate acestea, pentru ca acest proces sa aiba succes, continutul de umiditate a materialului trebuie sa fie intre 6-16%.

brichete-lemn
Temperatura inalta cauzeaza de asemenea ca umezeala din materialul brut sa se evapore. La un continut mare de umezeala, se pot forma buzunare de abur in timpul procesului si duc la expansiune ceea ce ar demola brichetele. In timp ce continutul de umezeala optim variaza cu materialul brut, stim ca este recomandat ca continutul minim de apa sa fie de 6% si cel maxim de 16%. Cantitatea ideala de umezeala a materialelor bazate pe lemn este intre 10 si 12%. Acestea vin intr-o serie de forme si de la un numar de producatori, insa daca accesati www.brichetipeleti.ro, veti observa unul dintre cei mai buni producatori de bricheti de rumegus din domeniu dupa parerea mea.

img_0075

O bricheta poate sa tina pana la 4 ore si utilizatorii pot economisi pana la 800 de lei pe an in comparatie cu folosirea lemnului obisnuit. Oamenii din Romania au inceput in sfarsit sa observe beneficiile brichetelor de rumegus. Cu toate acestea multi sunt sceptici, insa pana nu ai incercat sa le folosesti, nu iti vine sa crezi cata caldura pot sa furnizeze. O singura indicatie au brichetele, si anume ca trebuie tinute intr-un loc uscat, fiindca se extind rapid daca sunt ude. Cand ard acestea lasa aproximativ 1% din volumul sau ca si cenusa, asa ca nu trebuie sa golesti soba la fel de des. Brichetele ofera o reducerea v olumului de pana la 10 ori. Brichetele de rumegus simplica depozitarea si problemele de transport considerabil.

2 Comments

  1. Nu am stiut de existenta acestor produse. Stau la bloc si nu am nevoie de lemne pentru incalzire dar sora mea sta la casa si cumpara lemne in fiecare an pentru incalzire.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...