RAO – Miros de iarnă printre rânduri de cerneală…

rao2

Zgribulită de frig, cu părul vâlvoi şi cu o pătură ţepoasă încerc să mă relaxez. Mirosul lemnului din sobă mă face melancolică, iar plăcinta cu mere şi scorţişoară mă îmbată ameţitor. Aş dormi ghemuită într-un colţ de canapea aşteptând Crăciunul. Dar nu o fac! Îmi este dor să plutesc aşa cum o făceam în copilărie. Relaxaţi-vă! Îmi este dor să plutesc cu gândul şi să-mi las imaginaţia să creeze o lume nouă. O lume în care eu sunt personajul principal şi care întotdeauna luptă pentru ceva. Pentru iubire, pentru familie sau pentru siguranţa ei. Amintirea copilăriei mă bântuie şi acum la vârsta asta. De fapt, nu cred că am dat drumul copilului din mine niciodată.

De ce aş face asta? Copilul din mine e visător, viteaz şi gata să ţină piept oricărei provocări. Îl ador pentru că face parte din personalitatea mea şi asta mă reprezintă. Aşa am fost mereu! Un copil nebun şi plin de veselie. Un copil care de câte ori citea o carte, mintea-i zburda nebună printre rândurile de cerneală căutând însetată răspunsuri.

216-sigla-rao-241x300-300x158

“Cărţile bune te fac să-ţi pui întrebări.” – Scott Westerfeld


Câteodată le găseam, dar voiam mai mult. Citind mă face să călătoresc departe şi să uit de realitatea crudă în care trăim. Răsfoind o carte am posibilitatea să mă aventurez în provocările vieţii şi să mă inspire în viaţa de zi cu zi. În rutina plictisitoare în care mă învârt câteodată. Aşa că astăzi mă voi „îneca” în lectură. În copilărie, tata avea o vorbă: ” Draga mea, toată familia citeşte! Cititul relaxează creierul şi îţi modelează personalitatea. Ia-ţi o carte, n-o să te muşte! „

Şi avea dreptate. Obsesia pentru cărţi a devenit în timp o problemă. Citeam în orele de clasă, la masă, sub plapumă cu ajutorul unei lanterne. Nu conta locul! Cititul poveştilor mă făcea invincibilă. Cu timpul, am lăsat-o mai moale. Răsfoitul unei cărţi a devenit o adevărată artă şi drept să vă spun, necesită o pregătire sufletească şi-o atmosferă potrivită. Momentul prielnic este şi acum, dragii mei. Frigul de afară te îndeamnă să stai în casă mai mult şi ce poate fi mai relaxant decât cititul unei cărţi bune? Respiră adânc, lasă-te purtat de atmosferă şi răsfoieşte-o. Din când în când, lasă-ţi imaginaţia să plece şi să exploreze necunoscutul.

Eu mi-am pregătit plăcinta cu mere şi scorţişoară, iar alături o cană cu lapte fiebinte ce mă va ajuta să mă relaxez mai repede. Vorbind de cărţi m-a cuprins dorinţa de a procura unele noi în colecţia pe care o deţin. Mi le-aş dori pe toate, dar nu mă grăbesc. Am timp să-mi îndeplinesc dorinţa, iar la editura RAO întodeauna găsesc câte o carte pe care aştept cu nerăbdare să o citesc. Dacă şi voi sunteţi curioşi, vă spun că am pus ochii deja pe trei volume deosebit de interesante.

coperta_3218_big

„Știi că tocmai ai terminat de citit o carte bună dacă după ce ai întors ultima pagină te simți ca și cum ai fi pierdut un bun prieten.” – Paul Sweeney

Ador cărţile palpitante şi pline de suspans, iar romanele poliţiste fac parte din preferinţele mele. Prima alegere şi o recomandare pentru voi este din secţiune RAO Thriller. Alunecarea – Jill Hathaway mi se pare foarte misterioasă încă de la o primă privire a copertei. Întodeauna m-a pasionat mintea umană şi complexitatea ei, iar în această carte personajul principal percepe „altfel” realitatea. Simpla atingere a ei cu un obiect declanşează o forţă şi o abilitate nemaiîntâlnită, reuşind să rezolve cazurile intrând în mintea ucigaşului. Sună atât de palpitant încât devin invidioasă pe abilităţile posesoarei.

coperta_1605_big

Cu nişte fursecuri în braţe şi un pachet de şerveţele mi-aş desfăta sufletul cu o poveste de dragoste dintre o simplă muritoare şi un vampir. Am văzut filmul de milioane de ori, dar cartea va fi altceva! Din secţiunea „Ficţiune Tineri” am pus ochii pe Eclipsa – Stephenie Meyer. Suspansul şi „nepotrivirea” dintre frumoasa Bella şi vampirul Edward Cullen mă intrigă la maxim! Eclipsa este a treia carte din seria Amurg, iar toată intriga şi acţiunea se învârte în jurul celor două personaje principale şi a posibilei alianţe dintre vârcolaci şi vampiri. Chiar dacă pentru unii subiectul cărţii nu le este pe plac, dragostea dintre cei doi pe mine m-a făcut să cred că totul este posibil. Mi-aş fi dorit să trăiesc şi eu o asemenea poveste de iubire, jur!

 coperta_2376_big

Secţiunea RAO Thriller mă incită şi nu ştiu ce să citesc mai întâi. Secretul Medici – Michael White va fi o lectură plăcută şi plină de suspans. Istoria m-a pasionat mereu şi întotdeauna îmi place să sap adânc în căutarea unor noi informaţii. Secretul Medici îmi oferă pe lângă mister şi aventuri, informaţii despre o epocă interesantă. Trecutul şi prezentul se îmbie misterios de la prima filă a cărţii până la ultima. Un thriller de succes şi o lectură captivantă într-un singur cuvânt.

Deşi am multe cărţi pe care le-aş răsfoi cu drag într-o zi friguroasă de iarnă, pentru moment mă voi rezuma la acestea trei. Setea de cunoaştere şi nevoia de a-mi lăsa mintea să zboare, va fi satisfăcută de misterul rândurilor de cerneală. Când le voi termina de răsfoit, mă voi întoarce. Voi pregăti faguri cu miere şi ceai cu lămâie, apoi vă voi povesti impresiile mele. Sau facem altfel… citim împreună?

Acest articol a fost scris pentru proba nr 15 din cadrul competiţiei SuperBlog 2016! 

6 Comments

  1. Nu te supara daca iti pun o intrebare indiscreta, scrii numai pe blog? Ai talent si ar trebui sa nu-l lasi sa se risipeasca.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...