Moş Crăciun dăruieşte sărbători de poveste cu Farmec…

farmec

„Orice cadou dăruit, chiar dacă pare mic, este de fapt foarte mare dacă este înmânat cu afecţiune.”- Pindar

Oriunde ne-am duce şi oricât de stresaţi am fi de monotonia zilnică, sărbătorile de iarnă au darul de a readuce zâmbetul pe chipul nostru. Nimic nu ne împiedică să visăm şi pentru o clipă, sclipirea inocenţei o vom regăsi în ochii tuturor…indiferent de vârstă. Nostalgia primilor fulgi de nea şi amintirile din copilărie fac parte din universul fiecăruia, iar gândurile bune ne invadează sufletele şi ne îmblânzesc inima. Visăm cu ochii deschişi, dăm viaţă dorinţelor celor dragi şi adulmeci asemeni unui copil, mirosul puternic de cozonac şi vinul dulce acrişor cu scorţişoară.

 În fiecare an sărbătorile de iarnă au ceva unic. Niciodată nu sunt la fel! Frumuseţea o găseşti în fiecare sunet cristalin de clopoţel, chiar şi în fiecare adiere de vânt. Şi atunci se întâmplă minuni… se îndeplinesc vise. Copil fiind, întotdeauna mi-am dorit mereu să fac surprize celor dragi. Într-o seară, oboseala şi-a spus cuvântul şi am răbufnit. Nu a fost cu intenţie şi nu o să înţeleg niciodată ce a fost în capul meu. Discuţia în contradictoriu cu o persoană aproapiată m-a făcut să iau în derâdere munca depusă de Moş Crăciun.

„Cât de greu e să intri în casele oamenilor şi să laşi cadouri? Floare la ureche!”

 Floare la ureche, Aguritzo! Lasă că vezi tu! Şi am văzut… mai bine zis am simţit pe pielea mea cum este să fii în locul Moşului. Am crezut că este un vis, dar…

– Să trăiţi! Cu respect, Moş Aguritză!

– Ce?? Moş? Eu nu sunt… moş. În secunda doi, oglinda imensă din faţa mea reflecta „adevărul” crunt. Cu faţa îmbătrânită, barbă sură şi sprâncenele stufoase.

christmas-1845718_960_720

– Tu cine eşti? spun eu ţâfnoasă.

– Ajutorul tău, Moşule! Vă simţiţi bine… ce vă înfoiaţi aşa la mine? Ştiţi, am să vă spun două veşti nu tocmai bune. Cu ce vreţi să încep?

– Mai contează? Doamne… ce caut eu aici? Şi continui să bombăm, că poate mă voi trezi din vis.

„Un adevărat cadou cuprinde o parte din tine însuţi.” – Ralph Waldo Emerson

– Prima veste e că am rămas fără lista de cadouri, aparatul care ne aducea scrisorile s-a stricat şi acum nu ştim ce anume şi-a dorit fiecare. A doua veste… este că, cu mari eforturi am reuşit să facem o colaborare cu o firmă ce oferă casete cadou.

– Casete cadou? Cu filme? Ce filme? De acţiune, comedie ori de groază? Cred că sunt de groază… simt că leşin.

– Moşule, n-ai pic de farmec! Ce te-a apucat? Este vorba de cadouri Farmec. Firmă de renume, cu o experienţă ce datează din 1889. O marcă de încredere cu produse eficiente, create de specialişti de renume cu ingrediente de ultimă generaţie. Să nu mai zic că Farmec este brandul nr 1 în preferinţele româncelor, deci ai un avantaj în a alege cadourile. Hai să ne grăbim, Moşule! Avem multă treabă de făcut. Uite să începem cu familia Cical! Ce cadouri le putem oferi?

Am avut un deja vu. Parcă cunoşteam familia, parcă aş fi fost şi eu parte din ea… mă uit prin globul de cristal şi îmi dau lacrimile. Da, ei sunt! Oh, iubită mamă! O mie de cadouri de-aş avea tot nu aş putea să-ţi răsplătesc bunătatea şi afecţiunea pe care ne-ai purtat-o. Pentru ea voi alege o casetă cadou Cremă Intensiv Hidratantă.

4136-gh3c-caseta-2

Crema intensiv hidratantă conţine un nou ingredient numit Juvinity, ce face parte din complexul anti-age şi mai este cunoscut ca rezervorul de tinereţe îndelungată a pielii. Se va simţi răsfăţată, aşa cum merită orice mămică din lume.

4143-borseta-cadou-gh3men1-2

„Cel mai bun cadou de Crăciun din jurul bradului: prezenţa unei familii fericite” – Burton Hillis

Iar tata… ce face el acolo? Pregăteşte fursecurile cu stafide şi scorţişoară! Tot nu se lasă până nu-şi bagă mâinile-n bucătărie. Pentru el voi pregăti o borsetă cadou Gerovital H3 Men Active. Că doar e un om activ şi nimic nu-l doboară…oare cum o reuşi? Parfumul seducător al antiperspirantului o va da gata pe mama, jur! Senzualitatea oferită de mosc, acordurile florale de iasomie şi nota lemnoasă de cedru va fi un adevărat răsfăţ olfactiv.

 4138-happiness-caseta-2

Caseta cadou Happiness Crema CC este perfectă pentru Elena, sora mai mică. O zgâtie de om, glumeaţă şi pusă pe şotii mereu. Ce scaltoace şi-a mai luat săraca de la mine… bine că a uitat. Sper! Caseta cadou este creată parcă intenţionat pentru ea. Este o fire mai pretenţioasă şi are mereu grijă să folosească produse ce nu conţin parabeni şi parfumurile să fie hipoalergenice.

4139-gh3men-caseta-2-111111

Iar pentru cei doi fraţi şi băieţii mei (bărbaţi adevăraţi în devenire) am pregătit caseta cadou Gerovital H3 Men Wild. Un cadou perfect pentru rebelii ăştia! De când îi ştiu, nici acum nu au stare şi se comportă ca nişte copilaşi alintaţi. Dar îi iubesc! Îi iubesc pe toţi aşa cum sunt! Crăciunul nu este singurul moment în care ne aducem aminte că avem o inimă mare şi că suntem capabili de iubire. Crăciunul e plin de Farmec, dar emoţia umană face ca această sărbătoare să fie cea mai frumoasă dintre toate.

– Moşule, gata lista?

– Huh? Iar tu? Tot nu m-am trezit din vis? Hai, spiriduşule! Înhamă, caii…pardon, renii şi să purcedem la drum. Of, grea e munca Moşului! Anul ăsta, Moş Crăciun dăruieşte sărbători de poveste cu Farmec…

„Părerea mea despre Crăciun, modernă sau democrată, este una foarte simplă: iubirea faţă de ceilalţi. Mă tot gândesc…de ce trebuie să aşteptăm Crăciunul pentru a arăta acest lucru?” – Bob Hope

Acest articol a fost scris pentru proba nr 23 din cadrul competiţiei SuperBlog 2016!

22 Comments

  1. Chiar asa. Asteptam Craciunul pentru a darui cadouri minunate si de cele mai multe ori dorite celor dragi.

  2. Dacă ajung la gală îţi pun barbă şi mustaţă albe, sprîncene stufoase să-l văd şi eu pe Moş Aguritză! 🙂

  3. Casete cadou de la Farmec daruieste si mosul de mine anul acesta persoanelor dragi din viata mea. Bine…pe langa jucarii pentru fete 😛

  4. Imi plac tare mult casetele cadou de la Farmec si produsele sunt foarte bune. Te astept, Mos Craciun! Pupici

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...