Vacanțe în Grecia sau Bulgaria?

Pauză de respiro și-o dimineață unde vorbeam cu colegele de serviciu… cam despre ce am dori să facem în anul 2017. Fiecare cu stolul ei de păsări asta e sigur. Care mai de care bătea câmpii și nici una dintre noi nu dădea semne de coerență. Muncim ca niște roboți și uităm de noi. Muncim doar pentru facturi și dacă îți mai rămâne de-o măslină și un cico în oraș… ești norocos. Anul 2017 a început cu optimism, gânduri bune și multe planuri pentru subsemnata. Dacă se vor materializa, asta rămâne de văzut și de citit, bineînțeles. Dacă visele vor deveni realitate, promit că totul va fi scris aici negru pe alb în cele mai mici amănunte.

Călătoriile au tendința de a intensifica toate emoțiile umane – Peter Hoeg.

De când am devenit blogger, punctele principale din wishlist-ul pe 2017 conțin următoarele: evoluție profesională, vacante Grecia, dantură perfectă, vacante Bulgaria. De ce Grecia? Tot din vina colegelor! Ele au fost acolo, eu nu! Vreau să văd Parga, Santorini, Riviera Olimpului. Vreau să-mi plimb inteligența sclipitoare pe insula Thassos și să adorm ca un copil răsfățat în nisipul fin de pe plajele spectaculos de impresionante. De abia aștept să fac cunoștință cu locuitorii sătucului tradițional Theologos. Voi trece și prin orășelul Panagia unde pot vizita cea mai veche fabrică de ulei de măsline, datând din 1915. Am auzit că-n Panagia încă se păstrează tradiția dulcețurilor de smochine și nuci verzi.

De ce aș vizita Bulgaria? Pentru că vreau o vacanță all inclusive în Albena. Vreau să vizitez gradina grădina botanică din Balcic aflată la 10 km de Albena. Grădina botanică aparține castelului Reginei Maria și a fost construită și amenajată de elvețianul Jules Janine. Iubesc natura, așa că vacanța nu înseamnă doar stat în soare pe plajă și o tonă de răcoritoare. Voi vizita rezervația naturală Baltata despre care am auzit multe lucruri frumoase. Stațiunea Albena are una dintre cele mai mari centre de spa&wallness din Bulgaria., deci nu voi rata să-mi programez câteva sedințe de relaxare.

Indiferent de planuri sau de greutăți, cred cu tărie că o vacanță binemeritată nu este un moft. Vacanțele îți permit să cunoști oameni noi și să-ți bucuri ochii de locuri impresionante. Creezi amintiri de neuitat și bineînțeles, te încarci cu energie pozitivă pentru o bună perioadă de timp. Sper ca până la finalul acestui an să-mi îndeplinesc principalele dorințe din wishlist-ul meu. Vă promit că voi face o mulțime de poze și vă voi povesti pe blog impresiile mele de după. În acest an, voi unde plănuiți să vă petreceți vacanța? Ce recomandări aveți?

5 Comments

  1. Ambele destinatii merita vizitate, unde sunt atat de multe locuri incarcate de vestigiile trecutului.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...